Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě BMW e60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Maraa24

Koupě BMW e60

#1 Příspěvek od Maraa24 »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli se dá E60 sehnat tak za 120 130 tisíc korun? Většinou na internetu vídám auta za takový peníze, tak se chci zeptat, co si o tom myslíte a s čím třeba počítat jako opravy popřípadě kolik na ně mít nachystáno. Chtěl bych 530d.
Další možnost mám koupit E46 která je na tom cenově o něco líp a možná.jsou levnější díly? Rozhoduji se vlastně mezi těmito auty. E90 by na mě byla už asi moc draha. Děkuju za odpovědi.
horan

Re: Koupě BMW e60

#2 Příspěvek od horan »

Doporučuji se poohlédnout jinde. Jestli řešíš každou korunu už při koupi, tak to nedopadne dobře. Zkus jinou značku. ;)
Nehledej v tom žádnou urážku. Je to rada.
stellaM3

#3 Příspěvek od stellaM3 »

Asi bych doporučil to samé co kolega nademnou. Jen malý příklad: před měsícem jsem koupil e60 545i a jen za běžný servis jsem už stihl utratit cca 30 tis. Podotýkám běžný servis jako oleje , filtry , svíčky, chladící kapalina , olej v automatu,
nějaká ta pneu.
Do budoucna chci brzdy dalších cca 30 tis...Něco to prostě stojí...
E46 se bude v nějakým rozumným stavu shánět už celkem blbě. Nic méně pokud se povede koupit ještě nějakej slušnej kus servis bude oproti e60 levnější.
Dle mého za 120 tis e60 530d bude vyjetá popelnice.
Maraa24

#4 Příspěvek od Maraa24 »

horan píše:Doporučuji se poohlédnout jinde. Jestli řešíš každou korunu už při koupi, tak to nedopadne dobře. Zkus jinou značku. ;)
Nehledej v tom žádnou urážku. Je to rada.

Právě že jsem ochotný dát něco do servisu a celkově utratit něco za auto. Třeba kdybych sehnal 46tku v jakž takž stavu za kilo a dal třeba za první servis třicet. Tak nějak s tím počítám
Jirke

#5 Příspěvek od Jirke »

Za sebe - mel sem E46, E91, E61, F11...
Nejezdim sice moc kilometru, ale brzdy, tlumice, oleje a ruzny veci kolem me potkaly na kazdym z tech aut.
Na 3er jsou treba podvozkove dily o poznani levnejsi.

Ale jako se vsim, když koupis blbej kus, tak se z toho poseres, zatimco kolega vedle bude mit to samy a muze jezdit 4 roky a menit jen oleje a desticky, mozna zhavici svicky a rele a nakej termostat. O nebo naopak. Nekdo ti muze tvrdit, ze jsou treba F11 strasny mrdky a jezdi se v nich blbe, a ty zrovna budes happy driver, jako defakto ja (i kdyz slabiny rady F10/F11, i kdyz funguje a nesere se, vidim objektivne dnes a denne).
stellaM3

#6 Příspěvek od stellaM3 »

Ještě by se možná dalo uvažovat když už o e60 tak s benzínovým šestiválecem a ideálně s motory M54.
Tam pokud vybereš slušnej kus tak by tě to nemělo na servisu
Zavraždit, je ale jasný že to oproti 530d nepojede ale zase by se to mělo vyvážit celkovou spolehlivostí. Je to vždy něco za něco holt.
Klidně bych se mrknul na tuhle , sice výbava žádná ale zase pokud to má najeto co uvádí, mohlo by to posloužit nějakou dobu

https://www.tipcars.com/bmw-rada-5/seda ... 97851.html
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Takový diesely za ty peníze kolik mají namotáno? Skoro kolem zeměkoule, ale budiž 150kW/160kW je držák a to je tak vše. Připrav si 50tis. k tomu do roka a do dne na servis, abys byl spokojen. Jinak to bude drahej kompromis. S benálem se dá díky šestikvaltu jezdit za 8l i celkem svižně.

