Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW M5 E39 - koupě
BMW M5 E39 - koupě
Ahoj,
koukám již delší dobu po m5 e39 a snad nadešel ten správný čas. Nevím, zdali neumím nebo nefunguje vyhledávání na fóru, ale nic relevantního jsem nenašel. Zajímalo by mě, na co si dát pozor při koupi, čím je třeba ta m5 tak specifická, co se kazí, klasické neduhy atd..
Díky za rady
Hanz
koukám již delší dobu po m5 e39 a snad nadešel ten správný čas. Nevím, zdali neumím nebo nefunguje vyhledávání na fóru, ale nic relevantního jsem nenašel. Zajímalo by mě, na co si dát pozor při koupi, čím je třeba ta m5 tak specifická, co se kazí, klasické neduhy atd..
Díky za rady
Hanz
-
- Člen Klubu
Re: BMW M5 E39 - koupě
Jo tenhle pobláznil už pár lidí
https://www.youtube.com/watch?v=wjqxs68gr6s
https://www.youtube.com/watch?v=moIhqaNhSMg
Podle mě nejlepší čas na pořízení E39 M5 je dávno pryč. Podobně jak E46 M3 mě ceny přijdou vystřelené. Stáří, nájezdy a servisní náklady se zase posunuly. Bude to spíš na renovaci, nebo si ten nainvestovanej top stav nechá každej zaplatit.

https://www.youtube.com/watch?v=wjqxs68gr6s
https://www.youtube.com/watch?v=moIhqaNhSMg
Podle mě nejlepší čas na pořízení E39 M5 je dávno pryč. Podobně jak E46 M3 mě ceny přijdou vystřelené. Stáří, nájezdy a servisní náklady se zase posunuly. Bude to spíš na renovaci, nebo si ten nainvestovanej top stav nechá každej zaplatit.
Možná už byl, ale nebyly peníze..
Videa jsem viděl, ale jak sám majitel popisoval koupil tak vyježděnou vraždu, kterou někde v Arábii někdo prodal za pár šupů aby se toho zbavil...
Je tam vcelku hodně totožných dílů z klasické e39 ne? (nepočítám motor, převodovka atd..). u klasické e39 byly nějaké velké problémy? Nikdy jsem bmw nevlastnil, jsem z opačné strany tábora, Ingolstadtu

Videa jsem viděl, ale jak sám majitel popisoval koupil tak vyježděnou vraždu, kterou někde v Arábii někdo prodal za pár šupů aby se toho zbavil...
Je tam vcelku hodně totožných dílů z klasické e39 ne? (nepočítám motor, převodovka atd..). u klasické e39 byly nějaké velké problémy? Nikdy jsem bmw nevlastnil, jsem z opačné strany tábora, Ingolstadtu

Jsi mi ukradl přezdívku, Hanz jsem já ...
Proč myslíš, že se nechám spálit jako někteří nebo?

Mně osobně by vadila cena. Daly se koupit okolo 250, dnes okolo půl koule. Jaký máš rozpočet? Pak by mně vadila rez. Nic neobvyklého, stejně jako u E46. Ale jinak dobrý, auto parádu určitě udělá.
No a můj hlavní dotaz, proč nekoukáš raději po E60 M5? Tady to auto je na spodní hranici ceny, níž už nepůjdou. Motor ze síně slávy BMW s ojedinělým zvukem. Tohle má potenciál podle mě mnohem větší.
No a můj hlavní dotaz, proč nekoukáš raději po E60 M5? Tady to auto je na spodní hranici ceny, níž už nepůjdou. Motor ze síně slávy BMW s ojedinělým zvukem. Tohle má potenciál podle mě mnohem větší.
-
- Člen Klubu
Ty jseš saddsadd píše:Jsi mi ukradl přezdívku, Hanz jsem já ...![]()

Ne že bych nepřál, ale začít si přímo bez zkušeností se starší (komplikovanou) BMW M5 to je trochu masochismus, na problémy a finanční vylámání zubů.
Krom toho, že S62 motor dost žere je drahej na údržbu, original díly jsou naopak čímdál dražší. S tím stářím a nájezdy už budou pomalu na generálku. Dá se to řešit 535i/540i V8 klidně v LPG a nemalou investicí do samosvoru a podvozku. Pak bude taky hodně legrace a v Mpaketu dostaneš zvenku i uvnitř prakticky to samý.
Třeba tady uvědomnělej soudruh: forum/viewtopic.php?f=56&t=105237
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
E39 M5 je drahá , E60 M5 v dnešní době umí být superdraháPajk85 píše:Mně osobně by vadila cena. Daly se koupit okolo 250, dnes okolo půl koule. Jaký máš rozpočet? Pak by mně vadila rez. Nic neobvyklého, stejně jako u E46. Ale jinak dobrý, auto parádu určitě udělá.

