Řešil už jste taky někdo že vakuovka nevytvářela dostatečnej podtlak na brzdy? Převážně teda na N62 5er, 6er, 7er? Většinou se řeší jen přetěsnění a shánění gumiček, ale není třeba lepší když už auto má nějaký věk a kilometry dát rovnou novou??? Nebo je to stejně nesmrtelná věc jako N62 ve spojení se 7er
No já jsem to řešil a zrovna včera. Krom výměny gumiček jsem zjistil, že jak je z té pumpy železný vývod do brzd tak se trošku uvolnil a v tom hliníku šel protáčet a podsávalo to tam. Tak jsem ho tam naťukal a znovu zalisoval a je to OK.
Potřeboval bych zase rychlou radu. Kolik má být senzorů na opotřebení brzdových destiček. U každého kola jeden, nebo jen jeden na předních a jeden na zadních destičkách? Děkuji nenašel jsem to.
MOST stále nefunguje?
Je to pozapájané do kruhu, musel si niečo zle spraviť.
Ramená a TIS - v TISe je pár poznámok (predpätie silentblokov), ak ich nedodržíš, nové ramená zničíš.
Ak nemáš škrtiacu klapku, kam je zapojená tenká hadica z vákuovky, ktorá pôvodne ide do nej? (Hrubá hadica z vákuovky ide do brzdového posilňovača.)
Snímače opotrebenia bŕzd - jeden na nápravu, teda jeden predný a jeden zadný.
Ak ma pamäť neklame, sú zapojené do kríža, jeden je vľavo, druhý vpravo. A senzor je dvojstupňový - prv varuje, že ostáva už len 1000km, potom hlási nutnosť okamžitej výmeny. Po výmene bŕzd a senzora vieš zresetovať počítadlo životnosti bŕzd/servisný interval priamo cez budíky.
Ahoj MOST stále nefunguje
Ramena jsou už na autě a v TISu jsem nenašel nic, já s tím asi neumím.
Zadní destičky jsou OK, ale je problém v zásuvce tak jsem to zkusil překlenout a uvidím.
Tenká hadice z vakuovky jde do klapky někam dozadu tam je napojená do těch ventilků a někde mizí pod autem.
Nevím jestli ten MOST budu řešit, podle mě tam na něm nefunguje vůbec nic, asi bude jednodušší to napojit na nějaký zesilovač co se spojí s mobilním telefonem.
Poslední měření a diagnostika MOST bus už funguje akorát tam toho moc nezůstalo
Baterku to žere furt tak tam dám bateriák. Víc už toho nevyřeším, ještě zbývá rozchodit LPG.
Xaler, co tam porad zkoumas? Ja odemkmu a zere me to hned 8A uplne normalne. Tohle neni Skoda Octavie, kde ti sviti jen zarovky. Po odemknuti ti ozije uplne cely auto. Vsechny jednotky, svetylka. Pustim si na 30 minut hudbu a je baterka vybita a to to nemam nahlas.
No, jo, ale kdyz mas napojenou diagnostiku, tak ti auto nikdy neusne. To se meri ampermetrem pres pojistky v kufru auta. Nebo aspon ja bych to takhle meril. Preklenoval bych pojistku pres ampermetr a meril. Zajmave je, ze ti to auto neodppji PMko. Me to normalne odpoji a uz jsem zjistil, co me to dela. Neusina me Logic, ale nedela to vzdycky. Zatim to neresim, az umre uplne, tak to budu resit.
soukupadam píše:Mě z toho začal asi docela dost chcát olej, tam není žádný těsnění že ne? To musim vyměnit celej ten šroub nebo jak to nazvat.
Je to tohle ?
12 61 8 611 273
Ano, je to tradiční bolístka našich nadstrojů
Olej zvykne tiecť aj priamo cez senzor, nie len popod tesnenie.
Tečenie oleja je ešte ten lepší prípad. Niekedy auto hodí aj chybovú hlášku "Nízky tlak oleja", čo počas jazdy šoféra určite poteší
xaler - chyba na diag 98D5 - pozri kladný pól batérie, červený kábel - je na ňom čierna kocka (BST - patróna, ktorá v prípade nehody rozpojí kábel). Ide do toho tenký ovládací káblik - pozri jeho kontakty/stav.
Čo ostalo zapojené na MOSTe? Fajn, že už aspoň ako tak funguje.
Ahoj kontakt na baterce jsem rozebral, vyčistil a hláška se zatím neobjevila.
V té sběrnici MOST je odpojené vše co je v kufru zesilovač, navi a nějaký modul nad zesilovačem asi telefon.
Auto už usíná a dostanu se na spotřebu 0,2A.
Tohle vše prakticky bez koruny díky vám.
Včera jsem rozchodil LPG, dnes jsem leštil světla a celkově to umyju.
Olej z toho zatím nikde neteče uvidím pak po delší jízdě.
Ještě jsem se nesvezl, příští týden bych chtěl jet na dovozovou TK, zkusím sehnat někoho kdo má trvale manipulační značky aby to ještě trochu projel.
Pokud to bude nějak rozumě jezdit tak budu pokračovat v opravách. Jako první kosmetika.
soukupadam píše:Mě z toho začal asi docela dost chcát olej, tam není žádný těsnění že ne? To musim vyměnit celej ten šroub nebo jak to nazvat.
Je to tohle ?
12 61 8 611 273
Ano, je to tradiční bolístka našich nadstrojů
Olej zvykne tiecť aj priamo cez senzor, nie len popod tesnenie.
Tečenie oleja je ešte ten lepší prípad. Niekedy auto hodí aj chybovú hlášku "Nízky tlak oleja", čo počas jazdy šoféra určite poteší
Tak mi z toho začala téct voda.Je to z nějakého plastového cosi na chladiči. Teče to z takového otvoru. To je nějaký přetlakový ventil, co to má pouštět nebo je to prostě prasklý. Děkuji všem.