Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36, 323 coupé, klepáni při rozjezdu
E36, 323 coupé, klepáni při rozjezdu
Ahoj, prosím o radu, auto se mi při rozjezdu klepe a má tendenci chcípnout, jde to asi spíše ze zadní části, pomůže až přidání plynu. Za jízdy se zdá být všechno v pořádku. Ještě při zařazení rychlosti (na místě) se ozve mírná rána zezadu (asi klasika u tak starého BMW, najeto 220 tis.). Při jízdě trochu hučí diferák, budu měnit olej.
Mohla by to dělat hardi spojka? Nebo uložení kardanu/diferenciálu? Dvouhmotou to údajně není.
Mohla by to dělat hardi spojka? Nebo uložení kardanu/diferenciálu? Dvouhmotou to údajně není.
Re: E36, 323 coupé, klepáni při rozjezdu
Pokud hučí diferák, tak výměna oleje už moc nepomůže, spíš naopak. Rána zezadu může být právě ten diferák nebo hardy spojka. Pokud auto vibruje, tak může být v háji křížek na kardanu nebo uložení kardanu.. Tak si můžeš vybrat 

Děkuji za info
A co s tím diferákem teda? Nechat to tak? Spojku a uložení bych vyměnil.

V tom diferaku bych zkusil vyměnit olej.
Pokud difec hučí, tak už mu toho moc nepomůže. Takže buď repas (cca 9tis) nebo sehnat jinší (cca 2-3tis)
Někdy hučí i když je málo nebo už nekvalitní olej
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
to cukání při rozjezdu může dělat hodně věcí, ale také jsem to řešil - působilo to jako mechanický problém (křivá lamela, hardyspojka, ložisko kardan apod.), ale nakonec to dělalo čidlo vačky. Prostě se ten motor při rozjezdu lehce dusil a škubal, pouze ale při zátěži. Vytočení na volnoběh šlo do otáček úplně normálně a neznělo to jako,že by tam měl být problém.
Ještě mi to dělá, že auto na volnoběh trošku vibruje, jak kdyby byl moc malý volnoběh, když lehce podržím plyn na cca 1000 otáček, tak vibrace zmizí, to by to čidlo mohlo být.
A ještě se mi někdy stane, že když za studena nastartuju, tak jsou strašně nízké otáčky a motor zdechne, když podruhé nastartuju tak to trošku hapruje a potom jak kdyby se zapnul sytič a je to v pohodě, kromě toho volnoběhu po zahřátí. a vypnutí sytiče.
Na diagnostice auto házelo chybu lambdy, ale emise jsou prý v pohodě, tak to nemám řešit.
A ještě se mi někdy stane, že když za studena nastartuju, tak jsou strašně nízké otáčky a motor zdechne, když podruhé nastartuju tak to trošku hapruje a potom jak kdyby se zapnul sytič a je to v pohodě, kromě toho volnoběhu po zahřátí. a vypnutí sytiče.
Na diagnostice auto házelo chybu lambdy, ale emise jsou prý v pohodě, tak to nemám řešit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Koukni se na hadice vzduchove, muzou bejt zpuchrele, prisavat vzduch. Koleno sani, privody do nej, odvetravani ventiloveho vika.
Jakakoliv prasklina za vahou dela problem. Kolikrat se stalo ze se nejakej znamej hroutil, jak ma neco v haji a byla to prkotina ohledne praskliny a prisavani falesneho vzduchu.
Jakakoliv prasklina za vahou dela problem. Kolikrat se stalo ze se nejakej znamej hroutil, jak ma neco v haji a byla to prkotina ohledne praskliny a prisavani falesneho vzduchu.
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Koukni u těch čidel (čidlo vačky i kliky) pod gumu konektoru, bývá tam popraskaná izolace na jednotlivých vodičích a dotýkají se a pak to dělá podobný bordel. Většinou stačí je přeizolovat a je klid, aspoň mě se to osvědčilo lépe než měnit za nové neorigo čidla.
jako lambda občas způsobuje, že motor za studena nechce do otáček. Chcípe. Jakmile se motor zahřeje, tak motor maká správně.
Ty máš asi problém, jak píšou kluci víš, s přisáváním falešného vzduchu za váhou vzduchu
Osobně mám zkušenost, že pokud dif hučí, tak už je beztak KO. Výměna oleje nic nezmění. Bouchnutí může jít od KO hardy spojky, nebo utržené nápravnice z kastle, anebo nedotaženého kardanu, poloosy
Ty máš asi problém, jak píšou kluci víš, s přisáváním falešného vzduchu za váhou vzduchu
Osobně mám zkušenost, že pokud dif hučí, tak už je beztak KO. Výměna oleje nic nezmění. Bouchnutí může jít od KO hardy spojky, nebo utržené nápravnice z kastle, anebo nedotaženého kardanu, poloosy
Děkuji za rady, zjistím kde jsou ty čidla a podívám se na to.
Ještě mě napadl benzínový filtr, ten musím stejně vyměnit.
Ještě mě napadl benzínový filtr, ten musím stejně vyměnit.