Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
xaler

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#3261 Příspěvek od xaler »

Mě právě přijde že to žádná změna není, to samé EDC mezi sport a comfort žádná změna. Kdybych si vybíral tohle auto znovu tak by mě stačily jen přední komforty s vyhříváním a odvětráváním. Ostatní je jen závaží a technická přítěž.
Předtím těch sto kilometrů jezdily jiný auta a žádný jsem nemusel každý den látat, všechny topily a ve všech hrálo rádio.
HyndaDan

#3262 Příspěvek od HyndaDan »

To znamená, že ti to nefunguje, ne že je to k ničemu.

DD mi vyhodilo chybu asi 2x, a když to nefunguje tak se s tim autem nedá jet, houpe se to jako loď na moři.
e66 750Li
xaler

#3263 Příspěvek od xaler »

Tak asi funguje a ta červená a oranžová hláška je jen estetická záležitost.
HyndaDan

#3264 Příspěvek od HyndaDan »

Jakmile vyskočí hláška, tak to na 100% nefunguje.
e66 750Li
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3265 Příspěvek od matiz »

xaler píše:Mě právě přijde že to žádná změna není, to samé EDC mezi sport a comfort žádná změna. Kdybych si vybíral tohle auto znovu tak by mě stačily jen přední komforty s vyhříváním a odvětráváním. Ostatní je jen závaží a technická přítěž.
Předtím těch sto kilometrů jezdily jiný auta a žádný jsem nemusel každý den látat, všechny topily a ve všech hrálo rádio.
Kupoval jsi nejake jine luxusni limuziny za 1% jejich porizovaci ceny? Asi ne ze. Tak proc tady ze sebe delas neustale kokota, koupil sis nejlevnejsi kundu v evrope, asi uz vis proc byla nejlevnejsi. S nefunkcnim DD je to strasne, priserne, neda se to s nicim srovnat jak spatne to je, ja bych v tom nejel ani za zlate prase protoze bych skoncil zcela jiste nekde ve skarpe. Hrat ti to auto mohlo prave kdybys nebyl takovy jaky jsi. A jelikoz jsi takovy jaky jsi, tak ti radi same picoviny a delaji si z tebe prdel. Netopi ti to proto ze ti zadny smoula s pajkou nechce pomoct. Snazis se tady tema svyma vypadama nasrat kazdeho kdo ty auta ma rad. Ja mel za svuj zivot dost aut a e65 je to nejlepsi z nich. Jenze ony jsou proste tak nejak v susu. Ja s ni mam uplne jiny problem, kvuli tomu jaka je mam jeste pet mesicu podminku a verejne prohlasuju ze to auto posouva hranice vnimani.
xaler

#3266 Příspěvek od xaler »

Podívejte kam se to zase zvrhlo, to auto stálo zhruba 2 procenta, nauč se počítat a na ceně nezáleží. Kolik je teda správná cena 4 už jsou OK, nebo 6, 7, vydej nějakou příručku. Kdybych za to dal dvě kila jako vy tak si půjdu hodit laso. Nikoho nenutím mi radit a dost pochybuju, že by nějakej moula rozchodil topení,nebo dynamic drive, tady pájka nestačí, je to jinej level. Ještě je dost pravděpodobné, že já umím řídit, protože ve škarpě nejsem a v podmínce také ne.
Díky podobnejm žvástům co jsem tu léta četl jsem si to peklo pořídil. Jestli jsi fazoli,nebo něco podobnýho vyměnil za E65 tak to věřím označení nejlepší auto co jsem měl. Jen tak dál, zase se nějaký blbec chytí.
HyndaDan

#3267 Příspěvek od HyndaDan »

Zvrhlo se to tam, že tu zase plácáš nesmysly...
Díky podobnejm žvástům co jsem tu léta četl jsem si to peklo pořídil.
Tak asi čteš blbě, protože, se tu jasně píše, že to auto máš kupovat s odborníkem a mít kilo bokem na servis. Když to nedodržíš, tak se ti může stát, že koupíš nějakou vyjetou mrdku, která nebude fungovat a ani za milion nepůjde dát dokupy.
Kdybych za to dal dvě kila jako vy tak si půjdu hodit laso.
Až na to, že tady nikdo nedal 2 kila za kupu hnoje. To auto je supr, když je vybavený a vše funguje.
Pochop už, že se to tvoje nedá srovnávat s tím, o čem tu píšeme. Když ti ty nejlepší věci nefungujou, tak to auto nemůžeš hodnotit...

Když DD funguje, tak se to auto v zatáčce vůbec nenakloní, až když člověk letí, tak jsou náklony znát.
Ty nepoznáš rozdíl mezi sport a komfort - podvozek ti nefunguje jak má, takže neznáš to pohodlí o kterém tu mluvíme.

