Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Čipnout či nečipnout?
Čipnout či nečipnout?
Čau všem. Chtěl bych se zeptat, jestli je dobrý čipovat motor N55, nebo raději ne. Někteří tvrdí, že to neublíží a ještě se sníží spotřeba (no nevím) a jiní zase, že motor půjde do kytek. Jen mě tak zajímají vaše názory a zkušenosti.
Dikec.
Dikec.
Re: Čipnout či nečipnout?
Že by špatný dotaz? Žádný odborník? 

Proč se neobrátíš na chiptuning, tam bude odborníků mraky. A určitě tě přijmou s otevřenou náručí a vysvětlí ti výhody chipu. Tady najdeš na každé stránce, že nejlepší chip je zajet do áček a vyměnit to za auto s větším motorem. Pokud ti jde o výkon. Pokud o spotřebu..... 

.....a jaký větší motor v f15? 4,4i ? Děkuji pěkně. Zase po tom tak neprahnu, výkon 35i je celkem dostačující, ale když už je tu ta možnost o 30% zvýšit, nebylo by na škodu, ne? Samozřejmě firmy, které to dělaj, mi budou tvrdit, jak je to super, jen aby měli kšeftik.
Dotazuji se jen tak pro zajímavost.
A rada s áčkama? Sorry, ale není zrovna na místě, nemyslíš? Ty tam snad nakupuješ? To jsi asi nějaké dobrodruh.
Ale taky názor samozřejmě. Díky.
Dotazuji se jen tak pro zajímavost.
A rada s áčkama? Sorry, ale není zrovna na místě, nemyslíš? Ty tam snad nakupuješ? To jsi asi nějaké dobrodruh.

Ale taky názor samozřejmě. Díky.
Áčka a vše je psané ironicky, aby si to nikdo nevyložil špatně.
Když slyším chip, vidím rudě. Já bych to mazlovi nikdy neudělal.
Když slyším chip, vidím rudě. Já bych to mazlovi nikdy neudělal.
já bych to určitě nečipoval, spíš bych si pořidil nějakou variabilní jednotku s možností volby map, např JB4 apod.
ale nejdřív bych pár měsíců pojezdil abych si byl jistěj že je vše ok.
jinak čip i jiné zvyšování výkonu platí víc výkonu = víc problémů
Také si myslím, že lepší do toho nehrabat, takže to určitě dělat nebudu.
To jen, že jsem se náhodou prokliknul na stránky chiptuningu a tam byla rozsáhlá debata o záměrném ubírání výkonu motorů z továren atp.
Prostě tuning fandové to obhajují, páč všichni maj chiplý káry. (některým ani to nepomáhá
)
To jen, že jsem se náhodou prokliknul na stránky chiptuningu a tam byla rozsáhlá debata o záměrném ubírání výkonu motorů z továren atp.
Prostě tuning fandové to obhajují, páč všichni maj chiplý káry. (některým ani to nepomáhá

V tom případě se moc omlouvám. 

V pohodě 

Jen takový dotaz, aby řeč nestála. Jakto že je na trhu taky úplně stejný motor, ale 240kw namísto mých 220 ?JaraX píše:já bych to určitě nečipoval, spíš bych si pořidil nějakou variabilní jednotku s možností volby map, např JB4 apod.

aby rec nestala, ty chces opravdu chipnout z 220 kw na 240 ?
Nahraj si tam MHD, dej větší IC a zvol Stage 1+... bude tě to stát do 25tis, kdykoliv to můžeš vrátit do série, změna podstatná (cca 70PS/100Nm)... 20kw nemá smysl řešit
“Ability is what you're capable of doing.”
To sem neřek.creck píše:aby rec nestala, ty chces opravdu chipnout z 220 kw na 240 ?