Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 interiér

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ACDC

E39 interiér

#1 Příspěvek od ACDC »

Co je tohle za materiál a dezén? Z nouze cnost nebo OK? dík http://leteckaposta.cz/644451555
Vlna podle katalogu?
ganmiki

Re: E39 interiér

#2 Příspěvek od ganmiki »

Sportsize Alcantara. Bejvali v M-Paketu ( možná i jinde, to nevím jistě ). Za mě když nechceš kůži tak pecka, kdybych sehnal vyhřejvaný červený ( jestli se vůbec dělali ) manuály tak jdu hned do nich. V pěknym stavu do sedana komplet chodí kolem 7-10 tisíc.
E39, 523i
ACDC

#3 Příspěvek od ACDC »

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... e475c1bf51
Moc se mně to teda nelíbí. V létě asi tolik nepálí a v zimě nestudí. Ale údržba, to asi nejde mokrým ubrouskem jako kůže.
PRAHAV8

#4 Příspěvek od PRAHAV8 »

Já to cistil jemným šamponem a kartáčkem. Řekl bych že údržba docela v pohodě jen bych se bál poškození od opasku atd.
ACDC

#5 Příspěvek od ACDC »

A v reálu to vypadá líp? Přece jen kůže je kůže. Takže tohle je ojeb nebo vychytávka?
ganmiki

#6 Příspěvek od ganmiki »

Můj názor je, že to z obecného hlediska nejde postavit na roveň ojeb nebo vychytávka, kdo nemá rád kůži, tak by třeba místo svýho obyč hadru bral hezkou a zachovalou Alcantaru hned, kdo naopak preferuje kůži, pak v některých ohledech může být zklamán.

Zde popis materiálu okopčený z autíčkáře :
Alcantara je obchodní značka velurové umělé kůže z laminované netkané textilie. Materiálem k výrobě alcantary je rouno z ultrajemných bikomponentních vláken zpevněné vpichováním, která se následně laminují polyuretanem, brousí a barví.
Poměrně moderní a pohledný materiál se objevuje hlavně v luxusnějších vozech a ve sporťácích. Na omak příjemný povrch je savý, neklouže a vypadá velmi pohledně – trochu jako semiš. Navíc se, narozdíl od látky, i poměrně snadno čistí.

Problém nastává po čase, kdy začne svrchní broušená vrstva degradovat a laminace polyuretanem povolí. To pak začne povrch alcantary nehezky žmolkovatět a bohužel neexistuje dostatečně efektivní způsob, jak tento stav zvrátit. Zatímco u nových aut je tak materiál žádaný a oblíbený, majitelé starších a vyžilejších kousků se světlým alcantarovým vnitřkem se ho nezřídkakdy zdráhají ukazovat.
E39, 523i
ACDC

#7 Příspěvek od ACDC »

Takže kůži. Nechápu ale, proč tu alcantaru tak popularizují. Dík, nejdu do toho..
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Na sport sedačky a svezení je to OK protože nekloužou a drží tělo. Hladká kůže přece jen studí a v létě tak nesaje pot.
Doposud jdem myslel, že je Alcantara nějakej druh broušené (polo)přírodní kůže. Stejně tak dobře asi dneska poslouží moderní syntetické látky. Na stropnici vzhled a výdrž asi dobrý, na volantu odchází před očima, opět nestudí a neklouže v rukách. Asi je to fakt vhodný na víkendovku občasný používání a ne do kombíku..
ACDC

#9 Příspěvek od ACDC »

To auto v inzerci celkem možná ujde, km nízké, snad. Nevím proč píše 300hp. Ty sedačky mne ale odrazují. Pokud by mělo ten malý nájezd? Na car verticar (pokud se jim dá věřit) ale asi 5 ks nemělo problém s nájezdem. A strašně málo je TOP HIFI, což nechápu.
PRAHAV8

#10 Příspěvek od PRAHAV8 »

Já bych alcantaru místo kůže nebral. :D Kůže se lépe čistí a příjde mi pohodlnější když jedu delší dobu. Alcantaru bych rozhodně vzal místo normální látky a je fakt že dobře drží tělo protože se jako zakousne do oblečení ale ono to taky není super když se chceš poškrábat na prdeli a nemůžeš protože alcantara ti drží snad i trenky :)
ACDC

#11 Příspěvek od ACDC »

No, nechám to plavat..
Odpovědět