Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Samovolně přidávání plynu plus kouření
-
Samovolně přidávání plynu plus kouření
zdravím potřeboval bych pomoct dostal sem na vás kontakt na optání mého problému. mám bmw e46 330d 135kw ma to nejspis naky chip. děje se to že když jedu třeba 80 stále tak houpou otáčky a když trochu přidám tak mi sami vylitnou nahoru a prostě si to samo přidá a u toho to zahuli černě z výfuku. když pustím plyn normálně to přestane jet někdy to spadne i do nouzaku zkoušel sem to napichnout ukázalo to vstrik na 2 válci ten sem vyměnil a bylo 200 km klid ale pak to začlo zase váha vzduchu je nová čídlo na railu taky a separator před 2 roky. sani sem měl sundany tam olej nikde není ani v egru a ani v ty hadici takže turbo těsni. Olej se neztrácí. nevíte co by to mohlo být za problém? děkuji
Re: Samovolně přidávání plynu plus kouření
První bych asi zkusil do toho naládovat origo sw, ne každej chip je povedenej 

-
Taky sem si říkalkabyr01 píše:První bych asi zkusil do toho naládovat origo sw, ne každej chip je povedenej
Něco podobnýho jsem nedávno řešil na jiný naftě podobnýho věku, ale co, kamna jako kamna. Chovalo se to uplně stejně.
Zkus vyndat vstřiky. Normálně rukou. Tipl bych si, že to půjde, úplně lehce. A to je špatně.
Kolem vstřiku jsou takový gumičky, který věkem postupně odcházejí (degradace materiálu) a začne kolem nich prochcávat nafta. Která jde do oleje, což postupně vede k tomu, že si auto samovolně přidává.
Uvidíš
Zkus vyndat vstřiky. Normálně rukou. Tipl bych si, že to půjde, úplně lehce. A to je špatně.
Kolem vstřiku jsou takový gumičky, který věkem postupně odcházejí (degradace materiálu) a začne kolem nich prochcávat nafta. Která jde do oleje, což postupně vede k tomu, že si auto samovolně přidává.
Uvidíš

Štěpáne u BMW nejsou vstriky jako u PD (vw), nebo Toyoty, Mazdy..... Kde při poškození těsnění jde nafta/spaliny do oleje. Tady pokud odejde podložka (těsnění) tak jdou spaliny se zbytkem nafty ven a zaserou ventilové víko.......... 

nevěděl jsem, díky za opravu