Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
koupě E60/61 jaký motor M54 nebo N52?
Re: koupě E60/61 jaký motor M54 nebo N52?
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:42, celkem upraveno 1 x.
Výbava mi naprosto stačí oproti E46 to má tunu věcí navíc 
A jak řikáš Tomáš kdyžtak odservisuje to hlavní s tím se tak nějak počítá ...

A jak řikáš Tomáš kdyžtak odservisuje to hlavní s tím se tak nějak počítá ...
Tak auto zakoupeno a veze se domů. Asi zítra si ho půjdu do firmy vyzvednout tak jsem zvědav.
Jinak jsem byl v kontaktu s člověkem co ho prohlížel a kupoval a sám říkal že je hodně zachovalý, nějaká lehká kosmetika ale o tý jsem věděl z fotek, měrák laku nic neodhalil a diagnostika bez chyby což jsem osobně nečekal , kilometry souhlasí takže se to jeví zatím slibně.
Jinak jsem byl v kontaktu s člověkem co ho prohlížel a kupoval a sám říkal že je hodně zachovalý, nějaká lehká kosmetika ale o tý jsem věděl z fotek, měrák laku nic neodhalil a diagnostika bez chyby což jsem osobně nečekal , kilometry souhlasí takže se to jeví zatím slibně.
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:43, celkem upraveno 1 x.
No tak jasně vždycky se něco najde ale jakože ze startu je to příjemný ne?
-
Čoveče sporák se mi z toho dělat nějak nechce . Plánuju s tím jezdit max 10tis km za rok.
- desmosedici-rr
Hele nejsem mám to do Plzně cca 75km , zítra tam jedu tak doufám že mě pustí hlídka přes okres ...kupní smlouvy mám a ty potřebný papíry na opuštění okresu taky tak snad to budou brát jako úřední jednání
-
Tak to je dobře, snad budou v pohodě.
podařilo se projet zátarasy přes hranice okresu? 
jak auto? N62 ok?

jak auto? N62 ok?

Vážně se to nenaklání. To je paráda.
Hned jak jsem to přivezl tak jsem udělal očistu, vyměnil olej v motoru a různý filtry , natankoval plnou sto oktanem ...
Budu se chystat na svíčky a na olej v převodovce a v difu plus brzdovku. Takovej základ No.
- desmosedici-rr
gratuluji ti ke koupi a přeji jen to dobré s 8 hrnkami 

E61 N62TU
-
Kluci děkuji
Cheatere ten termostat mám taky v plánu, prosimtě mají ho někde na cz trhu? Předpokládám že v bmw mají jen na těch 105 stupňů?

Cheatere ten termostat mám taky v plánu, prosimtě mají ho někde na cz trhu? Předpokládám že v bmw mají jen na těch 105 stupňů?
-
Fajn díky budu ho určitě kontaktovat
skvělý, enjoystellaM3 píše:včera jsem to dovezl. Hranice okresu naštěstí bez problémů
Právě vyřizuju dovozovou STK . A pocity z auta? Je to vážně paráda, ten stav jsem ani takovej nečekal. Má nějaký šrámy z boje ale co se týká tech. stavu tak je vážně výbornej . Interiér je moc hezkej a nezničenej. Auto jede parádně, řadí jemně prostě krásný svezení, motor má krásnej sametovej zvuk, jede hezky lineárně síly má dost. dynamic drive je Teda musím říct super vynález
![]()
Vážně se to nenaklání. To je paráda.
Hned jak jsem to přivezl tak jsem udělal očistu, vyměnil olej v motoru a různý filtry , natankoval plnou sto oktanem ...
Budu se chystat na svíčky a na olej v převodovce a v difu plus brzdovku. Takovej základ No.

a jestli je motor bez úniků oleje a gufera ventilů jsou ještě v kondici, tak by se to právě tím sníženým termostatem (a 5W40) dalo snad udržet takhle dál, já ho nemám od jaraxe ani tannera, sehnal jsem ho přes bazoš, od kluka, co je upravuje, teď tam inzerát nemá, můžu ti poslat kontakt, stál mě 2800, drží 92-93°, ve městě max 96°, takže spokojenost;
jo, ještě psal snejk, že je taky upravuje

Ty jo super, tak pokud máš kontakt klidně do SZ. Gufera jsou ok motor nekouří to jsem hned testoval
Motor je vážně v kondici. Olej jsem dal 5w40 ale přemýšlel jsem o 5w30 příště kvůli lehkoběžnosti toho oleje ale zase když říkáš kvůli guferum hustší 5w40 tak to tak asi nechám. Únik oleje tam nějakej malinkej je, dole na motorovým plastu je to trochu mastný, možná těsnění za alternátorem, nevím zatím jsem to neměl čas oddeklovat ale řekl bych že to nebude nic hrozného.