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
Klidně to rozeber, já si to rád poslechnu. 

Cena mi vadí, ale to asi každému, není to zadarmo, to vůbec ne..., chtěl bych něco kolem 6kil, uvidí se dle stavu, výbavy atd.
Po E60 ale v 3.0d jsem koukal kdysi, asi před 7 lety, ale nedokazal jsem strávit ten interiér, proto jsem se kdysi rozhodl nebrat - každý den chodit do auta, které by se mi nelibílo asi není to ono..
Sadd jsem ale i Hanz
Do rs6 jsem uvažoval, ale tam ten TT - co si budeme nalhávat je nic moc.. pakliže se teda bavíme o c5 ne c6.., v c6 5.0 biturbu si nedokážu servis představit už vůbec. s8 mi nedávno utekla, ale d2 byl jsem nasranej jak..
O variantě 540i atd. jsem taktéž uvažoval, tady spíš jde volba srdcem nebo takový ten pocit, že to je plnokrevník zkrátka
Na té s62b50 - klasika napínaky, lišty rozvody atd..(to asi každé řetězové) vanosy, celkem jsem se teda zalekl, jak může mít 8 škrticích klapek..
?? - to je v tom režimu sport ne? tak to jedna odejde a měnit nejlépe všechny, správně?
Koukám, že tady jste hodně z Brna je i někdo spolehlivý okolo Prahy atd.. - příp. servis atd..
Po E60 ale v 3.0d jsem koukal kdysi, asi před 7 lety, ale nedokazal jsem strávit ten interiér, proto jsem se kdysi rozhodl nebrat - každý den chodit do auta, které by se mi nelibílo asi není to ono..

Sadd jsem ale i Hanz

Do rs6 jsem uvažoval, ale tam ten TT - co si budeme nalhávat je nic moc.. pakliže se teda bavíme o c5 ne c6.., v c6 5.0 biturbu si nedokážu servis představit už vůbec. s8 mi nedávno utekla, ale d2 byl jsem nasranej jak..

O variantě 540i atd. jsem taktéž uvažoval, tady spíš jde volba srdcem nebo takový ten pocit, že to je plnokrevník zkrátka

Na té s62b50 - klasika napínaky, lišty rozvody atd..(to asi každé řetězové) vanosy, celkem jsem se teda zalekl, jak může mít 8 škrticích klapek..

Koukám, že tady jste hodně z Brna je i někdo spolehlivý okolo Prahy atd.. - příp. servis atd..
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli chceš pěknou M5 , tak známý jednu prodává.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list
Loni jsem na tom dělal servis nějakej - šálky na klice, spojku novou, nějaký silentbloky a tak
Nějakou lásku by ještě snesla, ale to možná dostane letos jestli se neprodá
Každopádně hezkej , nedojebanej předfacelift 
https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list
Loni jsem na tom dělal servis nějakej - šálky na klice, spojku novou, nějaký silentbloky a tak