Plácáš tu sračky o tom, jaký jsou e65 sráče. Přitom jedinej sráč seš tu ty. Udělal si píčovinu, koupil si auto, od kterýho by tě tady každej odradil, kdyby ses zeptal dopředu. To, že jezdíš něčim, co netopí/nehraje/celkově nefunguje neni bohužel vina auta, ale čistě tvoje. To auto nemůže za to, co s nim předchozí majitelé udělali.
Takže místo toho, že budeš nadávat na auto, nadávej sobě jakou blbost si udělal.

A pro všechny ostatní - kupujte s odborníkem, mějte kilo na první servis a nemyslete si, že e65 se nechá koupit za 50k.
Prostě koupit pěknou za 100-400k - dle výbavy a stavu
prvotní servis 0-150k
a pak pravidelně každý rok počítat s tím, že to auto bude chtít tak 20-40k ročně.
e66 750Li
Pilsner

#3268 Příspěvek od Pilsner »

Jezisi,todle je hovado ,demence ,nymand,tvl...nevim co jeste na to napsat...ctu todle na hajzlu a tu misu bych rozsekal,kdyz ctu takovyhle nepochopitelny zvasty od cloveka co si koupi mrdku mrdek od mrdek a mysli si ze s tim bude buh a rok jezdit bez nakladu...ja dal za svoji pred sesti lety 4 kila,a dnes kdyz koukam ,co se mi libi,nestoji min...co cekas za xindl za par tisic ecek....ze v to bude plavat mistr sveta?
Vem to hod to ze skali kup si 1.9tdi ovci 5litru nafty,u tebe 4,as tim jezdy.na tohle zapomen! Nejsi schopnej s tim za nekym zajet tak zmrzni v zime tvl,kdyz netopi... 100km ujede?super na machac ti to v lete staci...dd nejde?na co?ovce nema...radio nehraje?proc?mame tel. a youtube+repro s bt....dej to tam...
A neotravuj tady s tim ze to auto stoji za hovno... Ty stojis za hovno...to auto me vzdy dovezlo,protoze se snazim ho nak udrzovat.proc ho udrzuju?20let stary auto?protoze nic lepsiho/spolehlivejsiho jsem zatim nenasel,resp.co by me vyhovovalo...
A o prodeji vubec nechapu ze uvazujes,ty tvl.zaplat jestli to chces nekomu prodat,horsi nez danjskej dar...koupil sis tampon na kolech a budes do nej krvacet,jelikoz si koupil nejlevneji....

P.
xaler

#3269 Příspěvek od xaler »

Když už jste takoví veselí a spokojení,nemáte někdo na prodej použitý funkční termostat a nejlépe dva kusy. Třeba někdo kdo dával snížený a ten původní vyhazuje.
Telefon s reprákem tam samozřejmě mám abych nemusel poslouchat rozvrzaný interier a aerodynamický hluk.
Filozof

#3270 Příspěvek od Filozof »

:smich2: Nemám ani sílu něco psát ... :lol:

Vše už bylo řečeno snad jen zopakuji.

Pokud stím autem chceš jezdit a fungovat zajed za snejkem zeptej se ho co bude stát to základní dát dokupy ... naklikej v bance 20-30-40k nebo kolik bude stát odhad Snejka základní servis aby podvozek fungoval, rádio hrálo a topilo a motor šlapal jak má - to je snad základ.
Ale hlavně budeš mít sepsané vše co je špatně a přibližně částky za kolik to pujde opravit.
A to nejduležitější co hoří si nech opravit.

Pokud to tak nechceš odstav auto kup si oktávku či fabii za 20k at můžeš jezdit a nemusíš se bát a tohle si opravuj po odpolednia večerech v garáži nebo to dej na týden či dva snejkovi at ti to dá dokupy aspon ten základ.

Tu oktávku/fabii kdykoliv prodáš hned zpět....je to rychloobrátkové zboží.
BMW 7er v tomto stavu neprodáš ...snad jen na díly.

Jinak chápu ostatní že toto už je fakt katastrofa a něco ti radit už bere sílu každému ...

PS: Mám takovej pocit že se někdo hodně baví ...a je to nekonečný příběh. :lol: :roll:

PSS: Kluci z chánova nebo bratislavské v Brně by tě vzali hned do party :lol:
J0HN3C
Kontaktovat uživatele:

#3271 Příspěvek od J0HN3C »

Filozofe, kdes byl celý můj život? Kdybych tě četl od mala, tak už su dávno prezident. :D :twisted:
xaler

#3272 Příspěvek od xaler »

Já s tím autem právě už moc jezdit nechci, ale je to teď jediná možnost co mám. To auto jsem kupoval z jediného důvodu aby moje děti jezdili tím nejbezpečnějším co si mohu dovolit. Druhej důvod, hrozně jsem se těšil na muziku, jsem v tomhle směru dost úchylnej, ale ten nebyl důležitej. I když to auto je takovej krám, pořád je to kus železa s velkou kovadlinou vpředu, spoustou airbagů a jinejch věcí. Můžete si ze mě dělat legraci, ale je naprosto zcestný mi jako alternativu psát něco jako fábije, nebo jinej hnůj. Pokud se toho zbavím za nějakou rozumnou částku tak následovník bude zase vážit minimálně dvě tuny a motor bude jako kovadlina. Naložit rodinu do něčeho jako je škodovka u mě neprojde. To můžu dát dětem na hraní granát, nebo pistoli. Je to stejné. Servis by byl fajn, akorát ty částky co píšeš jsou tak za dobrý den a vypsání faktury a napiš mi upřímně, byl bys ochotný do toho auta dát 100 tisíc, nebo spíš 150?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3273 Příspěvek od matiz »

