Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

naše 7er

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jaris330D

Re: naše 7er

#61 Příspěvek od Jaris330D »

No, onu muzou mit cenu, jakou chtej, ale hlavni je, jaka je prodejnost. On ji koupil za 50 000 kc a ted by ji prodal za 180 000 kc, jako prd. Ma i originalni nahradni dily zabalene ve voskovanem papire. Proste absolutni topka. Jediny, co je, tak je strikana kapota. Jinak by to slo jeste za vic. Jenze to pry nikdy neproda. Takove auta se pry neprodavaj. Deda to prodal, protoze nemel deti a bylo mu lito to nechat lezet v garazi pro kseftare, az umre. Pry pro to prijelo uz nekolik lidi, ale neprodal jim to, protoze mu nebyli sympaticti. Kamos tam prijel starym Mercedesem w124 v krasnym stavu a kdyz se bavili, tak mu rekl, ze jemu to proda. :lol:
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#62 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

My jsme taky měli jako rodinný kočár žigula...docela fešáka :-) Tady na fotce je stroj zachycen na dovolené u soudruhů z NDR... :-)

Docela bych se s tím rád po letech zase svezl...z nostalgie...ale peníze do toho vrážet jako do veterána...to mě neláká...protože ono to reálně vlastně vůbec nejede, nebrzdí, nezatáčí, řve to jako kráva... :-) Když jsem si pak koupil svoje první brko - 320 e21, tak to byl proti tomu megaluxus... :-)
Přílohy
skenování0007.jpg
skenování0007.jpg (1.65 MiB) Zobrazeno 2948 x
horan

#63 Příspěvek od horan »

Táta měl kdysi dvě 2101. Měl to ve firmě pro zedníky na ježdění na stavby :lol:
Jednoho jsem potom dostal jako moje první auto. To je nějakých 20let zpět. To auto potřebovalo jen benzín. Olej, vodu a baterku ne. :lol:
Jeden byl z ministerstva. Vysílačka, všelijaký držáčky.....
Druhej byl z nějaký odtahovy služby. Tažný, zvysenej, silnější motor.... Ten byl můj :lol:
To byly časy. Žigul a ČZ 175 a MZ 250. Ujizdeni policajtum.......
Škoda, že tohle moji kluci nezazijou. :cry:
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#64 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Přesně...to byly časy...nikde žádný kamery...radary....za překročení rychlosti max nějaká pokuta...žádný body nebo sebrání papírů...na silnicích poloviční provoz...nebyli to špatný časy :-)

Do toho našeho žigula se časem zakousla liška rezavá...musel se dát přelakovat a pak jsem s ním v 18ti začal jezdit já...a je pravda, že si nepamatuju, že bysme na něm něco opravovali...zajímavý... :-) A nakonec jsme ho prodali nějakým Ukrajincům asi za 3.000,- Ale to už je cca 20 let zpátky...
horan

#65 Příspěvek od horan »

Nás jednou chytili policajti ve fieste bez TP, bez oken..... (kleklo auto), nikdo neměl ještě 18 (takže bez papírů). Já řídil a zrovna jsem papíry dělal. Tenkrát to šlo ještě když nebylo 18let. Dostal jsem sice 500kc pokutu :lol: :lol: a extra dlouhý kázání. Jako že až to řeknou rodičům a že si papíry nedodělám........ Ale jinak úplně v pohodě. Zmizte s tím na pole a nikoho nezabijte!!! Dneska bych se oprcal z pokuty a dlooooooouho se nesvezl. Těch aut bylo mraky. Měl jsem dobrej kontakt na vrakac, tak nebyla nouze. Vzniklo z toho ponaučení. Když neujedes, uteč!!!
A to později pomohlo :lol:
Nejlepší škola do provozu.
cheater

#66 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:25, celkem upraveno 1 x.
Filozof

#67 Příspěvek od Filozof »

nebylo nad trabanta ... rámus a modrej dým to prostě nesmělo chybět ... vzadu nás sedělo několik děcek hráli jsme si jak v pokojíčku KOMBI varianta ...bylo to super ...a jezdili jsme po celé moravě ... od Ostravy po Brno. :-)

Doprava byla snad třetinová ....80té léta... v 90tém roce nový favorit bylo to jak z říše snů. Auto tiché a jelo v pohodě 150km-h to jsme čuměli když to fičelo po dálnici....

