Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
FAQ - Kupujeme 335i e9x + úpravy
-
- Člen Klubu
Re: FAQ - Kupujeme 335i e9x + úpravy
Podle mě může vypadávat nějaká cívka. Ale dokud se to nenapíchne nemá cenu radit.
Kdysi jsem měl stejný problém. Byla to kombinace zmíněných cívek a chyby výfukového VANOSu, což bylo důsledkem sedřených vaček motoru i s uložením. Věř jen v ty cívky, jinak je to v autorizáku oprava za 140K.
Spíš ten ventil vanosu, vyndej oba ven, vycisti sprejem na brzdy + vzduchem... a prohodit mezi sebou...
na boku motoru nad vodní pumpu jsou pod torx zátkou 2 sítka k těmto ventilům, vyndat, vyčistit... dostaneš se tam od kola, po sundání zásobníků vakua a zdvihnutí expanzky...
Tím nic nezkazíš, je to za chvíli a máš jistotu, že to není ucpané mazutem
Jinak ty ventily dají tak 150-200tis a začnou mít omezený rozsah nastavení, není blbej nápad dát nové oem...
na boku motoru nad vodní pumpu jsou pod torx zátkou 2 sítka k těmto ventilům, vyndat, vyčistit... dostaneš se tam od kola, po sundání zásobníků vakua a zdvihnutí expanzky...
Tím nic nezkazíš, je to za chvíli a máš jistotu, že to není ucpané mazutem

Jinak ty ventily dají tak 150-200tis a začnou mít omezený rozsah nastavení, není blbej nápad dát nové oem...
“Ability is what you're capable of doing.”
diky za radu, rozhodne to je lepsi nez videt co predvadi v USA v podobnem pripade.
Vymenili civky, vstiky a pak sli na pumpy a cat
nic nepomohlo.
Uvidime, auto to musi prezit tyden pak se zacne resit co a jak
definitivne sem pak postnou co a jak. Premyslim ale jestli bude potreba oprava za 120k jestli neni lepsi koupit motor.
Vymenili civky, vstiky a pak sli na pumpy a cat

Uvidime, auto to musi prezit tyden pak se zacne resit co a jak

definitivne sem pak postnou co a jak. Premyslim ale jestli bude potreba oprava za 120k jestli neni lepsi koupit motor.
Tak jestli ti teče olej z pod víka ventilů, jakože jo, tak mrkni co pod ním je, pokud tam bude hafo karbonu, nejspíš jel motor nahoře nasucho... pak můžeš spekulovat/demontovat dál... jiný motor bych řešil až pak 

Dekl se koupil novy hned jak se ukazalo ze stary je lehce ohnuty, tam nebylo nad cim spekulovat.
Ted se tam pujde stejne, protoze civky tak uvidime
Ted se tam pujde stejne, protoze civky tak uvidime

Tak update, jeste to neni uplne doresene, ale zatim vse ukazuje ze je v haji 'svorkovnice' na 6-tem valci, kdy pri plne zatesi hned zacne vynechavat uvolny pin ktery to dela. Objednana nova a snad zitra finalni potvrzeni, ze to nebylo nic hrozneho.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jako na vstřiku nebo cívce? Každopádně gratuluji ke zjištění 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
Jestli jsem mechose pochopil dobre, tak je to na civce.
Kdyz to nejak na 'prase' zafixoval tak to bylo bez problemu. Takze se to ted udela poradne a snad bude klid.
Po vlastnim zahrati dam vedet
Kdyz to nejak na 'prase' zafixoval tak to bylo bez problemu. Takze se to ted udela poradne a snad bude klid.
Po vlastnim zahrati dam vedet

Skvělá kuchařka!
a já se zeptám na další věc - kola *. Samozřejmě záleží na typu a barvě auta, aby seděli. Máte OEM disky, nebo aftermarket ? (apex, vmr, avant gardy)
Na US fórum se dočítám, že tam každý dává 19tky a s ráfkem od 9-10,5
pokud bych měl brát údaje z mého techničáku, tak jsou na výběr tak 3 kola
celkem se mi líbí https://cmwheels.com/product/18-m359-st ... gun-metal/
na mojí 92 v montegu
není nějaký zásadní problém je tam dát?
když neberu v úvahu 17", techničák udává vlastně jen
8x18 př.
8.5x18 zad.
8x19 př.
9x19 zad.
* berme v úvahu letní, v zimáky jsou spotřeba
a já se zeptám na další věc - kola *. Samozřejmě záleží na typu a barvě auta, aby seděli. Máte OEM disky, nebo aftermarket ? (apex, vmr, avant gardy)
Na US fórum se dočítám, že tam každý dává 19tky a s ráfkem od 9-10,5
pokud bych měl brát údaje z mého techničáku, tak jsou na výběr tak 3 kola

