Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Repas tlumicu Sachs
to je jasný že se to dělá a neni to nic neobviklého....nejen že tim získáš v podstatě novej tlumič,ale ještě si můžeš poručit jakou tvrdost požaduješ.... znam jendnoho maníka z praglu co to dělá..... předevšim teda na závoďáky,ale dokáže to i s běžnejma tlumíčema.......dokonce pokud je zrezlá pístnice tak ji umí vyměnit..... musí bejt ten tlumič samozřejmě rozebíratelnej,ale to je většina......ceny co jsem se tak ptal 800-1500 za kus podle poškození. Pokud má někdo kvalitní tlumiče za hromadu peněz a jen mu už hůř tlumí určitě se to vyplatí. I já plánuju repasovat sportovná sachs
já to dělal sám, http://bmw750ial.wz.cz/76.jpg
Tiež asi budem musieť vymeniť tlmiče aj keď na prehliadke v BMW po skúške na testeri povedali, že sú ešte OK /50%/, ale občas sa mi zdá, že sa auto húpe viac ako by sa malo, hlavne ak je vzákrute nejaká nerovnosť, ale pre istotu skúsim ešte zájsť za kamošom na STK aby som si to overil.Každopádne výmene tlmičov sa v blízkej budúcnosti asi nevyhnem.Tiež riešim dilemu, či nové tlmiče a aké?, alebo repas.Mám E39 r.2002 cca 200tis. km a M-podvozok a origo tlmiče si myslím, že by asi boli najlepšie, ale sú dosť drahé.Preto som skúsil zavolať do firmy, ktorá robí repas u nás na Slovensku/www.rcentrum.sk/a povedali mi, že by ma to stálo komplet cca 5500sk t.j. pristavím auto zrepasujú a odídem.Záruka 2roky alebo 50tis.km, takže to dosť zvažujem, lebo ten repas vlastne spočíva v tom, že vymenia všetky opotrebené časti vo vnútri tlmiča/tesnenia, ventily a pod./, takže by to zase mohlo niečo vydržať a hlavne zostali by tam pôvodné, len zrepasované tlmiče.Mimochodom už som tam raz repasovať tlmiče bol na P405 asi pred 5rokmi a sú tam dodnes a fungujú.Ešte by somchcel spomenúť k tým Sachs tlmičom, ktoré ako spomínate dáva BMW do prvovýroby, ale niekto tu hovoril, že kúpil Sachs a nevydržali nič.Ak dáva BMW Sachs tak potom klobúk dole, lebo ako som spomínal mám cca 200 000 km a sú tam ešte pôvodné tlmiče/podľa servisnej knihy a podľa faktúr z orig.BMW,ktoré som dostal k autu od kúpy až doteraz menené neboli/.Ale môže to byť ako tu bolo spomínané tou rozdielnou kvalitou, ktorú montuje BMW a ktorú predáva Sachs.
Niečo podobné tu na fóre zaznelo v súvislosti s brzdovými kotúčmi a doštičkami.Tiež sa hovorilo,že BMW montuje myslím ATE, ale keď niekto kúpil ATE tak nebol spokojný ale kto kúpil orig.BMW, tak spokojný bol.
Záver teda asi taký, že niekedy asi naozaj netreba špekulovať a kúpiť radšej orig.BMW.Samozrejme nemusí to platiť vždy.
Niečo podobné tu na fóre zaznelo v súvislosti s brzdovými kotúčmi a doštičkami.Tiež sa hovorilo,že BMW montuje myslím ATE, ale keď niekto kúpil ATE tak nebol spokojný ale kto kúpil orig.BMW, tak spokojný bol.
Záver teda asi taký, že niekedy asi naozaj netreba špekulovať a kúpiť radšej orig.BMW.Samozrejme nemusí to platiť vždy.
Já měnil tlumiče na E39 ve 120k km. Na stolici byly pořád dobrý, akorát PZ kolo mělo menší přítlak, nicméně bylo vidět, že přední už lehce tečou. Chtěl jsem dát celý sady i s pružinama od KONI, ale nebyly to schopný dodat na M-podvozek i s pružinama, tak jsem dal origo, netušil jsem, že auto půjde za rok z domu. Zjistilo se, že je v hajzlu horní PZ rameno, proto ten špatnej přítlak.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
dandy píše: Ešte by somchcel spomenúť k tým Sachs tlmičom, ktoré ako spomínate dáva BMW do prvovýroby, ale niekto tu hovoril, že kúpil Sachs a nevydržali nič.Ak dáva BMW Sachs tak potom klobúk dole, lebo ako som spomínal mám cca 200 000 km a sú tam ešte pôvodné tlmiče/podľa servisnej knihy a podľa faktúr z orig.BMW,ktoré som dostal k autu od kúpy až doteraz menené neboli/.Ale môže to byť ako tu bolo spomínané tou rozdielnou kvalitou, ktorú montuje BMW a ktorú predáva Sachs.
Tlumice: Ano, do prvovyroby jde od Sachs jina kvalita (o poznani lepsi) nez, kterou prodavaji pro aftermarket (navydrzi tolik).
(Brzdy: Nedavnu jsem daval origo predni kotouce a desky na E39 528 - desticky jsou JURID, ale kdo dela kotouce jsem z toho nevycetl. Toto se na foru nekde uz probiralo.)
Pokud nebudete zverejnovat kontakty na repas tlumicu, poslete mi je na SZ, prosim.
-
- Člen Klubu
Re: Repas tlumicu Sachs
Zdarec, nevíte někdo něco o repasech tlumičů po ČR? Firmy, cena/kvalita, zkušenosti? Napadlo mě to před výměnou SACHS Mpaket tlumičů, kde se trochu obávám kvality a výdrže aftermarketu oproti původnímu origu v BMW. Jeden prodejce se mi zmiňoval o někom na Olomoucku, nic bližšího nevim. Danke 

Nevím jestli je to nejlepší volba repasovat tlumiče. Kdyby jste někdo chtěl mužů vám zajistit nové tlumiče od Sachsu.
tobě to fakt neni trapný tu furt něco nabízet?! zaplať si tu komerční inzerci...
Kdyz NEVIS, jestli je to nejlepsi volba, tak mlč !Lukas40 píše:Nevím jestli je to nejlepší volba repasovat tlumiče. Kdyby jste někdo chtěl mužů vám zajistit nové tlumiče od Sachsu.
A potvrzuju názor kolegy výše - je to trapný, jak se tu podbízíš.
-
- Člen Klubu
Jo spíš jsem počítal, že nic repasovat nebudu. Moc o nikom nevím ani jak to probíhá, takže se ptám spíš ze zvědavosti.

Tlumiče si dovedu zajistit i sám, ale schválně cenovou nabídku klidně do SZ, to jsem zvědav..Lukas40 píše:Nevím jestli je to nejlepší volba repasovat tlumiče. Kdyby jste někdo chtěl mužů vám zajistit nové tlumiče od Sachsu.