Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 2,8i netopí
E39 2,8i netopí
Zdarec, nevíte někdo čímto, že nefakčí topení u E39 2,8i ? Hadice k ventilům jsou úplně studené, tak ventily by teoreticky mohly být OK, ne? Kdyby byly v háji, tak by nešla teplá jen od nich, bo se pletu? Nemůže tam být jiná zrada? Celkem se tlakuje chladící soustava, to by mohlo spolu zřejmě souviset. Mám podezření na zavzdušněný systém, ale už si přesně nepamatuji ten proces odvzdušnění, jen matně vzpomínám, že to má nějaký daný postup. Poradíte pls? 

Re: E39 2,8i netopí
Když jsou ventily zavřené, ucpané, tak neprotéká voda, okruh je zavřený. Tedy ani hadice k ventilu nemůže být teplá...
diag by měla sama otestovat ventili.....napíchni inpu hned budeš vědět.
Ale jak psal kupca asi to bude tím... osahej si hadice uvidíš sám ... to že se nafukují a tlakují je špatně ... hledej chybu ...bud ventily nebo termostat se neotevře ... ale pokud netopí tak spíše ty ventily ,,, byla by horká voda alespon v malém okruhu.
Ale jak psal kupca asi to bude tím... osahej si hadice uvidíš sám ... to že se nafukují a tlakují je špatně ... hledej chybu ...bud ventily nebo termostat se neotevře ... ale pokud netopí tak spíše ty ventily ,,, byla by horká voda alespon v malém okruhu.
Já to hledal na mém starém i na současném. Stačí odpojit ventily od konektoru. pokud jsou v pořádku, tak voda protéká.
Na současném byla vadná pomocná pumpa, topilo to málo při nízkých otáčkách, pak zpuchřelé gumičky ve ventilech a nakonec, protože to pořád netopilo, jsem objevil zpuchřelou gumičku ventilu nezávislého topení - stejný princip jako ve ventilech topení. Od výměny, musím zaťukat, vše úplně bez problémů....
Na současném byla vadná pomocná pumpa, topilo to málo při nízkých otáčkách, pak zpuchřelé gumičky ve ventilech a nakonec, protože to pořád netopilo, jsem objevil zpuchřelou gumičku ventilu nezávislého topení - stejný princip jako ve ventilech topení. Od výměny, musím zaťukat, vše úplně bez problémů....
Tak vyřešeno. Byl tam starý nefunkční směšovač plynu, který dělal problémy, vyhodil jsem přebytečné hadice, odvzdušnil a už to šlape.