Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E91 2006 Logic7 bez zvuku
-
- Kontaktovat uživatele:
E91 2006 Logic7 bez zvuku
Zdravím, mám dotaz. Po nedávné opravě CCC modulu, který se jen načítal a nespustil jsem zrepasovaný modul vrátil zpět, užíval si rádia asi 4 hodiny, než se mi na přístrojovce objevila porucha SOS volání a auto přestalo vydávat veškeré zvuky. Byl jsem z toho tak konsternovaný, že jsem v autě pomačkal kde co, včetně onoho nouzového volání a auto se, nechápu jak, ale spojilo s nouzovou linkou pro řidiče. Tam jsem se omluvil, že jsem to zmáčkl nedopatřením, ale rádio pořád nehraje. Na netu jsem našel několik videí lidí, kteří měli stejný problém, a vyřešili ho bypassem u rádia v kufru (viz. video)
https://youtu.be/N7E4lTPgChg
Chci se prosím zeptat, je tu nějaký elektrikář nebo někdo, kdo by mi to pomohl dát do pořádku? Ony bypassy jsem objednal jak z ali, tak z Wishe, protože nikde v ČR jsem nenašel distributora a v profi elektru se na ten drát dnes pán koukal jako na zjevení. Ale přijdou za dva měsíce, když dobře... Umíte mi někdo pomoct rychleji? Zjevně se nejedná o nějak zcela vyjímečnou poruchu. iDrive funguje normálně (navigaci jsem teda nezkoušel, ale vše se chová jako by zvuk vycházel z repráků, ale neděje se tak, když couvám tak ticho, rádio nic, zaplá světla bez zapalování taky... no prostě jako v tom videu).
Jsem z Trutnova. Dojedu nebo se domluvíme co s tím...
https://youtu.be/N7E4lTPgChg
Chci se prosím zeptat, je tu nějaký elektrikář nebo někdo, kdo by mi to pomohl dát do pořádku? Ony bypassy jsem objednal jak z ali, tak z Wishe, protože nikde v ČR jsem nenašel distributora a v profi elektru se na ten drát dnes pán koukal jako na zjevení. Ale přijdou za dva měsíce, když dobře... Umíte mi někdo pomoct rychleji? Zjevně se nejedná o nějak zcela vyjímečnou poruchu. iDrive funguje normálně (navigaci jsem teda nezkoušel, ale vše se chová jako by zvuk vycházel z repráků, ale neděje se tak, když couvám tak ticho, rádio nic, zaplá světla bez zapalování taky... no prostě jako v tom videu).
Jsem z Trutnova. Dojedu nebo se domluvíme co s tím...
Re: E91 2006 Logic7 bez zvuku
To bude poškozený (zalomený) optický MOST kabel.
Měl jsem stejný problém a v dubnu jsem si měnil všechny svazky v autě. Piplavá práce, no pomohlo to.
Měl jsem stejný problém a v dubnu jsem si měnil všechny svazky v autě. Piplavá práce, no pomohlo to.

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, můžu se zeptat jak jsi postupoval, kde jsi sehnal svazky a na co to celé vyšlo? Já jsem objednal ty bypassy jestli to pomůže, jinak v autě vše funguje, ale nejspíš mě něco podobného co jsi dělal Ty čeká taky, tak ať vím, nač se mohu "těšit".
Nerieš hlúposti daj si opraviť ulf a bude všetko OK...
-
- Kontaktovat uživatele:
Určitě to rád udělám, ale musíš mě trochu nakopnout. To je nějaká jednotka něčeho? Kolik to bude stát a dělá to někdo z fóra třeba? Nebo to zvládnu sám? Kupuje se to nové, nebo se to nějak repasuje?PetoK píše:Nerieš hlúposti daj si opraviť ulf a bude všetko OK...
MULF je jednotka v kufru. Záleží, jestli ti jde např. BT a jestli v MENU vidíš nabídku AUX, na kterou můžeš kliknout, nebo ne.
Co se mého případu týče, náklady byly asi 700,- Kč za optické kabely z Aliexpressu a několik hodin práce.
Co se mého případu týče, náklady byly asi 700,- Kč za optické kabely z Aliexpressu a několik hodin práce.

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem skočil do auta a AUX je kliknutelný a když dám volbu Komunikace / Telefon, tak mi to píše, že není připojen, což je pravda, v loketce nic nemám... Co to pro mě znamená?Stickler píše:MULF je jednotka v kufru. Záleží, jestli ti jde např. BT a jestli v MENU vidíš nabídku AUX, na kterou můžeš kliknout, nebo ne.
Vybrat ULF z kufru a kontaktovať užívateľa Airbone. Žiadne kable netreba.
Když ti jde AUX, opravdu asi bude na vině jednotka.
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem mu napsal pro další instrukce, děkuji za radu. Nemáte tušení, co se bude dít? Musí se koupit nová jednotka, nebo se to opravuje? Životnost a cena takové opravy? Omlouvám se ale s bývalou e46 jsem nic podobného nikdy nemusel řešit, tak jsem z toho trochu vyjevenýPetoK píše:Vybrat ULF z kufru a kontaktovať užívateľa Airbone. Žiadne kable netreba.

