Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JohnyB

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#10001 Příspěvek od JohnyB »

https://www.sportovnivozy.cz/136329-bmw-745il-v8-horice

"Výhodou vozidla je, že nemá vzduchový podvozek a tlumiče EDC, oboje byla velká bolest těchto vozidel."

Aaaaha, tak takhle to je :D
soukupadam

#10002 Příspěvek od soukupadam »

Tak takovejhle osklivej predface muze zaujmout fakt jenom tim, ze tomu neco chybi.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#10004 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Musím se podělit o svůj zážitek ze středy na pátek. Je to taková recenze i report zároveň a taky je to o tom, že stále ke koupi jsou, tak nevěšte hlavu.

Vybral jsem si v Německu auto. Ve stejnou dobu si vybral auto i JaraXův kamarád Tom. Tak jsme začali plánovat co a jak, kdy pojedeme a co je vše potřeba v dnešní covidové době zařídit. Moje představy byly poněkud jednodušší. Tom ale zjistil, že je potřeba registrace na německých stránkách a potřeba Covid testu. Řekl jsem si otravný, ale co už. Už při registraci jsem chytal trochu nervy, ale otáčky byly furt v zeleným, takže zvládnuto. Registrace na test... měl jsem v místě bydliště dvě možnosti a dva dny k tomu, abych jej podstoupil. První nemocnice testy pro platící do 12ti. Nemožný udělat skrz práci. Druhá nemocnice podobný problém. Rudo před očima, omezovač. :x Takže jsem klukům napsal, že to m*dám, že na tohle nemám nervy. Byl jsem opravdu vytočenej, jak je dnešní doba omezující. Nicméně emoce ustoupily a vše se vyřešilo. 23:00 středa a akce začíná. Předpověď počasí byla nepřívětivá, což se za pár hodin stalo realitou. D1 off na dvě hodiny. Sklinka, auto permanentně v jednom místě blikalo, sníh, hustý sněžení, zapadlý kamióny. Dlouho jsem nezažil takovou vánici, bylo vidět na pár metrů. No jo, jsem kluk od Olomouce. Jak se to rozjelo, tak už po celou dobu do Německa byla cesta OK. Na D1 jsme stihli i trochu driftovat, jeli jsme místy úplně sami. V Německu byl spíš podzim než zima, znatelně tepleji tam bylo. Po cestě proběhlo pár zastávek, jedna byla srandovní, to jsme jen projeli parkovištěm, plno modrejch. První jsme dojeli na Tomovu 750Li Individual, club kůže, NV, ACC a spousta blbostí. Auto na pohled moc krásný. Došel majitel, příjemnej mladej kluk a začala prohlídka. Zjistili jsme několik závad, nic strašného. Tady byla sranda, jak ten majitel koukal, co vše ta diagnostika umí a co je vlastně JaraX zač. Byl moc nadšenej, že prodává auto do dobrých rukou a chtěl, aby mu pak došly fotky a videa z oprav. Mimochodem, u těch oprav měl takový zajímavý dotaz. Ptal se, jestli ty drobnosti, jako je nefunkční CA klika nebo pístnice dveří, budeme řešit, že to přece ničemu tolik nevadí. Náš postoj k autům se mu líbil. Auto se projelo a začlo se vyjednávat. Z původních 10t € bez alu styl 95, jsme se dostali na 8800€ i s kolama a plácli jsme si. Zkusili jsme úřad, ale tady jsme pohořeli. Je potřeba se objednat, takže smůla. Řešení v podobě odtahu jsme měli v záloze, takže pohoda, v týdnu bude v ČR. Fáze dvě, moje auto. V inzerci byla adresa, že je to kousek od prvního, no opak byl pravdou. To jsem zjistil až před vyjetím. :D Pán měl v inzerci svou adresu, ale auto mu stálo v jeho skladu. Je totiž nepojízdný. Takže nás čekala další cesta cca 4 hodiny, ale uteklo to, krásný panorámata na Alpy apod. Jsme na místě. Došel k nám mladej kluk a dovedl nás do skladu, kde čekal další pán a auto. Já jen na 745Li. Na místě jsme pochopili, že se jedná o zaměstnance, kteří mají na starost prodej. Prohlídka začala úplně stejným způsobem. Tady popíšu trochu svoje pocity od začátku koupě. Auto bylo v inzerci úplně blbě nafocený, některý to rozhodně odradilo, ale i přesto to na mě vytvořilo dobrý dojem, taková předtucha. Raději jsem udělal i Car Vertical a výsledek byl velice slušný. Nicméně na místě chodím kolem auta a nestačím se divit. Karosérie naprostej top, interiér to stejný, minimální kosmetika u obojeho. Na místo jsme jeli s tím, že je auto nepojízdný, nefungoval altík. Měli jsme sebou repasovanej, ovšem auto bylo bez značek a úřady jsem popisoval už výše, takže opět odtah. Diagnostika byla žluto červená, nefunguje celej entertainment. Do auta zatíká přes šíbr, byl přetáhlej transparentní fólií, to značí ucpaný odtoky. Motor klepe, ale suchej. I přes tohle vše jsem věděl, že to auto chci, je po prvním majiteli, má málo najeto, ikdyž můžu očekávat problém na motoru, nicméně dle JaraXe nemám řešit. Zájem, nebo chcete-li nadšení, jsem ani trochu nedával najevo. Začlo vyjednávání. Původní cena 5200€, i inzerci v době mé reakce bylo 4500€. Po telefonu mi pán sám od sebe napsal 3900€. Auto jsem koupil nakonec za 3000€ - jen podotknu, že je to 7ma defacto v plné a najeto 168tis po prvním majiteli. U placení byla sranda, měl jsem to vše ve 20€ bankovkách. :D Koukali na mě jak z jara, no raději mě nevěřícně vzali do banky. :D Vše cajk, podepsali se smlouvy a teď už s Tomem čekáme, až to v týdnu dojede a začne se na tom pracovat. Z auta jako takovýho mám dnes ale smíšený pocity, ten motor mě trochu vnitřně trápí. No uvidíme, nejhorší smrt je z vyděšení. Cesta domů v pohodě, JaraXovi jsme s nějakým tím kilometrem pomohli, aby si odpočinul. Já si aspoň zařídil a je to opravdu dobrý auto. Snad bude i to moje. Najeli jsme skoro 2000km a člověk z toho auta vyleze bez bolestí zad. To se mi na tom strašně líbí. Výlet mě vyšel na 11000t Kč, Toma obdobně. Ještě něco spolkne odtahovka. Jediná negativní věc na celým tom výletu je nemožnost si zajít na normální jídlo skrz Covid. Za to dávám JaraXovi mínus. :lol: A Tomovi děkuji za řízek a klobásu. 8-)

