Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
pneu m3 e46
Re: pneu m3 e46
No to je právě ten problém, když máš 2 rozměr. Jednak kvůli TP/TK a druhák dozadu to bude nataženy a vpředu balon... já bych si dal na 4x 8,5 disk 245 pneu...
“Ability is what you're capable of doing.”
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Záleží jaký pneu budeš chtit jezdit, když budeš plánovat jezdit všechna kola stejná
Já teď koupil 265 a jsou tak akorát na desetipalcovým disku
Každej výrobce to má jinak no .)
Každopádně pokud jezdíš na silnici a chceš mít klid, dej si to na pohodu podle TP a hotovo
Nevýhoda té široké sady je, že když máš v zadu normální slušný pneu, tak ty mají pod plynem dost trakce a předek může začít utíkat. Ale celý se to dá řešit jinou geo, podvozkem atd. takže se nedá říct, že kup tohle a bude to dobrý
Ale pokud se vrátíme k původnímu dotazu - zaleží na co ti ty pneu přesně mají sloužit , ale mišelínama chybu neuděláš

Každopádně pokud jezdíš na silnici a chceš mít klid, dej si to na pohodu podle TP a hotovo

Nevýhoda té široké sady je, že když máš v zadu normální slušný pneu, tak ty mají pod plynem dost trakce a předek může začít utíkat. Ale celý se to dá řešit jinou geo, podvozkem atd. takže se nedá říct, že kup tohle a bude to dobrý

Ale pokud se vrátíme k původnímu dotazu - zaleží na co ti ty pneu přesně mají sloužit , ale mišelínama chybu neuděláš

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
- Člen Klubu
No je to o diskuzi co nám má vlastně na BMW dvourozměr dobrýho přinýst, krom větších výdajů? Chování u toho dost ovlivňuje špéra vs. nebo open diff. Jestli se nepletu právě předface M3 E36 3.0i měla předepsaný 4x 235/40, pak přišel dvourozměr ne?
Co mám vypozorovaný s open diff a jednorozměr pneu se auto ochotněji stáčí do zatáčky a taknějak snižuje nedotáčivost.
Jinak co obout na novou sezonu? Prubnul bych něco z nabídky od GY viz: http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... 0&start=30
Co mám vypozorovaný s open diff a jednorozměr pneu se auto ochotněji stáčí do zatáčky a taknějak snižuje nedotáčivost.
Jinak co obout na novou sezonu? Prubnul bych něco z nabídky od GY viz: http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... 0&start=30
-
- Kontaktovat uživatele:
Staggered byl na každým BMW jen k vzteku, místo neutrality nedotáčivost a omezená řiditelnost plynem na limitu. Jediný co, tak je to hezký.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak pro běžného uživatele je důležitá trakce, takže širší pneu zajistí lepší adhezi a prostě přirozeně se prvně projeví nedotáčivost, která je z pohledu normálního uživatele jednodušeji zvládnutelná a při bourání je prostě bezpečnější
A lépe to vypadá 
A pro sranda auto je nejlepší ta široká sada i ve předu, pak se auto stáčí s opravdu velikou ochotou a zaroveň má i trakci

A pro sranda auto je nejlepší ta široká sada i ve předu, pak se auto stáčí s opravdu velikou ochotou a zaroveň má i trakci

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
BMW od E46 jde do ().() a místo osvěty mezi novináři a vylepšování chování zadokolky se podlézavě přizpůsobuje nedotáčivým předokolkám. V současnosti už nepodlézají ale přímo předokolky vyrábí. A bude hůřTotic píše:No je to o diskuzi co nám má vlastně na BMW dvourozměr dobrýho přinýst, krom větších výdajů? ...

328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
- Člen Klubu
Chá tak videotest jako na zavolanou ohledně chování různých šířek pneu staggered (dvourozměr) a squere (jednorozměr) setupů (nejen) pro vaši 3er : https://www.youtube.com/watch?v=Bgz0qF3CuNATotic píše:No je to o diskuzi co nám má vlastně na BMW dvourozměr dobrýho přinýst, krom větších výdajů? Chování u toho dost ovlivňuje špéra vs. nebo open diff. Jestli se nepletu právě předface M3 E36 3.0i měla předepsaný 4x 235/40, pak přišel dvourozměr ne?

Naposledy upravil(a) Totic dne úte 10.03.2020 15:38, celkem upraveno 1 x.
Tak to je hodně zajímavý, až překvapivý, já jsem vyšpekuloval že asi dám do předu 235 35 r19 zadek 255 30 r19Totic píše:Chá tak videotest jako na zavolanou ohledně chování různých šířek pneu staggered (dvourozměr) a squere (jednorozměr) setupů (ne)jen pro vaši 3er : https://www.youtube.com/watch?v=Bgz0qF3CuNATotic píše:No je to o diskuzi co nám má vlastně na BMW dvourozměr dobrýho přinýst, krom větších výdajů? Chování u toho dost ovlivňuje špéra vs. nebo open diff. Jestli se nepletu právě předface M3 E36 3.0i měla předepsaný 4x 235/40, pak přišel dvourozměr ne?
Jinak co obout na novou sezonu? Prubnul bych něco z nabídky od GY viz:
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... 0&start=30
-
- Člen Klubu
Hm to už je docela hodně nízkej profil, tady v ČR tak leda na vybraný hladký silniční tahy.
Jarní obutí pro 5er chystám nábodobně 235/40/18 vs. 255/35/18 a hlavně Pilot CUP2 na 8J + Toyo Proxes R888 na 9J.
..takovou suchou trackday variantu.
Jarní obutí pro 5er chystám nábodobně 235/40/18 vs. 255/35/18 a hlavně Pilot CUP2 na 8J + Toyo Proxes R888 na 9J.
..takovou suchou trackday variantu.

-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal na minulé stránce před pár lety. Vyzkoušel jsem pár značek a nakonec jsem dal Michelin PS4,
což je na moje ježdění po okreskách nej volba.
Totic: Máš ty Pilot CUP2 vyzkoušený.? Kamarád na ně nadával, že za studena dost plavou,
aby jsi nebyl zklamaný, nejsou moc na normální jízdu a sportovnější za studena..
což je na moje ježdění po okreskách nej volba.
Totic: Máš ty Pilot CUP2 vyzkoušený.? Kamarád na ně nadával, že za studena dost plavou,
aby jsi nebyl zklamaný, nejsou moc na normální jízdu a sportovnější za studena..

Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
-
- Člen Klubu
Jak říkám leda do letních veder, na víkendy, okruhy, sprinty..
Co jsem četl třeba na TireReviews ty PS CUP2 jsou obecně použitelný tak 20% na silnici a 80% na okruh. Proti tomu opačně hodnotí PS SuperSport, ty mám jakože na daily.
Jinak souhlas kdo chce mít jistotu, tak PS3 a PS4 jsou moc fajn kamarádi do deště.
Co jsem četl třeba na TireReviews ty PS CUP2 jsou obecně použitelný tak 20% na silnici a 80% na okruh. Proti tomu opačně hodnotí PS SuperSport, ty mám jakože na daily.

Jinak souhlas kdo chce mít jistotu, tak PS3 a PS4 jsou moc fajn kamarádi do deště.

Vyjde mi na 8j ráfek 235/40r19 ?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
vyjde 

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar