Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kryogenika

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

Kryogenika

#1 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Ahoj nezkoušel někdo, nebo ví o někom kdo si nechal upravit např. brzdové kotouče tímto cryo procesem? Narazil jsem na to kdysi na webu prodejce autodílů, ale prakticky nikde nikdo žádná zkušenost. Stojím před pořízením nových brzd, tak nad tím jentak špekuluju. :)

http://kryogenika.cz/faq/
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

Re: Kryogenika

#2 Příspěvek od matal Moderátor »

Tak to můžeš být průkopník. Neznám nikoho kdo by si to nechal dělat a na jejich stránkách jsem nenašel žádný kotouče s již provedenou úpravou.. ;) :twisted:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
horan
Klubové ID: 4040

#3 Příspěvek od horan »

Já to měl a vydržely stejný hovno jako bez toho. Po druhý bych to už nedělal. Vracel jsem je na reklamaci. Vrátili peníze.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Ah konečně někdo, takže se pak stejně zkroutily?

Co jsem si s něma volal do CarDo, stojí to cca 50kč,- / kg materiálu.
horan
Klubové ID: 4040

#5 Příspěvek od horan »

Jo vydrželo to úplně to stejný jako bez úpravy. Taky to bylo z CarDo. Ale reklamace bez jediného slova. Ty kotouče maji takovou tmavší barvu potom a jsou lehounce orezlý. Rez teda asi není správný slovo. No prostě na nich jde vidět, že se s nima něco dělalo.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jo díky tak to jsem chtěl vědět, jestli jde úprava fyzicky či vizuálně poznat, leda že bych u toho byl osobně. Dělá to jedině CarDo eshop na vyžádání u kotoučů skrz ten Cryo servis, což jsou nějak vlastnicky provázaný firmy a jakoby pobočka v ČR / obchodní zastoupení tohoto US vynálezu. Ale dá se jim prej zaslat na zmražení cokoliv. A co třeba takovou vakcínu na covida, hehe ? :P
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MattyX Moderátor »

místo zmražování kotoučů dej na auto brzdy alespoň z 535d, který svojí velikostí odpovídají trochu váze e60 a budeš mít brzdy v pohodě :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jo taky dobrej point upgradovat na větší rozměr z dostupných p&p origo dílů, to je asi logicky nejsnažší a nejlevnější krok.

Jenom se mě moc nechce navyšovat neodpruženou hmotu a v zimě jezdím 17" kola. Moje E60 teď váží cca 1530kg, to je možná míň než E46 Touring v dieselu. :) Tak zatím asi zůstanu u standartního 324mm, ty Ate kotouče váží stejnak přes 10kg takže "kryjoúprava" by vyšla na 500,-/ks. To se asi obejdu. :P

A jdeš mi zrovna do rány ohledně desek, tam bych taky potřeboval zainvestovat. :)
-H.A.W.K.-
Odpovědět