Ta E60 skoro takový dvojče mýho když jsem si pořídil (ale 530i manual). Ty hadrový sitze jsou fakt pohodlný a v zimě nestudí, ale stejně letěly ven jako první :D Je vidět, že je z dovozu první záznam 2021 přihlášení jinak žádná historie, takže ty kiláky jsou taky otázka.
Filozof

#8 Příspěvek od Filozof »

určitě u e60 řešit stav. 95procent jsou vylítané kusy. A těch zbývajících pár procent dejme tomu jsou ok.

Pokud koupíš vylítanej kus budeš z toho neštastnej jako z každého auta a budeš řešit spousty odcházejících dílů jak na běžícím páse.
Takže koupit něco co má málo najeto jak poslal StellaM3 kolem 150tis km pokud to tak je tak pěknej kousek bohužel výbavy moc nemá ale tady hraje roli stav.
A benzín jistě ideálně 525i která jede docela pěkně ale zase je jich málo ve stavu A1. Většinou spíše ty 520i nebo 523i pro nenáročného řidiče proč ne.

Jinak spotřebu řeší LPG.

Ideální by byla 530i 190kw s LPG v TOP stavu - ale to je nesehnatelné dneska.
Další možnost starší typ motoru M54 525i 141kw krásně točivej akorát trpěl na spotřebu oleje. Jezdil jsem v něm chvilku s manuálem a byl to moc fajn motor.

Nafty mají krásnej tah a krouták ale jsou servisně náročnější a to o dost. A většinou mají nalítáno nesmysl.
Maraa24

#9 Příspěvek od Maraa24 »

Filozof píše:určitě u e60 řešit stav. 95procent jsou vylítané kusy. A těch zbývajících pár procent dejme tomu jsou ok.

Pokud koupíš vylítanej kus budeš z toho neštastnej jako z každého auta a budeš řešit spousty odcházejících dílů jak na běžícím páse.
Takže koupit něco co má málo najeto jak poslal StellaM3 kolem 150tis km pokud to tak je tak pěknej kousek bohužel výbavy moc nemá ale tady hraje roli stav.
A benzín jistě ideálně 525i která jede docela pěkně ale zase je jich málo ve stavu A1. Většinou spíše ty 520i nebo 523i pro nenáročného řidiče proč ne.

No jak to tak tady vše pročítám, tak si myslím že s mým rozpočtem by bylo rozumnější sehnat E46 a hodit hned do servisu něco a mít ji v lepším stavu, než koupit vylitanou E60 a nemít pak ani na servis.

Jinak spotřebu řeší LPG.

Ideální by byla 530i 190kw s LPG v TOP stavu - ale to je nesehnatelné dneska.
Další možnost starší typ motoru M54 525i 141kw krásně točivej akorát trpěl na spotřebu oleje. Jezdil jsem v něm chvilku s manuálem a byl to moc fajn motor.

Nafty mají krásnej tah a krouták ale jsou servisně náročnější a to o dost. A většinou mají nalítáno nesmysl.
stellaM3

#10 Příspěvek od stellaM3 »

Totic píše:Takový diesely za ty peníze kolik mají namotáno? Skoro kolem zeměkoule, ale budiž 150kW/160kW je držák a to je tak vše. Připrav si 50tis. k tomu do roka a do dne na servis, abys byl spokojen. Jinak to bude drahej kompromis. S benálem se dá díky šestikvaltu jezdit za 8l i celkem svižně.

Ta E60 skoro takový dvojče mýho když jsem si pořídil (ale 530i manual). Ty hadrový sitze jsou fakt pohodlný a v zimě nestudí, ale stejně letěly ven jako první :D Je vidět, že je z dovozu první záznam 2021 přihlášení jinak žádná historie, takže ty kiláky jsou taky otázka.
Tak určitě prověřit nějakým systémem když je to dovoz, třeba carvertical atd ....je nutnost před nákupem.
horan

#11 Příspěvek od horan »

Carvertical :lol: :lol: :lol:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jo Vertikálem nebo Cebia, čerpají ze širších záznamů takže se tam třeba něco najde. Je to placený, tam jsem to pochopitelně nezjišťoval. No nicméně radši E46 když se jezdí v jednom dvou lidech. Na E60 za 120k,- to je málo peněz.
horan

#13 Příspěvek od horan »

