Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X3 E83 2007- nabíjecí zásuvka

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Radim046
Kontaktovat uživatele:

X3 E83 2007- nabíjecí zásuvka

#1 Příspěvek od Radim046 »

Je normální že po vypnutí a vytáhnutí klíčku ze zapalování jsou u X3 E83 všechny nabíjecí zásuvky stále funkční a nepřeruší se nabíjení? Mám přes zástrčku a AUX připojené handsfree nebo bluetooth přehrávač ale když vypnu klíček zasuvky jsou dál pod proudem. To třeba u E60 se mi vypnou a nemusim se bát že mi něco vymlátí do rána baterku. Nebo se tohle dá nastavit nějak diagnostikou? .. případně kde a jak?

Díky za rady
Pilifo

Re: X3 E83 2007- nabíjecí zásuvka

#2 Příspěvek od Pilifo »

Ak má zásuvka šťavu aj po vypnutí motora, tak to pravdepodobne nijako neprekóduješ, takže to budeš musieť vyriešiť podobne, ako je riešené napájanie dash kamier na veľa autách tak, aby sa kamera zapínala a vypínala s otočením kľúča.

Musíš kúpiť USB kit podobný tomuto - Dash Cam Hardwire Kit. Ten potom zapojíš na poistku, ktorá dostáva šťavu pri otočení kľúča - to vieš zistiť multimetrom. Odtiaľ potom natiahneš mini USB/micro USB kábel a zapojíš naň prehrávač. Po takejto inštalácii ti to bude fungovať tak, ako chceš.

YouTube návod tu - Dash Cam Install - Hardwired Into Interior Fuse Panel

Pokiaľ si na to netrúfaš, nejaký auto elektrikár by ti to mal vedieť zapojiť.
Odpovědět