Ahoj,
nedávno jsem si pořídil F11tku a nyní jsem si všiml, že světla na 5. dveřích problikávají (číslo dílu 63217203227/228 https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=63_1264). Vyndal jsem jedno, abych zjistil, kde je problém. Konektorem to není, napětí na něm nekolísalo. Problém bude na 99% v PCB s LEDkama, protože při hýbání s PCB to problikne.
Nevíte někdo, jak rozlepit tyto světla, aby si člověk ty PCB mohl vyndat a zkusit problém vyřešit? Anebo je to "lepeno" ultrazvukem a tím pádem bez možnosti rozlepení a opravy? Popř. nějaký tip jak to vyřešit?
Moc se mi nechce dávat 2x 3.500,- za nový pár, kór když podle designu to výměna řeší jen na určitou dobu, než se to rozjede znovu...
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F11 - problikávající LED světla na 5. dveřích
Re: F11 - problikávající LED světla na 5. dveřích
Ahoj, uz si to nejak resil? Mam stejny problem.
Pamatuji si, ze na e39 fl, jsem svetlo zezadu rozrizl, propajel a zalepil, pak vse fungovalo zase dobre.
Pamatuji si, ze na e39 fl, jsem svetlo zezadu rozrizl, propajel a zalepil, pak vse fungovalo zase dobre.
Re: F11 - problikávající LED světla na 5. dveřích
Zatím jsem zjistil, že světlo rozlepit nepůjde, protože je to spájené ultrazvukem. Takže asi jediná možnost je rozříznout vzadu ten kousek plastu, který brání vytáhnutí PCB, které je ve tvaru U. Anebo zkusit PCB zafixovat nějakým lepidlem na plasty/elektroniku, aby se zamezilo jeho pohybu.
Každopádně na to zatím nebyl čas a než to rozdělám, tak si chci dopředu objednat rovnou náhradní, kdybych to opravované svým zásahem dorasoval úplně..
Každopádně na to zatím nebyl čas a než to rozdělám, tak si chci dopředu objednat rovnou náhradní, kdybych to opravované svým zásahem dorasoval úplně..