Klidně může být po výměně CCC chyba na té optice. Tipnul bych si, ze žádnej ULF v autě ani nemáš... Jaký máš rok a měsíc výroby? Pokus máš 03/2007 a výš a zároveň USB vstup, tak ho máš, jinak ne. Pokud nemáš USB, tak jde AUX přímo do CCC.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám 2006, je tam jen 3,5 AUX, USB nemám. Už jsem se spojil s člověkem, který mi opravoval CCC a tvrdil mi že to dělá jednotka vzadu pod platem v kufru. Tu jsem mu vyndal a odeslal k opravě, tak uvidím příští týden... Zatím všem děkuji za pomoc.ph132008 píše:Klidně může být po výměně CCC chyba na té optice. Tipnul bych si, ze žádnej ULF v autě ani nemáš... Jaký máš rok a měsíc výroby? Pokus máš 03/2007 a výš a zároveň USB vstup, tak ho máš, jinak ne. Pokud nemáš USB, tak jde AUX přímo do CCC.
Jo, jo, může být. TCU jednotka. Ve spojení s chybou SOS volání dost pravděpodobná příčina...
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tak už jsem se o kus posunul. Vytáhnul jsem z auta k opravě jednotku MULF a dnes volal jak to vypadá. Pán mi řekl, že zespoda na krabici je vidět lehká oxidace, ale v autě je úplně sucho, takže bůhví ze kdy. Každopádně mi řekl, že toto mi opravovat nebude, ale ať zkusím rozebrat optický konektor a dráty prosvítit, no a najednou to hraje. Takže vím, že chyba je v jednotce a vím, že mi pomůže to proklamování z ali, na které čekám. Ale vadí mi, že vím, že ta jednotka je rozbitá. Co kdybych sehnal jinou z jiného auta? A vlastně, k čemu je dobrá? Údajně je v ní bluetooth a další věci, ale auto stejně přes BT neumí hrát hudbu z mobilu, tak na co? Kdyžtak děkuju za rady, nebo kdyby někdo věděl že to dokáže opravit aby to fungovalo? Vnitřek krabice jsem teda neviděl, ale ještě před týdnem to normálně hrálo.
Tak třeba na telefonovani přes BT...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak telefonování mě nenapadlo. Nicméně jsem doufal, že mi tu někdo poradí možnost, pro kterou jsem se rozhodl nyní. Celou tu starou jednotku vezmu a hodím po psovi. Za cenu, za kterou se měla stará jednotka na neurčitý čas opravit koupím novou, TCU jednotku, která MULF plně nahradí a ještě toho prý víc umí a nikdy neodejde. A bude za cenu opravy té staré jednotky. Bude ji potřeba jen překódovat pro auto, ale fungovat bude i tak. Tak něco takového jsem se tu chtěl dozvědět hned od začátku
Už jsem domluvený na koupi jednotky, tak kdybyste někdo uměl poradit, kdo to umí nakódovat aby zmizely chyby, tak budu rád alespoň za to
(auto je v Trutnově)

- TCU jednotka odchází stejně jako MULF, možná ještě častěji
- TCU umí navíc akorát BMW assist, což je už úplně passé a navíc to s jednotkou z jiného auta ani nikdy nešlo
- naopak novější MULF2 HIGH umí oproti TCU navíc USB, i když u tak starého auta je se zprovozněním dost práce
- pokud máš chybu SOS, máš TCU a ne MULF
- TCU umí navíc akorát BMW assist, což je už úplně passé a navíc to s jednotkou z jiného auta ani nikdy nešlo
- naopak novější MULF2 HIGH umí oproti TCU navíc USB, i když u tak starého auta je se zprovozněním dost práce
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za reakci, už jsem z toho pěkně znechucenej. Z části, že vůbec nevím co jsou ty jednotky, k čemu jsou a proč je (ne)potřebuji a co v autě ovlivňují. Nikdo asi nechce každý ráno koukat na nějaký errory? Jen chci aby mi v autě hrálo rádio a tisíce lítaj na všechny stranyph132008 píše:- TCU jednotka odchází stejně jako MULF, možná ještě častěji

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar... tak mi přišel bypass z ali, na který jsem hrál řádově tak dvě hodiny. Dnes jsem byl na opravu karoserie u Jičína, celou cestu si hraju a paráda. Odjíždím z garáže a zase to nehraje. Dojedu do garáže, rozhodím dekly, vyndám bazmek z ali, na který to do teď normálně hrálo a dám tam repasovanou funkční TCU jednotku. A nic. Optika svítí, a když jí prosvítím, nehraje nic, gong na světla pásy atd. Auto je tichý, ale funguje navigace atd. Všechny volby v přehrávání rádia (FM / AM / CD / AUX) jsou kliknutelný, ale nic nehraje).
TAKŽE: co se stalo? CCC posílá zvuk do TCU (svítí optika). Údajně možná odešel audio výstup. To se ale zase nezdá pánovi, který repasoval CCC. BMWmedik zase nedělá servis. Co je zase kde rozbitý a kdo mi to opraví? Dojedu kamkoliv už je mi to jedno. Stěžejní podle mě je, že vzadu svítí optika, ale nic nehraje a přitom se vše tváří že funguje (radio jakoby hraje, navigace naviguje, atd.)
TAKŽE: co se stalo? CCC posílá zvuk do TCU (svítí optika). Údajně možná odešel audio výstup. To se ale zase nezdá pánovi, který repasoval CCC. BMWmedik zase nedělá servis. Co je zase kde rozbitý a kdo mi to opraví? Dojedu kamkoliv už je mi to jedno. Stěžejní podle mě je, že vzadu svítí optika, ale nic nehraje a přitom se vše tváří že funguje (radio jakoby hraje, navigace naviguje, atd.)
Ak je optika ok, mas zle opravene aj CCC, vrat to na reklamaciu