Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
zapůjčení BMW E60/61 Brno a okolí
zapůjčení BMW E60/61 Brno a okolí
Zdravím, řeším netradiční problém, který asi nemá jiné řešení (vzhledem k uzavření autobazarů...). Potřebujeme vyzkoušet prostornost E60/61, konkrétně jestli tam nacpeme všechny autosedačky (čekáme třetího potomka). Nenašla by se dobrá duše, která by v Brně nebo okolí byla ochotna zapůjčit na pár hodin/1 den libovolnou 5er? Za úplatu, případně můžu poskytnou E90 330i 

Re: zapůjčení BMW E60/61 Brno a okolí
Já si troufnu říct, že to nemusíš ani zkoušet. A blahopřeji.
Díky
Chápu, že to je hodně "neortodoxní" a většina lidí až dávno kupuje autobusy, ale překvapivě se často dá najít řešení (viz třeba tady: http://erfmission.com/car-seats-3-acros ... -backseat/ ) Ale je třeba chtít (kombinace vhodných sedaček atd.). Celkově je to zajímavé téma, ta rodinná auta. My jsme v E90 zvládli převézt dva kočárky - golfáč (ne ten "trubkový" co se složí jak deštník, ale normální pohodlný...) a korbu s podvozkem + věci na dovolenou pro dvě děti a rodiče. Akorát to chce přemýšlet už při výběru.
Rodiny z okolí mají často takové ty nákupní tašky s baťůžkem (Fabie nebo třeba C´eed v kombíku) a do toho auta nacpou kočár jeden a nic k tomu...

Rodiny z okolí mají často takové ty nákupní tašky s baťůžkem (Fabie nebo třeba C´eed v kombíku) a do toho auta nacpou kočár jeden a nic k tomu...
E91 byla cajk i pro nás 4. Vlezlo se tam vše, co jsme potřebovali. Ale jak píšeš, teď to bude chtít kombinaci sedaček, pak by to asi mohlo jít. My máme obě Cybex a to by 100% nešlo. Neprodává se něco ve smyslu dvojsedačka třeba?
Pak sdílej foto, jak jsi dopadl. Zajímalo by mě to. Ikdyž já další "nehodu" v podobě dítěte nepřežiju.
Ti naši dva maj asi ADHD... Bydlím ve 4tým patře, přišla na nás paní ze 2ky. 
Pak sdílej foto, jak jsi dopadl. Zajímalo by mě to. Ikdyž já další "nehodu" v podobě dítěte nepřežiju.

-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Na 3 děcka to už radši rovnou E61 kombajn, ať se dá v kufru batožina štosovat. A tu prostřední sedačku leda na pás tam nemám isofix co vím, jestli se vlezou vedle sebe leda nějaký užší.
No já nedám dopustit na protisměrné sedačky (hlavně Axkid), což je ještě o kus komplikovanější - jsou prostorně náročnější hlavně v podélném směru. Mám 185 cm a i když sedím hodně na volantu, tak i tak bych za sebe některé už nedal (v E90). A na spolujezdci se mnou můžou jezdit jenom holky, což je vlastně spíš výhoda
Uprostřed musí být určitě na pás - isofix mají většinou jen MPV, pak některá větší a novější SUV.
Ano, raději bych E61, konkrétně ideální Alpinu B5. Druhá varianta by mohla být E63 AMG - tam je ještě zajímavost, že existují i docela šílené 7-místné verze
Dá se koupit Multimac (https://www.multimac.com/p/multimac_1260_4_seater), což je docela elegantní řešení třeba i pro E90. Jenom tam prostě zase nedám ty protisměrné sedačky pro starší děti...
Co se zavazadel týče, tak jsem k E90 přikoupil i docela velký box na střechu, ale použili jsme ho za dva roky jednou i se dvěma dětmi (a psem...).