Psali ti to uz tisickrat a napisu ti to znova. Jsi 'svuj' ( a ano, prepsal jsem to -))) a jine to uz nebude. Proc s tim vrakem k tomu snejkovi alespon nezajedes, je to fajn chlap, neutrhne ti hlavu, nebude si z tebe delat prdel, nema to zapotrebi. Pokud mu teda nezacnes vypravet ty hovna jaci jsou servisaci zlodeji. Behem deseti minut co se na to podiva a zdiagnostikuje si to dokaze zhruba odhadnout narocnost a ver ze tech 20 nebo 30k je realnych aby se to dalo provozovat, protoze uplne mrtve to byt nemusi. Kazdy kdo ty auta nejak dela ma i nejakou zasobu dilu a zrovna snejk jich ma tri prdele. Bude to topit, nejspis rozjede i ten DD protoze raketova veda to taky neni, je to docela primitivni. Jsem presvedceny ze ti rekne nejakou castku a je na tobe jestli se budes trapit dal sam nebo ne. Ale ackoliv si nemyslim ze bys byl uplne levy tak verim tomu ze dodnes nevis jak ty systemy maji fungovat a co je pro ne stezejni a dulezite. A ver ze e65 je hodne o elektronice. Chuj s tim, dobre ti tady vsichni radi, dojed za snejkem, kdyz to uvidi treba ti i poradi a zvladnes i neco sam. Bohuzel ASK (ja vim, zase znova) sis prosral sam a reinkarnovat ho nejspis nikdo nebude. A ano, neco to stat bude. Ale nemusi to byt likvidacni. Na dily to taky moc neni, na dily chce kazdy auta vonave, ne uplne zdechliny.

A neboj, ta muzika v te e65 zase tak skvela neni... Ale je to takove vstrebatelne...
fishmaker Moderátor
Moderátor

#3274 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

xaler píše:Občas mi někdo něco poradí tak to zkusím, ptal jsem se i na fb.
jo tak to jsi ty.... :D
Přílohy
topeni.jpg
topeni.jpg (163.11 KiB) Zobrazeno 1237 x
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Filozof

#3275 Příspěvek od Filozof »

Xaler : Měl jsis udělat rozpočet na auto aspoň 120-160k plus něco na servis u předface e65 745i. Nebyl bys tam kde jsi teď.

Osobně bych za snejkem zajel a zeptal se ho co by stal nejakej základní servis a oprava těch par důležitých věci které si sepišeš aby člověk byl spokojenej a těch 30k bych do toho klidně pustil jinak se v tom budeš plácat do léta a budeš z toho neštastnej.

Nech si udělat diagnostiku auta s nech si nacenit co by jednotlivé položky stali a sám se rozhodnes co si necháš opravit. ;)

Běž a udělej to a nedělej kolem toho tanečky, aspoň poznáš nejlepšího guru na E65 v ČR a on ti sám ti řekne co stim půjde udělat.

Pak sem dej report pro jaké opravy jsi se rozhodl a kolik té to přišlo.

Hlavně se už nevykrucuj a udělej krok dopředu a nepřešlapuj kolem toho. ;)

Ps: ve výsledku i auto bude funkční a prodejné za úplně jiné peníze jako dnes.
horan

#3276 Příspěvek od horan »

Mudrlante myslíš, že když mu to píšeš o x-té, že to pochopí? Tenhle člověk bude neustále obviňovat okolí a nikam nepojede.
Založte si téma a tam si můžete notovat. On bude fňukat a ty mu budeš řadit to co máš načtený.
xaler

#3277 Příspěvek od xaler »

fishmaker píše:

Teď už mi díly neprodaj ani tam, ani tady. :cry:

to: Filozof, hele to fakt nemá smysl, za třicet bych si to opravil taky.
horan

#3278 Příspěvek od horan »

Tak to oprav.
jazet

#3279 Příspěvek od jazet »

horan píše:Mudrlante myslíš, že když mu to píšeš o x-té, že to pochopí? Tenhle člověk bude neustále obviňovat okolí a nikam nepojede.
Založte si téma a tam si můžete notovat. On bude fňukat a ty mu budeš řadit to co máš načtený.
:lol: :lol: :lol:
jazet

#3280 Příspěvek od jazet »

xaler píše:
fishmaker píše:

Teď už mi díly neprodaj ani tam, ani tady. :cry:

to: Filozof, hele to fakt nemá smysl, za třicet bych si to opravil taky.
Prosím tě proč by ti nikdo nic neprodal, když jsi tak milý člověk?
Odpovědět