Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
retrofity, úpravy
Re: retrofity, úpravy
nějaky rychly 

No potom co jsi mi říkal jak dlouho to trvalo Tobě jsem z toho měl hrůzu, protože pro toho kluka co to dělal jsou BMW jenom auta na obrázku, ale dal to za hodinu a půl včetně zkoušky. Tapeciry proběhnou až se vrátí M6 spiegel z lakovny 

u nás se s tím kluci dost natrápili.
tak je fajn že to tak dopadlo, retrofit je to skvělej.
tak je fajn že to tak dopadlo, retrofit je to skvělej.
*origo led blinkry jdou i do staryho LMA jen je to voser protoze nemaj zadnej filtr a LM1 neumi vypnout PWM takze to blika pomalu ale jak stroboskop... ale i to se da resit.. .
Tak soft na dveřích maká jak má, takže mě svrbí ruce na další a to na kufru
Neříkejte že vás to nesere jak s tím musíte třískat 

- Itchythefirst
Ten kufr je hruza, to neni hodno auta v cene 2M. U kabria je to jeste horsi nez u kupatka, je to jinak prepakovany a ty vzpery nemaji sanci viko jakkoli zbrzdit 

Ahoj, chci se zeptat na retrofit 3) jak aktualizuji ccc na mp3?
většinou stačí nakodovat
Tak včera zprovozněny pádla na volantu z LCI u před LCI auta, takže dost jebačka, ale nic co by Snejk nezvládl. Trochu nás pozlobily drátky, kdy zem po pěti centimeterch přestala být zem
Každopádně jsem chtěl aby pravé pádlo bylo defaultně + a levé - což se taky povedlo, takže za mě super retrofit 

- Přílohy
-
- IMG_20200229_143528.jpg (205.42 KiB) Zobrazeno 6258 x
Po rozbehnuti PDC (asi zlomeny kabel napajeni jednoho cidla nekde mezi jednotkou a predkem) jsem chtel dokodovat par veci ale mam par zaseku.
1) strecha dalkou - nakodovano funguje
2) nakodovany tlumeny dalky ve dne + xenon za sera - funguje
3) mp3 se nepovedlo, asi mam starej soft
4) preskoceni AM se nepovedlo zmenil jsem u AMBANDS na nicht_aktiv, ale AM mam porad :-/
5) downgrade telefonu neuspesny - koupil sem TCU z e60, pripojil, ale ani pak nejde zmenit vybava auta (pridat +K633) hlasi to chybu "COAPI 1000:error".
Z puvodni jednotky navic za spodni casti vedou navic 3 kabely, na ktery nova TCU vubec nema ani konektory, a i na ty stary je logo bluetooth a tak by dle jednoho navodu z YT melo jit nakodovat BT i na ty stary (hazi to ale taky stejnou chybu).
V nouzi se mi tu vali v supliku starej parrot s BMW redukci, da se to pripadne do e63/4 pripojit?
16) sklapeni zrcatek po zamceni mi nejde nakodovat, ve vyberu jednotek chybi KGM.
Neresil jste nekdo podobny problemy prosim?
4) preskoceni AM se nepovedlo zmenil jsem u AMBANDS na nicht_aktiv, ale AM mam porad :-/
5) downgrade telefonu neuspesny - koupil sem TCU z e60, pripojil, ale ani pak nejde zmenit vybava auta (pridat +K633) hlasi to chybu "COAPI 1000:error".
Z puvodni jednotky navic za spodni casti vedou navic 3 kabely, na ktery nova TCU vubec nema ani konektory, a i na ty stary je logo bluetooth a tak by dle jednoho navodu z YT melo jit nakodovat BT i na ty stary (hazi to ale taky stejnou chybu).
V nouzi se mi tu vali v supliku starej parrot s BMW redukci, da se to pripadne do e63/4 pripojit?
16) sklapeni zrcatek po zamceni mi nejde nakodovat, ve vyberu jednotek chybi KGM.
Naposledy upravil(a) CernyPetr dne sob 06.06.2020 11:33, celkem upraveno 1 x.
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
ad 4) AM mi take zrusit nejde
nikdo na to neprisel,proc to nejde vypnout....

AM vyreseno.
Zmen NEXT_SOURCE na aktiv v CAPPL.
1) tohle by mě zajímalo, jak se to udělá?CernyPetr píše:Po rozbehnuti PDC (asi zlomeny kabel napajeni jednoho cidla nekde mezi jednotkou a predkem) jsem chtel dokodovat par veci ale mam par zaseku.