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
A co od toho čekáš? Jen uložení peněz? Nebo na občasné používání? Má to mít sport ambice?
Měl jsem asi 4 roky facelift 530iA, ve výbavě, nebořené, servisované, 2kila při koupi... vysralo se snad vše, rezlo ve spod, spodky a vnitřky dveří... šla pryč s tuším 330, že bych po ní plakal...
E39 M5 má kuličkové řízení, vysokou hmotnost a vysoké riziko poruchy “stářím”, na blbnutí bych do ní fakt nešel...
Jaguar XJR nabídne víc legrace za podstatně míň peněz.
E60 je mnohem větší uvnitř, lepší podvozek, dle výbavy už moderní fce, nerezne, je tišší...
Měl jsem asi 4 roky facelift 530iA, ve výbavě, nebořené, servisované, 2kila při koupi... vysralo se snad vše, rezlo ve spod, spodky a vnitřky dveří... šla pryč s tuším 330, že bych po ní plakal...
E39 M5 má kuličkové řízení, vysokou hmotnost a vysoké riziko poruchy “stářím”, na blbnutí bych do ní fakt nešel...
Jaguar XJR nabídne víc legrace za podstatně míň peněz.
E60 je mnohem větší uvnitř, lepší podvozek, dle výbavy už moderní fce, nerezne, je tišší...
“Ability is what you're capable of doing.”
Nebo Alpinu??
https://www.autoscout24.cz/nabidky/alpi ... aign=share
cena: € 12.000,-
Najeté kilometry : 180.000 km
První registrace : 08/1999
Luxusní cena ke všemu.
https://www.autoscout24.cz/nabidky/alpi ... aign=share
cena: € 12.000,-
Najeté kilometry : 180.000 km
První registrace : 08/1999
Luxusní cena ke všemu.
Uloženku a velmi občas svezení, ale normálním tempem, nechci tomu furt nakládat prostě vklidu, žádné boky do zatáčky a jiné věci
najezd za sezonu do 3tkm max., leštit, hýčkat.. dobré káry jsou pro mě těžká srdcovka
.. ještě jsem koukal po e34 - nedejbože kdyby to bylo v imola red... ale sehnat nějakou nevyjebanou, to už je fakt zázrak. Za ten inzerát díky, kouknu.
Alpiny v merku jsem nikdy neměl, ani nevím co tam maji za motory atd.. předpokládám, základ klasický bmw s úpravy mapy, svody, vyf. vedeni, a jiný exteriér, drobně interiér...

Alpiny v merku jsem nikdy neměl, ani nevím co tam maji za motory atd.. předpokládám, základ klasický bmw s úpravy mapy, svody, vyf. vedeni, a jiný exteriér, drobně interiér...
E39 Alpina V8 je hodně povedená, po liftu jsou sice drahé, ale motory nemají problém s tesnením pod hlavou... obecně bych bral jen facelift, tech rozdílů je tam hafo, je předělaná spousta detailů (např. uchycení obložení A, C sloupku - jen pro ilustraci, že to není jen o displeji navigace).
Alpina, pokud je to teda auto ve výbavě, je hodně jinde, lepší naladění podvozku, tuhost sedaček, celkový pocit z jízdy... jako bonus má nižší spotřebu a jede podobně jako M (ale není tak ostrá, má jednoduchou klapku apod).
M5 e39 je i v ok stavu ihned po koupi klidně o 100tis, abys měl těch 400PS (váhy, vanosy, lambdy, ...). A skoro vše je jiné než na obyč e39...
Alpina, pokud je to teda auto ve výbavě, je hodně jinde, lepší naladění podvozku, tuhost sedaček, celkový pocit z jízdy... jako bonus má nižší spotřebu a jede podobně jako M (ale není tak ostrá, má jednoduchou klapku apod).
M5 e39 je i v ok stavu ihned po koupi klidně o 100tis, abys měl těch 400PS (váhy, vanosy, lambdy, ...). A skoro vše je jiné než na obyč e39...
“Ability is what you're capable of doing.”
-
- Člen Klubu
Alpina hej alebo Dinan, viz. Kozenka 
"Tiež pštrosia koža" : https://auto.bazos.cz/inzerat/134075947/bmw-m5-e39.php
A další jedna sběratelská: https://auto.bazos.cz/inzerat/135173562 ... ervisu.php

"Tiež pštrosia koža" : https://auto.bazos.cz/inzerat/134075947/bmw-m5-e39.php
A další jedna sběratelská: https://auto.bazos.cz/inzerat/135173562 ... ervisu.php

