Ahoj,
při marné snaze přijít na příčinu třískání náhonu kol (viz http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... 2&start=20) začínám zvažovat, že vyzkouším jiný diferenciál.
Chtěl bych se zeptat zkušených, zdali má smysl pro běžného smrtelníka samosvor.
Okruhy nejezdím, špičkový řidič nejsem. Mám rád dynamičtější jízdu, občas to více protáhnu, proto jsem si nechal E46 Compact 325ti, který mi přijde poměrně živý, ale s lehkou prdelí i uskákaný. Avšak auto je též na pravidelné ježdění, byť mám ještě kombíka na dlouhé trasy, tak s ním jezdí žena a třetí kupovat nebudu.
Uvažuji i nad kratším poměrem diffu, ale nic rapidního. Teď mám 3.23, takže třeba 3.64, o kterém jsem na 325ci právě četl.
Otázkou tedy zdali jít do samosvoru při té výměně, anebo prostě zůstat u levnější klasiky, neboť to nemůžu nikdy skutečně využít a za běžného provozu (50 v padesátce) to bude jenom horší...
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Samosvor - vyplatí se?
- pavproch
Re: Samosvor - vyplatí se?
Mám už třetí baworák (dříve e91 330i xDrive, aktuálně e89 330i + e90 330i) se zkráceným diffem (15 až 17%) a svorem vzadu (Quaife čili šnek) a dohromady už s tím zrkáceným LSD nalítáno řádově 200tis km, VŘELE DOPORUČUJU (čitelnost auta při ostřejší jízdě je výrazně lepší). Při obyčejné jízdě (padesát v padesátce) ten svor nijak nepoznáš.
EDIT: Akurváth je to drahá sranda - dyž se mi vysypal LSD diff v e90 po předchozím majiteli - zřejmě blbá montáž - tak nový kratší diff ze 130i + nový Quaife = kilčo do toho zahučelo.
EDIT: Akurváth je to drahá sranda - dyž se mi vysypal LSD diff v e90 po předchozím majiteli - zřejmě blbá montáž - tak nový kratší diff ze 130i + nový Quaife = kilčo do toho zahučelo.
Na běžné ježdění svor není třeba, měl sem svor i open na e36 328i, na e46 se ani nedaval běžně jen do m3 a predelat open dif u tebe znamena vložka do původní viz příspěvek nademnou. Za mě nedavat pro běžného smrtelníka nesmysl. Raději investuj jinde.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Jeden ti řekne, že 316i je dostatečná motorizace i na dálnici, kdežto druhému je seriová 335i slabá 
Záleží na tvém stylu jízdy a podmínkách ve kterých jezdíš - na sněhu nebo na mokré trávě je samosvor k nezaplacení, na okreskách nebo okruhu velkou výhodou, zbytný je o Velikonocích nebo na Dušičky při hřbitovním turné s babičkou

Záleží na tvém stylu jízdy a podmínkách ve kterých jezdíš - na sněhu nebo na mokré trávě je samosvor k nezaplacení, na okreskách nebo okruhu velkou výhodou, zbytný je o Velikonocích nebo na Dušičky při hřbitovním turné s babičkou

328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Pokud jezdíš způsobem, že ty občas ulítne prdel. Tak se svorem, budeš mít smyk daleko lépe pod kontrolou. Auto ve smyku půjde lépe tam kam potřebuješ a nebude se s tebou prát tolik jako open dif. Dokonce si myslím že se samosvorem cítím dřív, že k smyku vůbec dojde a nebojím se ho tolik jako s open