No vidíš. A já zaplatil prověření na dvě auta a zjistil úuuuuplnou piču. To jsem se dozvěděl víc od bazarnika. Psal jsem stížnost na carvertical, že jejich služba stojí za hovno a že chci vrátit peníze.
Prověřili obě VINka, co jsem měl a uznali, že to co mají není nic. A tím nic myslím opravdu NIC. Peníze ovšem vrátit odmítli. Že pro mě mají "zdarma" prověření na třetí auto. Tak jsem je poslal do prdele i s voucherem.
Takže tohle je má REALNA zkušenost!!! Ne jen filozofofská.
stellaM3

#14 Příspěvek od stellaM3 »

horan píše:Carvertical :lol: :lol: :lol:
Nevím čemu se směješ, mě to před koupí odhalilo auta který jsem okamžitě díky haváriím vyřadil z výběru a na pohled z fotek bys nic nepoznal ....ušetřilo mi to spoustu peněz a pomohlo mi to vybrat nebouranou pětku... ;)

Samo jestli máš tuhle špatnou zkušenost tak to je blbý a asi nic nefunguje Sto pro ale mě to teda pomohlo dost .
horan

#15 Příspěvek od horan »

Smát se snad mužů ne? Nebo když se budu smát, tak budu muset nosit hadr na držce až do důchodu?

Jak píšu. Prověřoval jsem dvě auta, obě "deset" let stará a co to našlo?

Kilometry: v roce 2010 několik desítek km a v roce 2021 kilometry, co zadal bazar v ČR při dovozové TK. Mezi tím ani ťuk.

Fotky: Pouze ty, které zadal bazar v ČR v inzerátu na bazoši.

Nehody: žádná nehoda, žádné opravy...., ale při prohlídce jednoho z aut bylo půl auta olakovano, nárazníky měněny. Víc jsem nezkoumal. Je možné, že to bylo odrbany z parkoviště :D.

Ani jedno auto nebylo kradené. :lol: a ani nijak zatížené. Snad.

Tak snad se dá pochopit, že pro mě je carvertical k hovnu. Pro mě to má stejnej význam, jako si hodit korunou.
Já jen, aby to někdo nebral tak, že když vám to tam vyhodí nějakej "výpis" tak to tak bylo a hotovo!
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Mě právě oboje odhalilo víc záznamů dle VIN, tím jak začaly prohledávat zahraniční registry. Jednak z minulosti kdy E36 jezdila ještě v říši, druhak četnost přibyl nějakej záznam z STK či kde vČR než v reportu kdysi.

Míň toho mají samozřejmě auta z dovozu, který tak milujou bazárníci (a vy). Pokud vůz třeba od nova nejezdí k dealerovi na servis, nebo poprodejní evidenčku, tak moc záznamy od jednoho majitele nebudou, kor zahraniční STK apod. .
stellaM3

#17 Příspěvek od stellaM3 »

Ano dovozy jsou lepší než pasti u nás co se prodávají....
Mě carvertical u mého auta našel kompet kilometry , souhlasí se servisní knížkou, pak záznamy z řešení škodných událostí , řešil se nárazník - vypočítaná škoda 1500 euro, jinak bez dalších záznamů. A je to dovoz ..
Stav auta tomu odpovídá takže za mě veliká spokojenost. Když jsem měl vyhlidnutý ještě další dvě auta tak to u nich našlo škodný události za 8 tis a u druhého taky asi 7 tis euro atd ....takže za mě můžu doporučit.
Pořád lepší to alespoň zkusit za 260 korun to ověřit než nic...
horan

#18 Příspěvek od horan »

Stella: obě auta byly dovoz. Itálie.
stellaM3

#19 Příspěvek od stellaM3 »

No tak to potom jo když koukáš na dovoz z Itálie.
Já jsem myslel že se bavíme o dovozu z říše. Od jinud by mě ani nenapadlo si dovézt auto . A může si říkat kazdej co chce že z Itálie jsou nezrezlý atd.... Italové jsou hovada to je všeobecně známý snad ...
Což samozřejmě neomlouvá Carvertical kterej by měl najít historii i z Itálie.
horan

#20 Příspěvek od horan »

Myslím, že je úplně jedno odkud je auto pro tchýni. :lol:
Odpovědět