Máte někdo zkušenosti s certifikovanými dílnami, které provádějí chip tunning?
Vím, výsledek u atmosféry je minimální, ale spíš mi jde o to, jestli je to spolehlivé atp.
* Nekurví se motor/ životnost?
* Musí být auto v top kondici? (měl jsem dost problémy se vstřiky a regulací tlaku paliva, ale už snad vyřešeno)
* Co záruka?
* Má to smysl? 170hp vs 184hp
* Pokud to smysl má, jakou dílnu doporučíte?
No zkus jestli to vůbec půjde poznat. Na druhou stranu nechat si změřit výkon a kondici motoru není na škodu. Teď je tam akční cena jinak bych to nedal.
Tak asi by to bylo lepší, ale už jsem do auta vrazil 100 tisíc, mám k němu vztah a zbavovat se ho nechci a zatím nebudu.
Nejspíše budu řešit dekarbonizaci sání, výměnu retail vzhuchového filteru za sportovní H&K a možná ten chiptuning, s testováním před a po na brzdě.
Máte někdo zkušenost s výměnou vzhuchového filteru za sportovní?
Reálně odbrzděn nárůst výkonu dle typu auta od 2 do 4 koní v případě K&N.
Sportovní otevřené sání FTP mi dle brzy snížilo výkon dokonce o 40 koní. Zvaž si investici sám
Stickler píše:Reálně odbrzděn nárůst výkonu dle typu auta od 2 do 4 koní v případě K&N.
Sportovní otevřené sání FTP mi dle brzy snížilo výkon dokonce o 40 koní. Zvaž si investici sám
Jak jsem psal - doporučuji se na to vykašlat. Měl jsem měření na brzdě s filtrem a protože jsem si s sebou vzal i ten originální, po výměně se to změřilo "po". První měření ukázalo rozdíl dokonce 60HP, po kalibraci ale druhé "jen" o 40HP méně.
Pokud chceš něco dělat, kup si ten K&N filtr do originálního boxu, výkon ti to takřka nezmění, ale pár procent pocitového hlubšího zvuku tam bude.
Potvrzuji,u atmosféry ne,pouze malé zvýšení kW pokud do toho zainvestuješ,jakýkoli filtr do origo airboxu neudělá nic,zvuk,výkon,prostě nula,pohrál jsem si s touto myšlenkou a jen vyhocené peníze,takže pokud nevyměníš vše počínaje komplet sáním,nerezovými svody a dál dozadu,tak to nemá smysl chodit na čip s brzdou,dostaneš se na číslovku,kterou nechceš už nikdy slyšet.