Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 320ci závada DSC

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukas1

E46 320ci závada DSC

#1 Příspěvek od Lukas1 »

Ahoj, prosím o radu.
Mám E46 320ci, cabrio, r.v.2001, M54 a stále řeším závadu na DSC. Během jízdy zničeho nic škubne celé auto - některé kolo začne samovolně brzdit, až to vyhodí závadu na DSC a na přístrojovce se trvale rozsvítí oranžové kolečko prokluzu, které zmizí po vypnutí kličku v zapalování. Kontroloval jsem magnetické kroužky na kolech, čistil kontakty od snímačů ABS, snímač polohy volantu, senzor zrychlení a brzdovou kapalinu jsem vyměnil.

Vyčtené závady INPA:
DSC_MK60 - 5E26 Spannungsversorgung Sensoren
DSC_MK60 - 5E38 Gierraten Sensor
LWS5_1B - 1 Klemme 30 fehlerhaft

Procházel jsem různé témata a dohledal, že se muže jednat o čidla ABS, nebo snímač natočení volantu.
Přes Delfinu DS150 jsem sledoval živá data, čidla ABS jsou funkční a snímač pod volantem také - v nulové poloze je volant rovně a krásně reaguje na pohyby volantu (zkoušel jsem i kalibraci snímače).
Podle výpisu závad bych měnil snímač pod volantem, ale vypozoroval jsem že chyba nahodile vyskočí i při stojícím vozidle s vypnutým motorem - pouze klíček ve druhé poloze (třeba po dvou minutách, nebo někdy po hodině a jindy zase vůbec). Nemůže to souviset s chybou u LWS5_1B ? Předpokládám spíše nějaký kontakt - v zimním období to dělala skoro pořád.
ceee

Re: E46 320ci závada DSC

#2 Příspěvek od ceee »

Něco podobného jsem řešil na E87. Zkus ty ABS čidla vyndat a zkontrolovat, jak vypadají - pokud jsi to tedy neudělal, ale z toho popisu mi přijde, že né :)

Já jsem taky tenkrát neměl žádnou chybu, kterou by diagnostika vypsala směrem k nim a ve finále byly takhle odřený - https://ibb.co/5WtT7H5. Výměna čidel problém odstranila.

Řešil jsem to tady http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=23&t=99645
Lukas1

#3 Příspěvek od Lukas1 »

Na čidla ABS jsem chtěl kouknout, ale neuměl jsem je nedestruktivně vyndat :D
Zatím to vypadá na senzor bočního zrychlení, který je umístěn pod sedačkou řidiče.
Poslední závada na diag. 5E38, zkusím znovu vyčistit kontakty a když se bude opakovat, tak budu měnit tento senzor.
ceee

#4 Příspěvek od ceee »

S tím nedestruktivním vyndáním Ti celkem rozumím... Na druhou stranu, v mém případě to taky vypadalo, že to nepůjde a nakonec se povedlo, jen se tam pak už teda stejně nevracely :lol:
Odpovědět