Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Diely sa líšia podľa výbavy. Výbavu zistíš z VIN.
[Gulf version - L822A] - ak danú výbavu máš, diera pod držiakom alternátora vedie cez držiak alternátora do termostatu, ktorý je na tom držiaku, a potom do chladiča motorového oleja.
Ak danú výbavu nemáš, diera pod držiakom alternátora je zaslepená držiakom alternátora.
Ten Tvoj "chladič motorového oleja" - nie je to skôr chladič servo kvapaliny?
Zober
12 31 7 507 807 - gasket
12 31 1 439 988 - feed pipe
P.
[Gulf version - L822A] - ak danú výbavu máš, diera pod držiakom alternátora vedie cez držiak alternátora do termostatu, ktorý je na tom držiaku, a potom do chladiča motorového oleja.
Ak danú výbavu nemáš, diera pod držiakom alternátora je zaslepená držiakom alternátora.
Ten Tvoj "chladič motorového oleja" - nie je to skôr chladič servo kvapaliny?
Zober
12 31 7 507 807 - gasket
12 31 1 439 988 - feed pipe
P.
kde je chladic oleje?
@Snejk:
Chladič motorového oleja som naživo nevidel. Majú ho sedmy určené pre teplé pásmo.

http://bmwfans.info/parts-catalog/E66/E ... oler_line/
P.
Chladič motorového oleja som naživo nevidel. Majú ho sedmy určené pre teplé pásmo.

http://bmwfans.info/parts-catalog/E66/E ... oler_line/
P.
Tak to nemám, já myslel, že chladič motorového oleje je ta hliníková kostka co je na tom sekundárním termostat. Děkuji všem, asi to těsnění budu muset vyměnit, dost to tam kape.
Tak ja tam chladic mam, no 

Daj foto 
Na nete som našiel len fotky samostatných chladičov.
@xaler:
Tá hliníková kocka s termostatom je chladič oleja automatickej prevodovky.
Pri výmene nezabudni skontrolovať/nastaviť nastavovacie skrutky v prednej časti držiaka alternátora - aby sa opierali o blok motora.
P.

Na nete som našiel len fotky samostatných chladičov.
@xaler:
Tá hliníková kocka s termostatom je chladič oleja automatickej prevodovky.
Pri výmene nezabudni skontrolovať/nastaviť nastavovacie skrutky v prednej časti držiaka alternátora - aby sa opierali o blok motora.
P.
Palciatko děkuji. Já to teprve budu dělat tak snad tam něco nepokazím. Nebude to jednoduché se k tomu dostat, ale je to asi největší únik oleje co tam mám.
- soukupadam
Čau, přední mlhovky na faceliftu, nevíte co je to za značku?
A mlhovky z druhovýroby ano nebo ne? Případně jakou značku? Díky
A mlhovky z druhovýroby ano nebo ne? Případně jakou značku? Díky
Jak je tu o kousek výš obrázek chladiče a alternátoru, tak předpokládám, že když nemám chladič oleje, tak bude na/pod konzolou alternátoru nějaké těsnění/ ucpávka. Chystám se to už dýl sundat, ale pořád jsem se k tomu nedostal. Pořád tam někde sákne olej. Na realoem jsem úplně nevysledoval co tam je. Tak pokud je má úvaha správná, tak co mám objednat?
Mám teď 3tydny čas se na to kouknout.
Děkuji.
Mám teď 3tydny čas se na to kouknout.
Děkuji.
neni tam nic. je to jen jinej drzak alternatoru kterej je proste zaslepenej a je v tom jen tesneni...
original je zkw... druhoska... asi cokoliv co najdes.soukupadam píše:Čau, přední mlhovky na faceliftu, nevíte co je to za značku?
vetsinou sou to proste mlhovky... obcas do nich tece, ale to do cehokoliv co se koupi dneska
Takže pod držákem není nic, co může tect? Mám už klasický altik. N62b44
pod drzakem je vzdy tesneni.... ktere ma kazdej v pici vytvrdly a popraskany... takze to vyndej a vymen
Díky. To je to, co jsem se ptal.
Dobrý večer, dnes jsem zase zkoušel vyřešit topení, ventily jsou nový, čerpadlo vrní tak předpokládám, že funguje. Dostal jsem radu, že by mohlo být zarostlé topení. To jsem zatím nezkoušel vyndat, myslím si že bude někde pěkně schovaný. Nechal jsem ohřát motor a hadice kolem čerpadla a ventilu mi připadaly dost horký na to aby to alespoň trochu topilo. Není někde u topení nějaká klapka, která by to mohla blokovat. Přijde mi, že z výdechů nejde nic moc vzduch. Když to nasměruju na čelní sklo tak je cítit, že to fouká, ale vzduch je skoro studený. Nesetkal se s tím někdo? Když jsem to chtěl napojit na diagnostiku tak se mi to auto vůbec nespojí. Inpa ani není přeplá na zapalování ON. Na netu jsem našel, že mám zkontrolovat nějakou pojistku, ale ta je v pohodě. Kdyby někdo měl zájem tak bych auto rád prodal.
Tak tohle mě zajímá.. hlavně ta cena
Potřeboval bych tak 80 abych si mohl koupit něco jiného.
No tak to nafoť pořádně a bazoš. Třeba si najde kupce rychle. Je hlad po ojetinách.
Najde, ale z řad lidí se kterými netoužím nic mít.
to je právě ta záludnost koupit si auto magorů. I kdyby to mělo technickou tak to přijede koupit jedině magor a takhle ve stavu, kdy to potřebuje servis, se potenciální kupující ještě redukují.
Nebo holt přemluvit kamarádku, dát jí to na podval zda by to nehodila do Kunratic malý vsi, nechat to na pár dní u Snejka. Bude to stát peníze, dokonce tisíce, ale vrátí se ti to s STK. No a pak to hodit do nějakýho servisu za ceny ND a máš to pryč hned.
Nebo holt přemluvit kamarádku, dát jí to na podval zda by to nehodila do Kunratic malý vsi, nechat to na pár dní u Snejka. Bude to stát peníze, dokonce tisíce, ale vrátí se ti to s STK. No a pak to hodit do nějakýho servisu za ceny ND a máš to pryč hned.