Zdravím borci,
dovedl by mi někdo poradit jak vyřešit problém se startérem / spínací skříňkou ?
Jde o to, že když sednu do auta a chci nastartovat, otočení klíčkem ve startéru je značně komplikované a kolikrát mám strach, abych klíček v zámku nezalomil.
Nějak se to kouše a nevím čím to je, jestli jsou v háji stavítka nebo něco jiného...
Setkal se s tím někdo, kdo by mi případně poradil, jak to svépomocí opravit ?
Díky moc
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61 seká se startér
Re: E61 seká se startér
Vymeniť vložku spínačky, objednáš v BMW.
Ahoj mi to dělalo, že po zasunutí klíčku nešlo někdy otočit a zapnout zapalování, bylo to náhodné a stávalo se to častěji, tak jsem do zámku nastříka olej WD a ten den to fungovalo, avšak druhý den jsem nemohl skoro vůbec otočit klíčkem, tak jsem tam nastříkal do zámku spínačky čistič brzd (odmašťovač) a profoukl kompresorem a od té doby to funguje perfektně asi 1rok. Snad ti to pomůže, ale nejlepší rada jak psal PetoK.
Díky moc za obě reakce !
Průběh mého problému, je takřka identický s tím, co píše Mobilman.
Taky jsem tam stříknul WDčko, protože se mi kousaly stavítka a v jednu chvíli nešel klíček vůbec zasunout do zámku...
Tento problém WDčko vyřešilo, ale nastal problém s otáčením klíčku v zámku,kdy se to pořád kouše...
Vyzkouším čistič brzd a stlačený vzduch....je potřeba zámek vyndat anebo jsi to dělal s namontovaným zámkem ve spínačce ?
Průběh mého problému, je takřka identický s tím, co píše Mobilman.
Taky jsem tam stříknul WDčko, protože se mi kousaly stavítka a v jednu chvíli nešel klíček vůbec zasunout do zámku...
Tento problém WDčko vyřešilo, ale nastal problém s otáčením klíčku v zámku,kdy se to pořád kouše...
Vyzkouším čistič brzd a stlačený vzduch....je potřeba zámek vyndat anebo jsi to dělal s namontovaným zámkem ve spínačce ?
Zbytočna robota, je to opotrebovane, objednaj si v BMW podľa vin nový diel, príde ti presne vybruseny podľa pôvodného kľúča, a nestojí to moc, cca 50 euro.
Já to dělal bez vytažení - za pár minut hotovo - čistič dát případně opakovaně a profouknout kompresorem, ale zase aby tam stopy oleje zůstaly. Zatím fachčí asi rok jako nový.