Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
koupě E60/61 jaký motor M54 nebo N52?
- desmosedici-rr
Re: koupě E60/61 jaký motor M54 nebo N52?
mě to trošku papá olej mám předepsaněj 0w30, takže jsem ted dal 10w60 a chci to vyzkoušet ,jinak termostat normál a nehřeje se to
E61 N62TU
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:43, celkem upraveno 1 x.
No jo škoda, loni jsem kupoval M3
No tak projížďku mužem udělat jestli máš něco zajímavého ve vozovém parku ? Rád se podívám

No tak projížďku mužem udělat jestli máš něco zajímavého ve vozovém parku ? Rád se podívám

- desmosedici-rr
Klidně rád omrknu a pokecám o jakémkoliv vozidlu 

- desmosedici-rr
Nekecej já Rabí
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:44, celkem upraveno 1 x.
Ty jo tak to jsi taky kousek, to je dobrý. Felicie 38 najeto tyjo ta bude voňavá
A máš něco v plánu nakoupit?

Kluci ještě dotaz jo , automat mám prvně tak jsem v tom hrozná lama
Když si to přepnu do sportu a jakože vytočím motor někam kolem šesti a chci přeřadit tak se stává že to nezařadí ale mám furt plyn na podlaze, dotaz je když se řadí musím při tom ubírat plyn? Prostě jako u manuálu nebo to můžu držet na podlaze a jen to tam sázet?

- desmosedici-rr
znám velmi dobře ,vždy se tam stavím ve vystřeleným vočku na něco dobréhostellaM3 píše:Nekecej já Rabí

E61 N62TU
No vidíš paráda, tak to jsi zdejší
A jak je to s tim automatem Kluci?

A jak je to s tim automatem Kluci?
Normalne by ta prevodovka mela na manualni pokyn dalsi rychlost zaradit bez ohledu na miru straceni pedalu "plynu".stellaM3 píše:Kluci ještě dotaz jo , automat mám prvně tak jsem v tom hrozná lamaKdyž si to přepnu do sportu a jakože vytočím motor někam kolem šesti a chci přeřadit tak se stává že to nezařadí ale mám furt plyn na podlaze, dotaz je když se řadí musím při tom ubírat plyn? Prostě jako u manuálu nebo to můžu držet na podlaze a jen to tam sázet?
Zkus jinou funkci prevodovky - v automatickym rezimu D nebo S zkus (idealne pri dojizdeni ke krizovatce) rychlym "kopnutim" do plynu vynutit podrazeni.
Ne kazdy uzivatel BMW s prevodovkou ZF tohle vi a aktivne pouziva... Mne to slo zatim skoro na vsech automatech ZF 6° i 8°.
Pokud to nejde, resp. ta prevodovka nepodradi, je neco spatne.
Mej trpelivost, nemusi se ti to povest na prvni pokus...
Btw vyuziva se to i pri jizde za kamionem, kdy si potrebujes pripravit nizsi rychlost pro predjeti.
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:44, celkem upraveno 1 x.
Jirke píše:Normalne by ta prevodovka mela na manualni pokyn dalsi rychlost zaradit bez ohledu na miru straceni pedalu "plynu".stellaM3 píše:Kluci ještě dotaz jo , automat mám prvně tak jsem v tom hrozná lamaKdyž si to přepnu do sportu a jakože vytočím motor někam kolem šesti a chci přeřadit tak se stává že to nezařadí ale mám furt plyn na podlaze, dotaz je když se řadí musím při tom ubírat plyn? Prostě jako u manuálu nebo to můžu držet na podlaze a jen to tam sázet?
Zkus jinou funkci prevodovky - v automatickym rezimu D nebo S zkus (idealne pri dojizdeni ke krizovatce) rychlym "kopnutim" do plynu vynutit podrazeni.
Ne kazdy uzivatel BMW s prevodovkou ZF tohle vi a aktivne pouziva... Mne to slo zatim skoro na vsech automatech ZF 6° i 8°.
Btw vyuziva se to i pri jizde za kamionem, kdy si potrebujes pripravit nizsi rychlost pro predjeti.
dobře vyzkouším díky za tip

edit:
Dnes jsem to vyzkoušel a funguje to

zkoušel jsem, zase i v reřimu DS řadit sám a dneska to fungovalo na jedničku, tak asi jak to auto stálo nějakou dobu tak se to musí možná rozhýbat, nebo je vadný nejaký spínač toho voliče převodovky nebo nevim

Jinak dnes výlet po Šumavě na Prášilské jezero s rodinkou a průměrná spotřeba 10l což celkem jde. Tempo výletní s min. předjíždění.
Vím že se má drěpět na prdeli doma v téhle době ale na druhou stranu nikde ani noha, takže člověk nikoho neohrožoval a nebyl nikým ohrožen a hlavně čerstvý vzduch a sluníčko

Naposledy upravil(a) stellaM3 dne pon 08.03.2021 10:43, celkem upraveno 3 x.
o 6er jsem uvažoval než jsem koupil M trojku. byla na prodej asi před rokem a půl docela hezká černá 650i s nájezdem tuším taky 127tis ,hezkej vnitřek světlá kůže , automat. A byla za hodně sympatickou cenu asi 250tis...No přemýšlel jsem nad ní asi 14dní a pak byla fuč.....Ale co tak koukám tak ty doby už jsou pryč, ted za takový auta chtějí lidi trochu jiný částky, No asi jako s M3 e46 , ta doba kdy jsem jí mohl koupit za ,,levno,, je už taky dávno pryčcheater píše:Nejradši bych koupil nějakou sedmu. Občas se nechám unést třeba 6er nebo nějakým Mkem, ale spíš chci něco pohodlnýho

stellaM3 píše:Jirke píše:Normalne by ta prevodovka mela na manualni pokyn dalsi rychlost zaradit bez ohledu na miru straceni pedalu "plynu".stellaM3 píše:Kluci ještě dotaz jo , automat mám prvně tak jsem v tom hrozná lamaKdyž si to přepnu do sportu a jakože vytočím motor někam kolem šesti a chci přeřadit tak se stává že to nezařadí ale mám furt plyn na podlaze, dotaz je když se řadí musím při tom ubírat plyn? Prostě jako u manuálu nebo to můžu držet na podlaze a jen to tam sázet?
dobře vyzkouším díky za tip
edit:
Dnes jsem to vyzkoušel a funguje todobrá věc čoveče , fakt si to ta převodovka připraví a podkvaltuje si to
![]()
zkoušel jsem, zase i v reřimu DS řadit sám a dneska to fungovalo na jedničku, tak asi jak to auto stálo nějakou dobu tak se to musí možná rozhýbat, nebo je vadný nejaký spínač toho voliče převodovky nebo nevim
Jinak dnes výlet po Šumavě na Prášilské jezero s rodinkou a průměrná spotřeba 10l což celkem jde. Tempo výletní s min. předjíždění.
Vím že se má drěpět na prdeli doma v téhle době ale na druhou stranu nikde ani noha, takže člověk nikoho neohrožoval a nebyl nikým ohrožen a hlavně čerstvý vzduch a sluníčko