3) tohle se pro cd mechaniku povedlo upgradem CCC sw, changer jsem nerozchodil
4) bez problémů podle návodu, při přepínání zdrojů tlačítkem na volantu (programovatelné tlačítko) je AM přeskočeno, tj. z FM na CD a pak zase na FM atd., v menu pochopitelně zůstalo; jj. next_source, to je ono
5) sedí číslo dílu podle etk? bylo jich postupem času víc, ale jsou kompatibilní... máš už fyzicky odpojenej ten telefon v opěrce při tom kódování?
16) sklápění zrcátek mi šlo s vytahováním oken při držení tlačítka zamčení na klíčí, bylo to přes komfortzugang, nebo něco podobnýho (ale nešla mi natahnout střecha), pak jsem to vrátil do původního stavu... mimochodem, při origo stavu, při držení klíče, vytáhnou se vám u kabrií okna? mě ne, ani v návodu to tak neni, na rozdíl od kupé
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
CernyPetr píše:AM vyreseno.
super,zkusime...diky
zddan01 píše:1) tohle by mě zajímalo, jak se to udělá?CernyPetr píše:Po rozbehnuti PDC (asi zlomeny kabel napajeni jednoho cidla nekde mezi jednotkou a predkem) jsem chtel dokodovat par veci ale mam par zaseku.
Neresil jste nekdo podobny problemy prosim?mě jde stáhnout, to jo, ale ne natáhnout, musim otočit klíčem v zámku, pak se sklopí zrcátka a natáhne střecha
3) tohle se pro cd mechaniku povedlo upgradem CCC sw, changer jsem nerozchodil
4) bez problémů podle návodu, při přepínání zdrojů tlačítkem na volantu (programovatelné tlačítko) je AM přeskočeno, tj. z FM na CD a pak zase na FM atd., v menu pochopitelně zůstalo; jj. next_source, to je ono
5) sedí číslo dílu podle etk? bylo jich postupem času víc, ale jsou kompatibilní... máš už fyzicky odpojenej ten telefon v opěrce při tom kódování?
16) sklápění zrcátek mi šlo s vytahováním oken při držení tlačítka zamčení na klíčí, bylo to přes komfortzugang, nebo něco podobnýho (ale nešla mi natahnout střecha), pak jsem to vrátil do původního stavu... mimochodem, při origo stavu, při držení klíče, vytáhnou se vám u kabrií okna? mě ne, ani v návodu to tak neni, na rozdíl od kupé
1) jo strecha jde i natahnout na dalku. Aktivuje se to KOMFORTOEFFNEN_FB, ale to jsi předpokládám zkousel.
3) jaka aplikace umi upgradovat SW?
5) cislo jednotky jsem nekontroloval, vyndaval sem to z e60 z roku 06, myslel sem ze to bude ono. Proverim to.
Problem nastava uz pri zmene vybavy, kdyz se snazim pridat do CAS vybavu +K633, telefon v loketce jsem predtim neodpojoval, muze to mit myslis vliv?
16) sklapeni zrcatek uz se mi povedlo nakodovat pres jednotku ridicovejch dveri.
1) už si nepamatuju, je to min 3 roky
jak to v reálu probíhá, natáhne se střecha a zavřou se i okna? zrcátka se předpokládám nesklopí?
2) svítí ti AE při těch tlumenejch dálkovejch? já to mám tak, že svítím vždy xenonama a AE, ve dne v noci, když dám A spustí se navíc natáčení; takhle jsem to koupil a i se mi to líbí, samozřejmě ideál by byl FL potkávací AE
3) ten upgrade jsem nedělal já, předpokládám, že to bylo přes ISTA/P
5) je to možný, to fyzický odpojení, já to napřed odpojil a pak kódoval a šlo to bez problémů (nakódovat), ještě si vzpomínám, že to hned nefungovalo (seznam v idrive a volání), že jsem v loketce ještě jednou nějakej konektor, co tam je, zapojil a odpojil a pak to šlo, zase, je to 3 roky zpátky
ještě, když tu 633 přidáváš, 638 jsi už odstranil? (jen pro jistotu, sorry
)
16) tj. u tebe se při držení lock natahuje střecha, sklápí zrcátka a vytahujou se okna, ok? mě by ve finále vyhovovala varianta, aby se při držení lock jen vytáhly okna a zrcátka ani střecha by se nehly

2) svítí ti AE při těch tlumenejch dálkovejch? já to mám tak, že svítím vždy xenonama a AE, ve dne v noci, když dám A spustí se navíc natáčení; takhle jsem to koupil a i se mi to líbí, samozřejmě ideál by byl FL potkávací AE
3) ten upgrade jsem nedělal já, předpokládám, že to bylo přes ISTA/P
5) je to možný, to fyzický odpojení, já to napřed odpojil a pak kódoval a šlo to bez problémů (nakódovat), ještě si vzpomínám, že to hned nefungovalo (seznam v idrive a volání), že jsem v loketce ještě jednou nějakej konektor, co tam je, zapojil a odpojil a pak to šlo, zase, je to 3 roky zpátky
ještě, když tu 633 přidáváš, 638 jsi už odstranil? (jen pro jistotu, sorry