https://auto.bazos.cz/inzerat/134075947/bmw-m5-e39.php
Utéct velkým obloukem. Typický pokus na tom vydělat. S tím v zásadě nemám problém pokud cena auta odpovídá realitě a kdyby to nebyl šrot za cenu slušné M5 e39..
Auto bylo na prodej někdy 2018 za 250tis (majitel by šel i na 200 pokud si dobře pamatuji a ja to nevzal ani tak).. bylo na prodej kolem Frýdlantu n.O kousek od domu mých rodičů, auto jsem prolezl a projel, původ myslím Itálie co si pamatuji, LPG, motor celý od oleje, servotronic nefunkční, auto v pomalých rychlostech zatáčí skoro jako bez serva, teď nevím nájezd, ale mám dojem že neseděl, svítila tečka apod. Auto bylo dost bourané na zadní část, plechová část pod zadním kufrem nesedí a je na ní tuna kitu, předek taky myslím něco zažil, nějskou tu havárku. Interiér původně béžovy caramelový, vyměněný za tento šedočerný, viz pozůstatek koberec, hodně kosmetiky exteriéru, kola na renovaci..
Pod autem byl velký flek oleje, majitel ho parkoval před domem pod přístřeškem..
Auto normálně jezdilo, žádná leštěnka, i kdyby do toho padlo 200tis, stále to bude M5 bouraná na zadek, což už nikdo nikdy neopraví, která jezdila na plyn a je bez historie... typická past.
Utéct velkým obloukem. Typický pokus na tom vydělat. S tím v zásadě nemám problém pokud cena auta odpovídá realitě a kdyby to nebyl šrot za cenu slušné M5 e39..
Auto bylo na prodej někdy 2018 za 250tis (majitel by šel i na 200 pokud si dobře pamatuji a ja to nevzal ani tak).. bylo na prodej kolem Frýdlantu n.O kousek od domu mých rodičů, auto jsem prolezl a projel, původ myslím Itálie co si pamatuji, LPG, motor celý od oleje, servotronic nefunkční, auto v pomalých rychlostech zatáčí skoro jako bez serva, teď nevím nájezd, ale mám dojem že neseděl, svítila tečka apod. Auto bylo dost bourané na zadní část, plechová část pod zadním kufrem nesedí a je na ní tuna kitu, předek taky myslím něco zažil, nějskou tu havárku. Interiér původně béžovy caramelový, vyměněný za tento šedočerný, viz pozůstatek koberec, hodně kosmetiky exteriéru, kola na renovaci..
Pod autem byl velký flek oleje, majitel ho parkoval před domem pod přístřeškem..
Auto normálně jezdilo, žádná leštěnka, i kdyby do toho padlo 200tis, stále to bude M5 bouraná na zadek, což už nikdo nikdy neopraví, která jezdila na plyn a je bez historie... typická past.
Dinan je asi jenom totální sen...
, viděli jste vůbec někdy v ČR origo Dinan - já teda ne, už na origo Alpinu je problém narazit.
Každopádně koukám po tomto kousku, docela se mi libí, i když to je teda před fejs a to origo rádio to je hrůza
https://dzejdong.rajce.idnes.cz/BMW_M5_e39/
Vanosy na videu fakt nejdou slyšet ty jsou ticho, krásně ševelí ale mám pocit, že tam slyším nějaké bouchání? - to jsou tak hlasité zdvíhátka nebo?
K tomu inzerátu o příspěvěk výše -- díky za upozornění, nicméně když jsem viděl LPG tak jsem už hodně zbystřil (M5 a LPG??
) a toto vypadá jako velká past.. - podle mě zachvíli skončí v Ačkách, případně hodně velkou slevou, jestli se někdo najde.

Každopádně koukám po tomto kousku, docela se mi libí, i když to je teda před fejs a to origo rádio to je hrůza

https://dzejdong.rajce.idnes.cz/BMW_M5_e39/
Vanosy na videu fakt nejdou slyšet ty jsou ticho, krásně ševelí ale mám pocit, že tam slyším nějaké bouchání? - to jsou tak hlasité zdvíhátka nebo?
K tomu inzerátu o příspěvěk výše -- díky za upozornění, nicméně když jsem viděl LPG tak jsem už hodně zbystřil (M5 a LPG??

E39 m5 jsem měl někdy okolo roku 2014
Zvuk měla myslím taky takový a myslím že to dělají právě Vanosy. On ten mobil to hrozně zkresluje myslím že naživo
To nebude znít tak výrazně.
Zvuk měla myslím taky takový a myslím že to dělají právě Vanosy. On ten mobil to hrozně zkresluje myslím že naživo
To nebude znít tak výrazně.
Naposledy upravil(a) stellaM3 dne čtv 29.04.2021 22:57, celkem upraveno 1 x.
Jojo, beru to z mobilu samozřejmě s rezervou..
Vanosy by měly být po kompletní GO.
Auto má najeto nějakých 280tkm.
Vanosy by měly být po kompletní GO.
Auto má najeto nějakých 280tkm.