Jo to byli časy. Kdo přijel nějakou zahraniční károu ala OPEL Vectra nebo Ford Sierra apod tak jsme koukali co to je za auto ideálně s alarmem co houkal na to jsme koukali jak na zjevení ...konec 80tých let.
Jaris330D

#68 Příspěvek od Jaris330D »

Jj znamej kseftoval s autama a prijel Sierrou. Elektricke stahovani oken me uplne dostalo. Ty casi byly nejlepsi.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Snejk »

tvl zigul to je nejvic kara, bmw vychodu :)
muj otec toho svyho jako svy jediny auto sesrotoval teprve nedavno, ale byla to jen 2101 ale i tak co sme se v tom najezdili.. no ale strejc mel 2103, to byl jinaci wagen... strasne sem po nem touzil, ty budiky atd... no cca 10 let mi trvalo nez sem ho sehnal, za nejakou normalni cenu. a ted uz mi hodne let dela radost ve sbirce. no z puvdodne garazovanyho zigula sem u dilny z nej udelal na trave zigula co nesel na hever... no tak sem ho odvezl na ukrainu a tam sem ho nechal originalni metodou zrenovovat :lol:
Obrázek
ted je uz jak novej a odpociva v garazi a skvely na nem je ze za celejch tech 5 let nepotreboval jedinej servis. dojel vsude, i na balaton i na ukrainy a vsude, proste prijdu, pripojim baterku, napumpnu benzin a na skrtnuti jedu... a je porad stejnej, jak kdyz sem ho dal do garaze. vsechno porad skvele funguje.
Obrázek
obcvas s nim jezdim pro radost, a vetsinou s tim jezdime nejaky retrotripy a nebo strasny recesisticky chlastacky. rozhodne to udela vic parady jak nejaky novy srace a i je to vetsi prdel. takovy ziguli predjizdecky a dalnicni zavody s kde kym to je vec... ono kdyz sem bral ve 170ti G12 na dalnici tak chlapek malem vypadl z auta :lol: :lol:
Obrázek
Obrázek
horan

#70 Příspěvek od horan »

Toho měla tchýně. S hodinama uprostřed přístrojový desky. To jsem ji záviděl. Já to v 2102 neměl :lol:
Filozof

#71 Příspěvek od Filozof »

ještě mě fascinovali mrkačky světla...ted nevím co to bylo zda mazda nebo jakej model ale to jsme koukali co to umí. Pak i ty elektrické okna a pohodlí. V 90tých se to uplně rozjelo a začlo si to pořizovat několik dalších lidí kolem.

BMW si pamatuji starou 3er ještě e30ku když byla nová měl starší pan továrník a vždy říkával... chlapci tam je 6ti válec to je uplně jiná liga ten motor jak ve škodovkách. Jo to jsme měli hubu dokořán. :shock: :lol:
Ten zvuk si pamatuji dodnes jak zní parádně.... to už byli 90-93roky...

A v 1996-2001 tady majitelé firmy ve Vyškově pořídili nové e39 540i V8 v úpravě AC Schnitzer to jsem se zamiloval do BMW definitivně a slíbil si že jednou si taky BMW koupím - ikdyby na chleba nebylo. :)
U těch aut mě fascinoval nejen zvuk ale i blbosti jako jsou xenony, automatické stírání stěračů když byl majitel u PSN a kupoval noviny a lehce pršelo, kůže v autě, automatické pomalé zhasínání světla v interiéru. Vždy jsem to očumoval tady parkovali kousek u restaurace a byl jsem v transu z těch aut. A občas se i nějakej majitel rád pochlubil či pokecal což bylo moc fajn. :)

Dnes už se člověk nad ničím snad nepozastaví jak jsou ty technologie prolezlé v autech už to bere jako samozřejmost ... pokud to není nějaké high-end audio nebo pěknej motor V8 - V12 případně něco extra.

