Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW X5 E53, Svítí ABS
BMW X5 E53, Svítí ABS
Ahoj, než to auto zapálím tak bych se chtěl zeptat jestli náhodou někdo neřešil..
BMW X5 e53
Chyba ABS pravá strana hází chybu a občas i levá (myslím že když se s autem ujede více km)
Vyměněno ABS senzor a ABS jednotka (pouze elektronika) první jsem nechal repasovat a údajně byla zdravá ale že může být poškozená jinak než klasicky bývá (stejný problém má i e39 s ABS)
Tak a teď nevím co dále, sázel jsem to na tu jednotku ale tou to není.. Řešil to již někdo ?
Díky
BMW X5 e53
Chyba ABS pravá strana hází chybu a občas i levá (myslím že když se s autem ujede více km)
Vyměněno ABS senzor a ABS jednotka (pouze elektronika) první jsem nechal repasovat a údajně byla zdravá ale že může být poškozená jinak než klasicky bývá (stejný problém má i e39 s ABS)
Tak a teď nevím co dále, sázel jsem to na tu jednotku ale tou to není.. Řešil to již někdo ?
Díky
Re: BMW X5 E53, Svítí ABS
Píše to chybu po smazání hned, nebo až se s autem pohneš? Pokud po rozjetí, tak zkus zkontrolovat kroužek na ložisku.( předpokládám, že X5 má magnetický kroužek v ložisku). A zkus zkontrolovat vzdálenost senzoru od kroužku.
Pokud píše hned po smazání ( nebo nejde smazat) i když se s autem nejede, tak hledat chybu v kabliku.
Pokud tedy můžeš vyloučit, že to nové čidlo je OK.
Pokud píše hned po smazání ( nebo nejde smazat) i když se s autem nejede, tak hledat chybu v kabliku.
Pokud tedy můžeš vyloučit, že to nové čidlo je OK.
Chyba je 005E50 Wheel-speed sensor, air gap, front right
Jde mi o to jestli už to někdo neřešil a stejně tak jako odchází jednotky ABS tak jestli i v tomto není nějaký zapeklitý problém, zkusím udělat ložisko ale tyto pokusy mě už finančně prostě nebaví tak proto jsem se ptal..
Chyba smazat jde ale pokud nevypnu klíček tak kontrolky stále svítí ale v paměti závad je to bez chyby a také všechna čidla ukazují stejnou rychlost ale nevím jestli náhodou se to pouze nedopočítává z jiných kol, toto mě právě také mate že rychlost to pravé přední čidlo ukazuje..
Jde mi o to jestli už to někdo neřešil a stejně tak jako odchází jednotky ABS tak jestli i v tomto není nějaký zapeklitý problém, zkusím udělat ložisko ale tyto pokusy mě už finančně prostě nebaví tak proto jsem se ptal..
Chyba smazat jde ale pokud nevypnu klíček tak kontrolky stále svítí ale v paměti závad je to bez chyby a také všechna čidla ukazují stejnou rychlost ale nevím jestli náhodou se to pouze nedopočítává z jiných kol, toto mě právě také mate že rychlost to pravé přední čidlo ukazuje..
Několikrát jsem řešil na různých značkách aut, že ten kroužek byl v jednom místě poškozen a pokud si točil kolama na zvedáku, nebo si popojizdel, tak to rychlost ukazovalo. Ale když pak auto jelo, tak to v různých intervalech vyhazovalo chyby. Nebo při normálním brzdění koplo abs do pedálů....
Možnost půjčit na zkoušku jinou jednotku nemáš? Já když měl mou na opravě u Falcona, tak jsem měl půjčenou jeho rezervní.
Možnost půjčit na zkoušku jinou jednotku nemáš? Já když měl mou na opravě u Falcona, tak jsem měl půjčenou jeho rezervní.
Jednotka vč. nakodování je tam právě jiná "nová" a chyba zůstala.. Přechozí jsem nechal opravovat, protože jsem si myslel že je špatná ale tam mi řekli že je zdravá ale může být softwerově poškozená tak ať případně koupím jinou jednotku..
To čidlo i když to vyhodilo chybu do budíků tak stále ukazovalo stejně jako tři zbylé čidla... Opravdu jsem z toho hotovej
To čidlo i když to vyhodilo chybu do budíků tak stále ukazovalo stejně jako tři zbylé čidla... Opravdu jsem z toho hotovej
Ahoj už si to vyriešil?
PODLA MNA TO BOLO LOžISKO, A VELKA VOLA NA NOM. ????
PODLA MNA TO BOLO LOžISKO, A VELKA VOLA NA NOM. ????
Taky to může dělat spínač brzdového pedálu.
robí mu to iba na jedno koleso!
takže by som to vylučil. )))
takže by som to vylučil. )))
Tak bude vadné čidlo. Nebo potom bude chyba v elektrice někde ve vedení.