Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
320d M47 teplotní čidlo před DPF
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
320d M47 teplotní čidlo před DPF
Ahoj, chtěl bych se zeptat, řešil jste někdo problém s teplotním čidlem před DPF u M47 motoru (320d v E91)? Jednou za čas se mi ukázala chyba "004030 DDE: Exhaust temperature sensor upstream of catalytic converter, signal", nyní už se po smazání vrátí téměř okamžitě. Z podrobného popisu chyby mě zaráží teplota ve výfuku před katem -43.36°C - tj. z toho usuzuji, že to asi nic jiného než vadné teplotní čidlo nebude. Spíš se chci ujistit, jestli tohle opravdu je teplotní čidlo před katem a nebo jestli teplotu měří třeba i lambda sonda a tedy to může být i ona (myslím že u starších bmw to tak nějak bylo, ale na druhou stranu tam byla jen lambda a nic víc)? Níže rychlé foto toho co mi vyhodila ISTA. Předem díky 

Re: 320d M47 teplotní čidlo před DPF
Lambda neumi měřit teplotu, a skutečně se jedná o teplotni senzor mezi turbem a KAT. Neexistuje teplota výfuku v -45°C v provozní podmínkám, což jednotka vyhodnotila správně, že se jedná o přerušený senzor či špatný.
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Re: 320d M47 teplotní čidlo před DPF
Díky, myslím si to samé, jen jsem se chtěl ujistit. Ta minusova teplota mluví za vše
.