PS: Dobrá rada na konec. Až Vám bude JaraX nabízet salmiakový bonbóny, tak to odmítněte. ;) A taky si nechte pustit vrtulník... aspoň každých 200km cesty. Schválně, jestli je tu někdo, kdo ví, o čem píšu. :D
ettore

#10005 Příspěvek od ettore »

Tvl 22 tisíc za cestu :shock: To už je Dubai letecky na týden v pětihvězdě. A to se vyplatí :lol:
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#10006 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Pajk85: super čtení...jsem zvědavej na pokračování :-)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#10007 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

xaler 2
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#10008 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

ettore: to jo no. Je hajzl. Tuším teď koupil apartmán někde v tropech. :D
Gerchan: já jsem zvědav taky, nicméně trochu tuším a klidně se o výsledek podělím.
zdann01: xaler 2 asi ne, nebuď hater.
stary27

#10009 Příspěvek od stary27 »

neviem nevidim ziadnu podobnost zo xlarerom.
a vrtulnik :bigups:

a ako to vidim pochybujem ze tu budede nejake pokracovanie, ked to vsetci hned zhejtuju, kazdopadne na nasom klube pokracovanie bude.
A Jarax bol zo stavu oboch 7 uneseny. 8-)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#10010 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

ok, ale ta pasáž popisující stav auta může znít pro nezúčastněné této výpravy děsivě :)

jestli jsi domluvenej s jaraxem na servis, tak ne xaler, ale relax snad teda :thumbsup: :-D
Itchythefirst

#10011 Příspěvek od Itchythefirst »

zddan01 píše:ok, ale ta pasáž popisující stav auta může znít pro nezúčastněné této výpravy děsivě :)
Jo, presne ta cast by me taky znervoznila :) Ale zas JaraX se v tom dooost vyzna, takze jestli to koupili a on byl nadsenej, tak je mozny, ze to budou jen nejaky prkotiny za par korun a alespon se podarilo stahnout cenu :-)
Treba bude pokracovani, jak ty sedmy vypadaji po dukladny servisni prohlidce a na kolik vyjde poreseni tehle najitych problemu :-)
kurevtor