celkem se mi líbí https://cmwheels.com/product/18-m359-st ... gun-metal/
na mojí 92 v montegu
není nějaký zásadní problém je tam dát?
když neberu v úvahu 17", techničák udává vlastně jen
8x18 př.
8.5x18 zad.
8x19 př.
9x19 zad.
* berme v úvahu letní, v zimáky jsou spotřeba

R19 jsou krom pár výjimek beznadějně těžké... dal jsem si R18 Leggery v 8 a 9 šířce, dnes bych volil spíš 4x 8,5x17 a 245/40... třeba Kosei K1 jsou pevná a lehká kola za snesitelnou cenu... nebo ty Apex...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
R19 bych se vyhnul i skrz komfort a celkově chování na těch kolech, R18 jim svědší daleko víc 
Ty repliky, nějaký mejd in italy mám na 335i já, jen teda váha jako normální kola, respktive lehčí než 162 co mám na léto, ale žádnej zázrak se nekoná

Pokud se budeš držet techničáku, rozměry ti to dost zůží ten výběr

Ty repliky, nějaký mejd in italy mám na 335i já, jen teda váha jako normální kola, respktive lehčí než 162 co mám na léto, ale žádnej zázrak se nekoná

Pokud se budeš držet techničáku, rozměry ti to dost zůží ten výběr

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
Objednal jsem, pak vyfotím.
Další věc co by se mohla přidat do tématu - kterou se chystám řešit je rezerva.
Máte v kufru, nemáte? runflaty jsou pro mě nevyhovující, takže vymýšlím úchyt a pátrám po nejelegantnějším řešení
Další věc co by se mohla přidat do tématu - kterou se chystám řešit je rezerva.
Máte v kufru, nemáte? runflaty jsou pro mě nevyhovující, takže vymýšlím úchyt a pátrám po nejelegantnějším řešení

Za sebe mám jen originální sadu na opravu, kterou jsem před 2 lety koupil. Rezerva by už tak malý a téměř nevyužitelný kufr úplně zabila.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V létě když jsem jel s 335 do Saint Tropez, tak jsem si rezervu vzal. Ale 8x18 disk ti zabere skoro půlku kufru pro batožinu
Samozřejmě když ji máš, tak ji nikdy nepotřebuješ, to je už takovej zákon schválnosti

Samozřejmě když ji máš, tak ji nikdy nepotřebuješ, to je už takovej zákon schválnosti

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
- pavproch
I když nemám 335i (ale jen dvě 30i), dovolím si k těm rezervám - na obou autech totiž mám NON rft gumy (18" a 19" staggered) a v obou autech nevozím rezervu, ale zato vozím metodu dva a půl násobného prezervativu:
a) Slime spray
b) Šídlo a provazec na opravu + kompresorek
c) Doma mám nachystanou dojezdoffku vč. (potřebných) podložek a šroubů, kterou bych si kdyžtak nechal dovézt když by a) i b) zlihalo....
a) Slime spray
b) Šídlo a provazec na opravu + kompresorek
c) Doma mám nachystanou dojezdoffku vč. (potřebných) podložek a šroubů, kterou bych si kdyžtak nechal dovézt když by a) i b) zlihalo....
vozíte někdo hasičák?
ale opravdu

ale opravdu

Jistě. V každém autě. 

-
ted už jo, po tom, co mi zničeho nic začal hořet na E90 husí krk v kufru s přelámanými kabely
Předtím žádné náznaky toho, že by něco přestalo svítit nebo tak nebyly. Najednou za jízdy z ničeho nic signalizace otevřeného kufru a než jsem zastavil, tak už se z toho slušně dýmilo. Dohromady to odneslo asi 10 drátů v tom svazku, naštěstí se to povedlo zadusit a žádnou jednotku to s sebou taky nevzalo - z toho jsem měl největší obavy. Takže výměna kabeláže do kufru a od té doby s sebou tahám i hasičák 

-
- Člen Klubu
No asi nějakej malej pořídím, ale kam ho dát aby nelítal po autě? Rezervy jsem se taky zbavil a ušetřil cca 15kg. Nezapomeňte, že většinou máte v pojistce asistenčku zadax.