Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chudá směs

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
adamReznicek

Chudá směs

#1 Příspěvek od adamReznicek »

Cus,

mam E90 320i N43 a nedavno mi vyskocila chyba palivove soustavy 29E0 - adaptace smesi, chuda smes.

ISTA pise, ze mam vymenit cistic vzduchu (asi filtr) a pripadne zkontrolovat rele 15. Filtr mam KN a budu ho pristi tyden cistit.

Kazdopadne se mi nezda, ze by to mohlo byt jen timto.

Kdyz vyskocila chyba, tak auto jelo naprosto v pohode, ale v nizkych otackach na trojku parkrat zakuckalo (to bezne nedela). Chyba vyskocila az po delsi jizde (cca pul hodiny). Auto nekouri.

Lambdy snad meri spravne, menila se v breznu cerna a monitorovaci u BMW (original).

Mam i vymenene vstriky (2 original BMW a 2 od prvniho mechanika - nemuzu potvrdit, zda original, ale byly vyhodnoceny v BMW, ze ok - brezen). Dale mam cca 3/4 roku vymenene svicky, civky (original), AGR. A nove cidlo tlaku paliva (original). NOX se menil pred 90k km (snad taky original, bylo to v nemeckem BMW).

Nainstaloval jsem si INPU (bohuzel nemecky) a svezl jsem se s ni cca 5km sviznejsi jizdy (od cca 15te vteriny).

Prijde mi jen divne ten multi adaptacni faktor banku 1 a 2, ze se dost lisi, ale vlastne netusim, jake hodnoty jsou spravne.

Budu rad za jakoukoliv radu...

Na dovolenou musime Golfem, protoze ty kecy pak nebudu poslouchat :D.

Video
https://youtu.be/Jhf9Wtoq89s
adamReznicek

Re: Chudá směs

#2 Příspěvek od adamReznicek »

Trosku mi ted napada, jestli to nemuze byt tim KN filterem, protoze chuda smes znamena, ze je ve smesi vic vzduchu.

Filtr jsme menil pred cca 7k km a zatim jsem ho necistil.

Zkusim ho vycistit a uvidim, co to udela a pripadne dam origo filtr.
Odpovědět