#10012 Příspěvek od kurevtor »

soukupadam píše:Tak takovejhle osklivej predface muze zaujmout fakt jenom tim, ze tomu neco chybi.
nejlepší je ta zmínka, že to byl dárek :lol: :lol: :lol: :lol: Ale kdo by tohle chtěl zadarmo.
Darovaný sedmičce holt na zuby koukej.
kurevtor

#10013 Příspěvek od kurevtor »

zddan01 píše:xaler 2
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#10014 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Co se tlemíš kurevtore? On už pomalu končí, někdo to musí převzít. :D
xaler

#10015 Příspěvek od xaler »

Nekončí, akorát není smysluplné sem něco psát.
cheater

#10016 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 27.11.2021 00:15, celkem upraveno 1 x.
zzeli

#10017 Příspěvek od zzeli »

Jestli ti to Jarax opravi a nakupka byla 3tis, tak neni co resit. Mas VIN pripadne nejaky fotky?
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#10018 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Opravovat budu částečně sám pod dohledem JaraXe. Hlavně mechanický věci. Ikdyž mám i diagnostiku, tak tohle auto je vyšší dívčí. V tomto směru se budu vzdělávat.

Color Titan-silber - 354
Upholstery Leder "nasca"/schwarz - U6SW
Production Date 2004-04-02

202 Steptronic
216 Servotronic
220 Self-leveling Suspension
223 Dynamic Damper Control
229 Dynamic Drive Dynamic Drive
245 Steering Column Adjustment Elec
248 Steering Wheel Heating
261 Side Airbag For Rear Passengers
268 Lt/aly Wheels With Mixed Tyres
302 Alarm System
316 Automatic Tailgate Operation
319 Integrated Universal Remote Control
320 Model Designation, Deletion
322 Comfort Access System
323 Soft Close Automatic System For Doors
356 Climate Comfort Laminated Glass
358 Climate Comfort Windscreen
403 Glas Roof, Electric
415 Sunblind For Rear Window
416 Sunblinds
423 Floor Mats, Velour
428 Warning Triangle
430 Interior And Exterior Mirror Packa
431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d
438 Wood Trim
441 Smokers Package
442 Cupholder
453 Active Seat Ventilation, Front
454 Active Seat Ventilation, Rear
455 Active Seat F Driver And Front Passenger
456 Comfort Seats, Electric. Adjustable
460 Comfort Seats Rr Electric. Adjustable
464 Skibag
466 Roof Mouldings In Body Color
488 Lumbar Support Driver/front Passenger
494 Seat Heating F Driver/front Passenger
496 Seat Heating For Rear Seats
502 Headlight Washer System
508 Park Distance Control (pdc)
521 Rain Sensor
522 Xenon Light
524 Adaptive Headlights
534 Automatic Air Conditioning
536 Auxiliary Heating
548 Speedometer With Kilometer Reading
601 Tv Function
603 Monitor In Rear
607 Teleservice Preparation
609 Navigation System Professional
612 Bmw Assist
613 Internet Related Services
616 Bmw Online
620 Voice Input System
631 Second Receiver In Rear, Cordless
638 Car Telephone Professional
672 Cd Changer Bmw For 6 Cds
677 Hifi System Professional
696 Dvd Changer For 6 Disks
698 Area-code 2
761 Individual Sun Protection Glazing
785 White Direction Indicator Lights
801 Germany Version
851 Language Version German
863 Europe/dealer Directory
879 German / On-board Documentation
8SC Country Spec. Release Of Teleservice
8SP Cop Control
915 No Outer Skin Protection
964 Request Navi Dvd On Delivery
Obrázek
Obrázek

A tady diagnostika :D
Obrázek
Fido

#10019 Příspěvek od Fido »

Slušně naložená!
matiz
Kontaktovat uživatele:

#10020 Příspěvek od matiz »

Na jakou castku teda ten stribrnak s dovozem a prihlasenim vysel? Tady tato na jaro pujde ode mne pryc... Kdyby nesel chrochtavec do laku uz by byla asi v inzerci, ted ji dat nemuzu, nemel bych cim jezdit -) Jinak teda jen okolo komina protoze stale na letnich...

http://www.bmwcoding.cz/745i/745i_1.jpg
http://www.bmwcoding.cz/745i/745i_2.jpg

Porad zvazuju jestli tu kapotu nalakovat nebo se na ni vysrkaslat. Naraznik uz dostala, kapota by pry taky chtela...

http://www.bmwcoding.cz/745i/745i_3.jpg
http://www.bmwcoding.cz/745i/745i_4.jpg
Naposledy upravil(a) matiz dne pon 18.01.2021 17:36, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět