Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rozsvicené žhavení

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kler

Rozsvicené žhavení

#1 Příspěvek od Kler »

Zdravím, dnes ráno se mi stala dost nepříjemná věc.
Rozsvítílo se mi zhaveni a auto přestalo jet. Úplně zdechlo. Na volnoběh to naskočí, ale jakmile se chci rozjet tak zdechne.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
E46 320d 110kW
Stickler

Re: Rozsvicené žhavení

#2 Příspěvek od Stickler »

V tomto s BMW ne, mám 335i, ale před pár měsíci se mi to stalo na dieselovém Passatu a příčinou byla přehryzaná podtlaková hadička - asi kuna. Tak to zkus zkontrolovat ;)
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozsvicené žhavení

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Kontrolka žhavení má dvě funkce:
- při motoru v klidu ukazuje, že žhaviče žhaví a po jejím zhasnutí můžeš startovat,
- pokud se rozsvítí při běžícím motoru, signalizuje pokles tlaku v systému dodávky paliva z nádrže do vysokotlakého čerpadla a bez nafty ten motor běžet nebude.

Podle příspěvku výše předpokládám, že se jedná o druhou možnost. Přečti si můj odkazovaný příspěvek + další odkaz v něm. Je to sice pro E39, ale u E46 to funguje obdobně. Tj. kolik dává čerpadlo z nádrže, je v nádrži více než 15 litrů paliva a funguje systém přečerpávání paliva mezi nádržemi, je nafta u filtru čirá nebo bílá (=parafinizovaná) - protože už dnes jsou ráno teploty okolo nuly a kdy naposledy byl vyměněn palivový filtr, kde se kromě nečistot zachytávají i parafiny, který ten filtr spolehlivě ucpávají.
forum/viewtopic.php?f=25&t=87271&p=1030 ... D#p1030626
:D
Odpovědět