super, třeba na něco přijdeme

nebo taky ne
1 - zadní pravé čidlo ABS podle schématu z tisu posílá data o rychlosti přes dcs do dme, proto výměna
2 - v INPĚ jsou data rychlostí jednotlivých kol ok, dal jsem záznam obrazovky při jízdě a pak to shlídnul, samozřejmě, jestli je tam milisekundový výpadek signálu, tak to z toho nepoznám
3 - DSC bez chyb, DME aktuálně toto:
2788 CDKVFZ - Fahrzeuggeschwindigkeit
P0500 Fahrzeuggeschwindigkeitssensor 1 Schaltkreis - Fehlfunktion
Error counter: 2
Logistic counter: 25
1. Umweltsatz
Mileage 203384 km
Motordrehzahl (nmot) 1600.00 /min
relative Luftfuellung (rl) 9.75 %
vfzg2 0.00 km/h
Versorgungsspannung (ub) 14.41 V
2. Umweltsatz
Mileage 203424 km
Motordrehzahl (nmot) 1680.00 /min
relative Luftfuellung (rl) 10.50 %
vfzg2 0.00 km/h
Versorgungsspannung (ub) 14.13 V
kein Signal oder Wert
Testbedingungen erfüllt
Fehler momentan nicht vorhanden, aber bereits gespeichert
Fehler würde kein Aufleuchten einer Warnlampe verursachen
Diagnose aktiv
Fehler in Entprellphase
Error code: 27 88 24 21 05 00 02 19 63 4F 28 0D 00 99 63 54
2A 0E 00 96 FF FF FF FF FF FF
pak ještě:
279C CDKETS - Ansteuerung Thermostat Kennfeldkuehlung - mám teď nově snížený termostat a chybí v něm výhřev
2761 CDKSLS2 - Sekundaerluftsystem Bank2
2760 CDKSLS - Sekundaerluftsystem Bank1 - jestli zanesený SLS(?)
v KOMB60 instrument cluster je ještě tohle:
A3A9 CAN_ID_1EE_ERROR_Ausfall_Botschaft_LSS
A3A9 - INSTRUMENT CLUSTER: Message (steering column switch signal, 1EE)
na to bych se moh podívat, může s DSC souviset, pokud by to byl steering angle sensor, ale enchová se to tak, jak píšou
https://www.bmwrepairguide.com/steering ... r-bmw-e60/
pak jsou v dalších jednotkách chyby, který, troufnu si říct, s tím nesouvisejí, jako vybitá baterka v siréně, čidlo smradu a anténa gsm
4 - VVT a DSC - ano, právě, to mohla bejt náhoda
5 - DSC funguje, zasahuje, (bylo to vidět i na datech z INPY) jen prostě nejde zapnout DTC a vypnout DSC - tlačítko je bez reakce; i když v INPĚ na něj v SZM modulu kouknu a zmáčknu ho, tak to nic neregistruje (není aktivní); vždy při zapnutí zapalování viz video
6 - nezkoušel, podle INPY to vypadá ok viz 2, můžu zkusit
7 - ano, když běží VVT, tak se škrtící klapka nepoužívá, chtěl jsem vyloučit, že má vysoký volnoběh na svědomí VVT, protže se zvýšil až po nějakém čase od startu motoru, tak jsem chtěl VVT vypnout, proto odpojit čidla excentrických hřídelů VVT a dosáhnout toho, že motor poběží na škrtící klapku, vysoký volnoběh přetrval, takže VVT na to vliv neměl - ano, z dnešního pohledu je to kravina to takhle dělat, ale abych se mohl na VVT podívat, jestli běží a s jakými hodnotami, tak bych musel mít diagnostiku a tu jsem tenkrát neměl, tak proto
8 - hledal jsem, jestli už to někdo neřešil, našel jsem jedině tady, přesně to sedí (kromě tempomatu, ten mi jde), ale buď to vyřešili prodejem auta, nebo neví
https://forum.bmw5.co.uk/topic/114998-d ... nt-1543010