Máš jej v praze a můžeš jezdit za pakatel. Berou si jen korunu marži prý. Potom mají tak nizké ceny. Taky jsem tomu moc nechtěl věřit.
Jinak tě můžu uklidnit že neznám jedinného člověka komu to bouchlo na LPG stanici když tankoval plyn.
Nesmíš se moc dívat na ty filmy kde všechno vybuchuje.
k tank ono jsem nikdy nejel a prave ze jsem je mel ve skatulce podvodniku... pak jsem si tu precetl ten clanek co ti tu nekdo daval o te marzi a o majiteli a najednou je tank ono muj favorit. Fakt temhle lidem fandim.
Kazdopadne, fakt diky diky diky a jeste jednou diky za ujisteni Filozofe... fakt me to uklidnilo Ze neznas nekoho, komu se to stalo je zaruka bezpecnosti... proto si LPG nesmis pumpovat do auta sam a proto to musi delat vyskolena obsluha, ze. Kazdopadne me stve kdyz prijedu k benzince a 5 metru vedle nekomu tlakujou pojizdnou plynarnu, necitim se bezpecne a nechapu, ty lidi, ze se aspon nevzdali a jen tam tlachaj s obsluhou primo u tlakovani.
a to, ze v CR nebouchaji na denni bazi znamena, ze riziko neni? Ja mam znameho a ten dostal v servisu nahradni auto s plynem a zastavil na semaforu a auto shorelo na popel. Nerikam nic, jezdete si v tom, tlakujte si kufr na milion baru, ale drzte se ode me prosim dal a zkuste tankovat, kdyz nejsem na benzince, predem diky
Inak to je sranda ze ma tankovat obsluha, a konkretneu vas ked som bol tak vzdy som mal "stastie" ze mi povedali ..pane a vy to neumite?nas je tady malo natankujte si sam..))Aj u nas si tankujem sam, na zaciaku ked som mal nove tak som zvonil na zvoncek a ked sa do 5 minut niekto dostavil bol to velky uspech:)
Jedna věc je plnit tlakové lahve a druhá LPG v autě. To auto jsme snad jediní opoždění Češi v Evropě kde si netankuješ sám. To už se můžeš bát čerpat benzín protože hoří. Jinak třeba ve Švýcarsku jsem se setkal se zpětným odtahem z čerpacího hrdla. LPG je fakt pohoda, jen se z toho něco hrozného
kurevtore rád bych viděl tvůj výraz když kamarád na své staré fábce řešil jak mu smrdí benzín z auta ...a pamatuji jak típnul cigáro asi 20cm od louže ...kterou jsme po chvilce identifikovali jako benzín kapající z jeho auta ... asi metrové kolo....
Jinak vidíš člověka jednoho z milionů dalších aut v pohodě jezdících na LPG.
Což je lepší statistika než spousty hořících naftových aut.
Máš jej v praze a můžeš jezdit za pakatel. Berou si jen korunu marži prý. Potom mají tak nizké ceny. Taky jsem tomu moc nechtěl věřit.
Jinak tě můžu uklidnit že neznám jedinného člověka komu to bouchlo na LPG stanici když tankoval plyn.
Nesmíš se moc dívat na ty filmy kde všechno vybuchuje.
k tank ono jsem nikdy nejel a prave ze jsem je mel ve skatulce podvodniku... pak jsem si tu precetl ten clanek co ti tu nekdo daval o te marzi a o majiteli a najednou je tank ono muj favorit. Fakt temhle lidem fandim.
Kazdopadne, fakt diky diky diky a jeste jednou diky za ujisteni Filozofe... fakt me to uklidnilo Ze neznas nekoho, komu se to stalo je zaruka bezpecnosti... proto si LPG nesmis pumpovat do auta sam a proto to musi delat vyskolena obsluha, ze. Kazdopadne me stve kdyz prijedu k benzince a 5 metru vedle nekomu tlakujou pojizdnou plynarnu, necitim se bezpecne a nechapu, ty lidi, ze se aspon nevzdali a jen tam tlachaj s obsluhou primo u tlakovani.