Uprostřed musí být určitě na pás - isofix mají většinou jen MPV, pak některá větší a novější SUV.
Ano, raději bych E61, konkrétně ideální Alpinu B5. Druhá varianta by mohla být E63 AMG - tam je ještě zajímavost, že existují i docela šílené 7-místné verze

Dá se koupit Multimac (https://www.multimac.com/p/multimac_1260_4_seater), což je docela elegantní řešení třeba i pro E90. Jenom tam prostě zase nedám ty protisměrné sedačky pro starší děti...
Co se zavazadel týče, tak jsem k E90 přikoupil i docela velký box na střechu, ale použili jsme ho za dva roky jednou i se dvěma dětmi (a psem...).
Ja fakt nechapu co je to za uchylku zkouset cestovat s 3 detma v aute, co ma VE SVE TRIDE nejmensi prostor na zadnich sedadlech. 5er je v tomto (ve vztahu jak dlouhy to auto je) uplne tragicky auto.
Mel jsem jak E61, tak ted F11.
Soubezne i E46 a E91...
Se 3 detma bych proste rodinu na par let posadil do Forda Smaxe apod. a sobe bych mensi poridil BMW for fun.
Sam mam deti 2 a mam kamarada, co ma deti 3, to 3. prislo ve chvili, kdy meli Hyundaie I30...a ackoli autobus fakt nechtel...tak uz ma Smaxe.
Mel jsem jak E61, tak ted F11.
Soubezne i E46 a E91...
Se 3 detma bych proste rodinu na par let posadil do Forda Smaxe apod. a sobe bych mensi poridil BMW for fun.
Sam mam deti 2 a mam kamarada, co ma deti 3, to 3. prislo ve chvili, kdy meli Hyundaie I30...a ackoli autobus fakt nechtel...tak uz ma Smaxe.
Díky za radu. Kdybych chtěl "dělat všechno, jako ostatní", fakt neuvažuji o E63 AMG nebo Alpině B5. Na zábavu a okruhy mám jiné auto, tady se bavíme o běžném ježdění, které zároveň člověka potěší. Přítelkyni aktuální 330i také vyhovuje a autobus nechce. Když tam ty sedačky nedám, najdu samozřejmě jiné řešení, to je jasné. Jak jsem psal výše - spousta lidí se nevejde do aut typu právě té i30 i se dvěma dětmi, my v pohodě do E90.
Já zase nechápu lidi, co mají auto za milión a více a dětem koupí autosedačku za 1 500 Kč, nebo takové ty podsedáky... A že jich je.
Já zase nechápu lidi, co mají auto za milión a více a dětem koupí autosedačku za 1 500 Kč, nebo takové ty podsedáky... A že jich je.
Řeknu ti to takhle, osoba blízká to zkoušela do F10 a dozadu se 3 sedačky nevejdou, aut kam se vejdou zase až tolik není, vešly se do Caddy a teď do Alhambry, co mají vyzkoušený
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Viz odkaz výše - vyzkoušeno v Audi A4 Avant, 3er touring... Rád bych vyzkoušel sám námi preferované sedačky. Proto tohle téma. Nejde zde o obecnou debatu ohledně třech autosedaček v druhé řadě nebo snad nějaké referendum, jak bych měl nebo neměl přepravovat rodinu.
-
Do E39 se 3 sedačky vedle sebe nacpou, ale žádná z nich nemůže být zacvaklá do isofixu. Takže nic moc řešení. Novější generace mi při okukování přišly prostorově menší, ale neměřil jsem je.
Mé auto bych půjčil jen dobrému příteli. Nedovedu si představit, že by vám, jakožto cizímu, někdo půjčil své auto na vyzkoušení. To nikdo normální neudělá.
Pořekadlo "Co nechceš, to pujč." je založeno na všeobecné dlouhodobé zkušenosti.
Mé auto bych půjčil jen dobrému příteli. Nedovedu si představit, že by vám, jakožto cizímu, někdo půjčil své auto na vyzkoušení. To nikdo normální neudělá.
Pořekadlo "Co nechceš, to pujč." je založeno na všeobecné dlouhodobé zkušenosti.