Snejku na ukrajinu se jezdí renovovat ? To byla jistě dobrá cena. Kolik by tam stálo BMW dát komplet do vůňě ? 100K ?
Se to tam opravuje z dílů přepadených kamionů ? Nebo je to jen kvůli levné hodinovce ?
Jaris330D

#72 Příspěvek od Jaris330D »

Ono, abych to upresnil, tak kamos nema, jako zigula, ale driv to byl Fiat. Uplne prvni, pak to byl Zigul. Nejak tak me to vysvetloval.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#73 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

No jasně...rusáci koupili licenci od Fiatu, lehce to auto upravili (myslím, že trochu podvozek na ruské cesty a snad i trochu motor) a prodávali jako žigulika.

Ten náš zelenej byl 2101 - motor 1,2 - 60 koní - to byla mrtvola, ale měli jsme taky na pole čtyřokou 1,6 - 86 koní - a to už bylo "brko" ! To už mělo i posilovač na brzdy a elektrickej ostřikovač :-) Ale hlavně super interiér - kulaté budíky...ale vydržel chudák asi jen 3 dny než jsme ho zrychtovali...

Co obnáší ta renovace na Ukrajině - to by mě taky zajímalo :-)
kurevtor

#74 Příspěvek od kurevtor »

taky nutne potrebuju nejakej starej strep, abych mohl jezdit na vesnici pro rohliky stylove a vzpominat na stary dobry casy.... Zigulem me Snejk, kdyz sem ho videl prijizdet, dost inspiroval, ale pro me je to uz moc vychod. Navic jsem jakoze patriot proto me zajimaj jen tatry a skodovky. Pragovky i Walterovky jsou cenou i vekem pro me uplne mimo a z Avii je tam snad jen ta A11, ale to ne zcela lahodi memu oku (i kdyz alespon se to jevi jako dost prakticky auto).
A protoze tatrovky jsou taky docela drahy a pro oko docela az nechutny (i kdyz teda 613 s motorem vzadu nemusi bejt spatna na jezdeni) tak mi zbyly jen skodovky. Chtel bych 120 deluxe nebo 125 GLS... Malem jsem v lete krasnou 120 deluxe koupil, ale zrakvil jsem se na motorce... a mezitim mi bracha sehnal favorita 136 v top stavu s jednim majitelem a najezdem asi 40 tisic... za smesny prachy... ale me ten favorit nejak nebere... asi mu dame trochu pece a pokusim se to vymenit za neco vic sexy.
Jaris330D

#75 Příspěvek od Jaris330D »

Stryc mel Skoda 120 L s 5tikvaltem. Tech bylo taky malo, mozna jsem to od nej mel koupit, ale a to musi mit clovek cas to ladit.
cheater

#76 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:25, celkem upraveno 1 x.
LUBEC Člen Klubu
Člen Klubu

#77 Příspěvek od LUBEC Člen Klubu »

Já byl jako malej taky uchvacen zvukem šestiválce u e30.
Nechtěl jsem udělat životní chybu a nekoupit si ji.
Měl už jsem 2 malý děti a i když se penize hodily jinde tak v roce 2009 jsem koupil SEN.

Tetka jsem štasnej jako blecha!!!

Chlapské sny by se měly plnit!!! Ja se teda snažím :D
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od JaraX »

tak štastné a veselé všem přeje JaraX
jazet

#79 Příspěvek od jazet »

Já bych přál Filozofovi pod stromeček e65. :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od matiz »

Ja uz jsem se picnul, takze ja taky. Nejlip tu moji -))))) Muhehe, pane Filozof, dalsi runda je na tvoje zdravi -)

A dalsi na zdravi Vas vsech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odpovědět