Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E36 325tds krátké trasy?
BMW E36 325tds krátké trasy?
Zdravím, nabízí se mi možnost koupě krásný 36ky od kamaráda se 25tdsem, měl bych to jako daily auto.. chci se zeptat zdali se s tím dá jezdit i krátké trasy, slyšel sem oba názory.. a taky věci typu že je to super motor ale když se začne srát tak to nebere konce, mohl by mi tu někdo něco říct o tomto motoru a jak je to s těmi krátkými trasy?? Jestli už tu takové téma je, tak se omlouvám a poprosím o link.. děkuji. (Nenašel jsem)
Re: BMW E36 325tds krátké trasy?
já bych do naftové staré e36 nešel ani zadarmo. Tam se bude srát už jen vlivem stáří vše....tady už pomřeli všechny e36 a co žijí jsou buď vraky nebo leštěnky majitelů co do toho hážou lopaty peněz.
Osobně bych jako daily auto e36 už snad ani E46 nechtěl.... a pokud tak pěknou 328i případně novější 325-330i.
takže jedině benzín.
Pod tou e36 budeš jen ležet a něco řešit .... opravdu ani zadarmo v naftě a ještě stím jezdit po městě to je o pruser to auto se ani nezahřeje....
když už tak benzín poslední roky E46 s R6 když přimhouřím oči.
Osobně bych jako daily auto e36 už snad ani E46 nechtěl.... a pokud tak pěknou 328i případně novější 325-330i.
takže jedině benzín.
Pod tou e36 budeš jen ležet a něco řešit .... opravdu ani zadarmo v naftě a ještě stím jezdit po městě to je o pruser to auto se ani nezahřeje....
- TurboShnek
Zdarec,Tomaski píše:Zdravím, nabízí se mi možnost koupě krásný 36ky od kamaráda se 25tdsem, měl bych to jako daily auto.. chci se zeptat zdali se s tím dá jezdit i krátké trasy, slyšel sem oba názory.. a taky věci typu že je to super motor ale když se začne srát tak to nebere konce, mohl by mi tu někdo něco říct o tomto motoru a jak je to s těmi krátkými trasy?? Jestli už tu takové téma je, tak se omlouvám a poprosím o link.. děkuji. (Nenašel jsem)
Já vlastním e46 320d už hodně let a jezdím převážně krátký trasy po městě tak že ti můžu říct přesně jak to je.

- Před zimou bude dobrý když dobiješ baterku protože se krátkýma trasama nestačí moc dobíjet a naftový motory potřebujou dobrou baterku. (Ale tohle se týká i benzínovýho auta).
- Jednou za pár měsíců ho budeš muset projet na delší vzdálenosti, třeba 100-200km protože se ti může začít ucpávat katalyzátor, EGR, turbo atd... sazema.
- e36 325td má motor M51 což je 6 válec tak že se krátkýma trasama bude dost dlouho zahřívat na provozní teplotu.
Stručně řečeno, benzín se na krátký trasy po městě hodí víc, diesel míň, jenže fakt je takovej že krátký trasy nejsou dobrý jak pro benzín tak i pro diesel. Jenže další fakt je že naše země je tak malá že málo kdo denně jezdí třeba 50km, ve městech jsou zácpy tak že si moc nevybereš.

Co se týče motoru, M51 je velmi spolehlivý starý diesel, když se o něj dobře starali a budeš dobře starat i ty tak ti vydrží hodně dlouho. Akorát jsem slyšel že se při přehřátí může zkroutit hlava.
Ale ber na vědomí že tohle auto už je velmi starý, a pokud chceš najíždět ročně 20,000km, věci začnou odcházet. Ale pokud je v pěkným stavu za dobrou cenu, a chceš ho jen tak na ježdění do práce, krámu, občas na výlet tak ho ber protože tím nic nezkazíš najít takhle starý auto v dobrým stavu je velmi těžký, tak že si zrovna moc nemůžeš vybírat.
Nemas nahodou E38? E46 preci nemuze byt drazsi na provoz nez stara sedma, ne?Filozof píše:já bych do naftové staré e36 nešel ani zadarmo. Tam se bude srát už jen vlivem stáří vše....tady už pomřeli všechny e36 a co žijí jsou buď vraky nebo leštěnky majitelů co do toho hážou lopaty peněz.
takže jedině benzín.

Měl jsem e36 325TDS....kupoval jsem ho v Německu po prvním majiteli s najetými 303.000km.
Já jsem s tím najezdil dalších cca 45.000 km a většina cest kolem komína, krátké vzdálenosti.
S motorem se nestalo nikdy vůbec nic a to jsem ho ještě někdy cca v 320.000km nechal načipovat, protože to TDS je v nízkých otáčkách fakt otravně mrtvý...
Než jsem ho prodával, tak se na něm posrala jednotka imobilizéru. Jinak si nevzpomínám na žádnou závadu. Kromě toho imobilizéru, mě to nikde nikdy nenechalo.
To auto si ani neumí vymyslet drahou opravu, ale jak už je zde psáno....jsou to dneska už starý vrány, takže to vlastně pořád něco chce
Nicméně, být tebou, tak bych šel do e39....která bude dneska asi za stejné peníze a komfortem je to o level jinde.
Já jsem s tím najezdil dalších cca 45.000 km a většina cest kolem komína, krátké vzdálenosti.
S motorem se nestalo nikdy vůbec nic a to jsem ho ještě někdy cca v 320.000km nechal načipovat, protože to TDS je v nízkých otáčkách fakt otravně mrtvý...
Než jsem ho prodával, tak se na něm posrala jednotka imobilizéru. Jinak si nevzpomínám na žádnou závadu. Kromě toho imobilizéru, mě to nikde nikdy nenechalo.
To auto si ani neumí vymyslet drahou opravu, ale jak už je zde psáno....jsou to dneska už starý vrány, takže to vlastně pořád něco chce

Nicméně, být tebou, tak bych šel do e39....která bude dneska asi za stejné peníze a komfortem je to o level jinde.
E39 je mnohem lepsi svezeni nez E36, uz jen kvuli tomu, ze vsechny motorizace byly 6ti valy (krome 520d), nemluve o vybave a celkovem pocitu z jizdy, je to proste kocar. Sam muzu potvrdit
Kdyz se ale vratime zpet k otazce vylitanych vran, tak u E39 to plati bohuzel dvojnasobne. To bohuzel taky muzu potvrdit
Kdyz se ale vratime zpet k otazce vylitanych vran, tak u E39 to plati bohuzel dvojnasobne. To bohuzel taky muzu potvrdit

Jo jo...taky mám e39 a to není půlrok, aby to něco nechtělo...
Ale zase je na to vše za pár korun...