No já mám pocit že plyn bude patřit spíše mezi ty bezpečnější paliva. Možná existuje nějaká statistika kolik aut s jakým palivem a z jakého důvodu shoří . Plynová nádrž se musí měnit každých několik let, benzínová a naftová nikdy. Plynový auta v testech podpalovali a nikdy ta nádrž nebouchla. Plynová nádrž má pojistné ventily, mají benzínové a naftové nádrže pojistné ventily ?
Přijď to říct Denise co teď v Buchlakach hořela se spolujezdci v benzínovým autě. Určitě ti potvrdí, že je benzín lepší než plyn. Dám ti na ni kontakt.
Kurevtore, mame auta na LPG uz 20 roku a tankuju si sam. Pokud to jde. Musis dodrzet urcite pravidla a nic by se nemelo stat. Jediny, co si jeste poridim jsou poradny rukavice, protoze u jedne pumpy jsem blbe nasadil pistol a jak je plyn pod tlakem, tak me lehce spalila. Kdybych se mel vseho bat, tak si nezapalim ani plynovy gril. Ten me uz parkrat blafl, az tak, ze me smrdely i vlasy. Opatrnost musi byt, ale s klidem. U sveho auta kazdou chvilku kontroluju LPG hadice. Ted si chci koupit i merak, protoze kdyz menim filtry, tak si aspon overim, jestli jsem to spravne utahl. Doted jsem to polival jarovou vodou.
Kurevtore se mi to uz nechce psat, pred 15 roky jsem byl svedkem kdy pri precerpavani z pb lahve do auta prasknul plastovy filtr na hadici a lpg valilo pod plnym z hadice ven. V okoli 5 m v dobe odpalu filtru kazdej palil cigo behem chvilky vsude mlha. A normalne zadnej vybuch, ohne, mrtvy, popaleny, vubec nic. Jen smrad a mlha.
kurevtor píše:a to, ze v CR nebouchaji na denni bazi znamena, ze riziko neni? Ja mam znameho a ten dostal v servisu nahradni auto s plynem a zastavil na semaforu a auto shorelo na popel. Nerikam nic, jezdete si v tom, tlakujte si kufr na milion baru, ale drzte se ode me prosim dal a zkuste tankovat, kdyz nejsem na benzince, predem diky
No a vi se proc presne to auto shorelo? LCI E63/64 ti klidne shori, kdyz ti zatece do svetel (jako ze ti tam stopro zatece, kdyz s ni jezdis). Mozna mu to auto shorelo, protoze si rano ten tvuj znamy dal kafe. Je to asi stejne pravdepodobny, jako ze to shorelo na prach kvuli LPG
A ta picovina s tankovanim obsluhou je nastesti jen nekde. Bezne si tankuju sam a po Evrope (D, NL, AT, IT) uz obsluhu u LPG nemas vubec nikde...
Ja mam problem s tim, ze si nekdo dal tu praci s rozlozenim hmotnosti a ja si pak dobrovolne nacpu do kufu 3 pytle s cementem a jeste si necham rozstourat pul auta nevim no
Vanessa_CZ píše:Ja mam problem s tim, ze si nekdo dal tu praci s rozlozenim hmotnosti a ja si pak dobrovolne nacpu do kufu 3 pytle s cementem a jeste si necham rozstourat pul auta nevim no
Takze jezdis vzdy se spolujezdcem, co vazi presne jak ty a nikdy nevozis zadny bagly? V nadrzi taky mas pokazdy jen tech testovacich 15 litru paliva? Pak gratuluji, jsi jediny exemplar na svete
BtW kdyz to nebude montovat prase, proc by se mela rozstourat pulka auta? Videl jsi nekdy LPG, co nemonovalo prase?