Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 328i - project, co vše udělat na motoru?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
FurtVeSkarpe

E46 328i - project, co vše udělat na motoru?

#1 Příspěvek od FurtVeSkarpe »

Zdravím všechny, jako dlouholetý dieselhead se čtyřmi kruhy jsem si pořídil zadokolku na vyblbnutí, 1998 m52b28tu s 320 tisíc kilometry na palubce, reálně kdo ví. Celá tato reklama na korozi nebude sloužit jako daily car, ale jen jako víkendovka, takže si auto hodlám ponechat z dlouhodobého hlediska a rozhodně na něm nešetřit. O úpravách co se týče jízdy bokem už mám počteno spoustu, ale nemohu nikde dohledat, co vše na autě vyměnit, aby se mu aspoň částečně navrátily koně a navýšila živostnost, případně co vyměnit jen z prevence. Původní 2 majitelé (2019-2020) na něm údajně udělali následující:

Nové přední kotouče + desky
Termostat ,
Silentbloky předních ramen ,
Separtor oleje ,
Nové tlumiče a pružiny ,
Zadní náprava v polyuteranu,
Skla předních světel ,
Těsnění víka ventilu ,
Nové stahovacky oken ,
Koncový díl výfuku ,
Nový olej v převodovce ,
Zatmaveny okna a atestem ,
Nová skla na svetlech ,
Prahy včetně zvedacich bodu ,
Angel eyes ,

Co vše by se dalo vyměnit na motoru? případně co nahradit něčím lepším nebo co dát z motoru úplně pryč? Za jakékoliv informace bych byl moc vděčný a případně se i odměnil flašou rumu.

Díky.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: E46 328i - project, co vše udělat na motoru?

#2 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

tenhle motor mám rád :) měl by to v E46 bejt už jen M52TÜB28, teda double vanos... aby to víc jelo nahoře :lol: tak dávaji sání z M54, je potřeba ale adaptér na škrtící klapku, aby seděla, ideálně ještě upravit řídící jednotku motoru, to je asi nejjednodušší věc, pak svody, jiný vačky a takový...
já jsem nedělal nic z toho, mám rád auto tak jak bylo z fabriky, je ale vyměněný všechno gumový na motoru, bylo tam spoustu prasklin na hadicích a tím pádem falešnej vzduch, ten separátor, nechal bych zkontrolovat funkci vše čidel, disa klapku, případně úniky oleje (u mě ventilvíko, domek ol. filtru)
děsí mě teda ta "pojízdná reklama na korozi", není to E36 už, tady by to mělo bejt lepší a zatmavený skla a angel eyes :evil: :evil: :D
jaká je to karoserie, sedan (podle označení jo)?
paca

#3 Příspěvek od paca »

zddan01 píše:děsí mě teda ta "pojízdná reklama na korozi", není to E36 už, tady by to mělo bejt lepší
anich bych neřekl :)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

fakt?? :) čekal bych e46 víc vychytanou s korozí, ale nevlastním :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

To myslím že až po facelift, na mnoha prvních ročnících takový lemy blatníků a spodky prahů už taky nejsou.

Pokud nebyly vyměň cívky, svíčky a těsnění doubleVanos. Pak na dyno brzdu změřit, aby se jako vědělo kolik a zda vůbec nějaký koně utekly?
horan

#6 Příspěvek od horan »

Mě připadá, že víc reznou FL. Alespoň co jsem viděl.
Naposledy upravil(a) horan dne pát 09.10.2020 15:55, celkem upraveno 1 x.
paca

#7 Příspěvek od paca »

jj, rezne to všechno, dost záleželo kde a jak se o to minulý majitel staral
FurtVeSkarpe

#8 Příspěvek od FurtVeSkarpe »

Jedná se o sedan. A rezne to ukázkově, v kufru už je rovnou i díra, ale to není vidět, tak to tolik nebolí, jen se to zavaří :lol:

Už počítám s přetěsněním vanosu, výměnou co největšího počtu hadic, cívky, svíčky, vše co zde čtu, za to díky.
Vše co nepotřebuje vytáhnutí motoru se pokusím udělat sám podle návodů na YT, těch tam je požehnaně.
Odpovědět