Ahoj chlapi, nevíte, zda mohu zkusit rekondici baterie přímo přes ty vývody pod kapotou bez odpojení baterie od auta?
Doporučení je baterii vyjmout, aby zvýšené napětí 15,8V nepoškodilo něco v autě, ale nechce se mi baterii moc odpojovat. Nevím, co všechno se vymaže a možná je to zbytečná ztráta času. Pokud to navíc připojuji přes vývody pod kapotou, mohla by být elektronika auta nějak ochráněna... a další otázkou je, kolik do toho pouští alternátor když je mráz, takže to je třeba na vyšší napětí připraveno.
Nezkoušeli jste to někdo, nebo nevíte? Díky!
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rekondice baterie 15,8V bez odpojení od auta?
Re: Rekondice baterie 15,8V bez odpojení od auta?
Proč?
Když je něco mrtvý, tak to mrtvý zůstane.
Jinak pokud to vážně chceš absolvovat, tak si v motorovym prostoru napoj druhou baterku, tu v kufru odpoj a můžeš ji nakouřit tam. Jen si zaizoluj svorky, ať se ti to někde nedotkne.
Když je něco mrtvý, tak to mrtvý zůstane.

Jinak pokud to vážně chceš absolvovat, tak si v motorovym prostoru napoj druhou baterku, tu v kufru odpoj a můžeš ji nakouřit tam. Jen si zaizoluj svorky, ať se ti to někde nedotkne.
Mrtvá není, jezdím na ni... a druhou baterku nemám. Leda připojit druhou nabíječku pod kapotou a baterku vyndat. Ale nevím, zda to ta nabíječka podrží a zda může být připojena, když baterku z auta vyndám/odpojím?
-
- Člen Klubu
Mám ruční digi nabíječku s R.F. programem na oživení-omlazení baterie. Trvá to 24h a dělal jsem už 2 baterie přímo přes terminály. Nevim kolik tam posílá V, ale problem s tím v autě nebyl.
Můžeš to nechat a nabít přes terminal, dělal jsem to taky s nabíječkou Ctek a bez problému. Ale už nějakej měsíc jezdím na AGM novou baterku, takže už nepoužívám oživení baterie.
Super, díky. Nebudu ji vyndávat... Terminál tedy myšleno vyvedené kontakty pod kapotou?
ano, IBS pak vi že je baterie nabijena přes kapotu.