16) tj. u tebe se při držení lock natahuje střecha, sklápí zrcátka a vytahujou se okna, ok? mě by ve finále vyhovovala varianta, aby se při držení lock jen vytáhly okna a zrcátka ani střecha by se nehly
1) ted me to funguje tak, ze se kdyz zamykam na dalku auto ovladacem sklopej zrcatka, natahne se strecha a nakonec se natahnou okna. Reakce strechy, zrcatek a oken se da zvlast nakodovat v jednotlivych modulech jak pro otevirani a zavirani.
2) u tlumenech dalkovek (jako denni sviceni) mi AE nesvitej a tak mi to i vyhovuje. Nakodovat by to ale asi pripadne slo.
5) asi tam je nekde neco spatne. Podarilo se mi ve vybave zmenit 638 na 633, pak sem jeste musel pridat 639 aby se mi TCUM modul objevil v nabidce, ale ani se starym TCU ani s novym MULF2 mi to nekomunikuje. Ani NCS Expert ani INPA se s jednotkama TCU/MULF2 nespoji. Tady asi koncim.
Aspon sem z loketky vyhodil ten drzak telefonu a vejde se tam piti
16) na tu kombinaci co chces by melo stacit nakodovat v modulu strechy CVM OHNE_KOMFORT_SCHL_FBD na nicht_aktiv a v ridicovejch dverich TMFT BEIKLAPPEN_B_KOMFORTSCHL na nicht_aktiv
2) u tlumenech dalkovek (jako denni sviceni) mi AE nesvitej a tak mi to i vyhovuje. Nakodovat by to ale asi pripadne slo.
5) asi tam je nekde neco spatne. Podarilo se mi ve vybave zmenit 638 na 633, pak sem jeste musel pridat 639 aby se mi TCUM modul objevil v nabidce, ale ani se starym TCU ani s novym MULF2 mi to nekomunikuje. Ani NCS Expert ani INPA se s jednotkama TCU/MULF2 nespoji. Tady asi koncim.
Aspon sem z loketky vyhodil ten drzak telefonu a vejde se tam piti

16) na tu kombinaci co chces by melo stacit nakodovat v modulu strechy CVM OHNE_KOMFORT_SCHL_FBD na nicht_aktiv a v ridicovejch dverich TMFT BEIKLAPPEN_B_KOMFORTSCHL na nicht_aktiv
5) je to divný, jaký je přesně číslo dílu toho TCU a ideálně i VIN auta odkud je? SA639 je US verze SA633, jestli třeba neni problém tam
za ostatní reakce díky
za ostatní reakce díky

jak jsme vedle v tématu nakousli ty pádla na volantu, kdo je teda má dodělaný? jarax, tomasis a itchi?
jak vám fungujou? jen při sport režimu převodovky?
čistě teoreticky, protože mám teď jestě s autama jiný priority, by mě, až nebudu mít co dělat, zajimaly
ale výhřevu volantu se nevzdám
dělal se i smg volant s výhřevem, kterej ale půjde těžko sehnat, navíc jsem relativně dost investoval do přešití svýho volantu, napadlo mě někde sehnat ty smg pádla (nebo klidně i lci třeba, nevadí mi), zdá se, že po vyříznutí tý pěny na zadní straně volantu a vyfrézování děr viz
https://i.ebayimg.com/images/g/kUsAAMXQ ... -l1600.jpg
by se daly připevnit na stávající volant
co jsem koukál dál je tam jiná ECU, jestli je teda vůbec potřeba (?)
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... #6953321_1
a musel bych koupit i novej kroužek
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... #9129499_1
už jsme to tu diskutovali a jarax tvrdil, že ten novej umí všechno, pádla i výhřev
forum/viewtopic.php?f=27&t=95334&p=1127 ... a#p1127435
jak vám fungujou? jen při sport režimu převodovky?
čistě teoreticky, protože mám teď jestě s autama jiný priority, by mě, až nebudu mít co dělat, zajimaly

dělal se i smg volant s výhřevem, kterej ale půjde těžko sehnat, navíc jsem relativně dost investoval do přešití svýho volantu, napadlo mě někde sehnat ty smg pádla (nebo klidně i lci třeba, nevadí mi), zdá se, že po vyříznutí tý pěny na zadní straně volantu a vyfrézování děr viz
https://i.ebayimg.com/images/g/kUsAAMXQ ... -l1600.jpg
by se daly připevnit na stávající volant
co jsem koukál dál je tam jiná ECU, jestli je teda vůbec potřeba (?)
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... #6953321_1
a musel bych koupit i novej kroužek
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... #9129499_1
už jsme to tu diskutovali a jarax tvrdil, že ten novej umí všechno, pádla i výhřev
forum/viewtopic.php?f=27&t=95334&p=1127 ... a#p1127435
- Itchythefirst
Aby nedoslo k nedorozumneni, zrovna mi jde volant domu, takze to jeste v aute nemam 
Stejne ho budu prvne davat na presiti

Stejne ho budu prvne davat na presiti