Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
7er vs ostatní prémiové vozy
Re: 7er vs ostatní prémiové vozy
no však ano, a 991 je nástupce 997
Je to tak, u 911 to maj takhle zmatený ... někdy od roku 1999 to byla 996 pak 997, pak najednou 991 a poslední 992 

Snejku já chápu co říkáš ale stále mi nejde do hlavy pokud bys vyloženě porovnal poslední model A8 a BMW 7er.
Ošizený kabátek myslíš co konkrétně ? To že díly vydrží třetinu co generace Exx. A motory většinou nepřežijí 200-300tis km ?
Co když je AUDI na tom zrovna tak jako BMW ? Nemáme soudobé porovnání a pokud si vlezu do A8 i 7er poslední generace v plné výbavě cítím se jak v jiném světě v obou vozech. pak už jde jen o porovnávání jízdy s auty atd...
Neboli běžný člověk co si koupí např 740d či 760i po 7-10letech to nemá šanci uservisovat pokud jezdí svých 30tis ročně... jelikož cena je vysoká a kvalita je mizerná chápu to správně ? Tak jsi to myslel že je to naleštěná bída ?
Jinak by mě zajímalo v čem je audi lepší A8 vs 7er ? V materiálech interiéru ? Či celkově větší výdrží materiálů ?
Ošizený kabátek myslíš co konkrétně ? To že díly vydrží třetinu co generace Exx. A motory většinou nepřežijí 200-300tis km ?
Co když je AUDI na tom zrovna tak jako BMW ? Nemáme soudobé porovnání a pokud si vlezu do A8 i 7er poslední generace v plné výbavě cítím se jak v jiném světě v obou vozech. pak už jde jen o porovnávání jízdy s auty atd...
Neboli běžný člověk co si koupí např 740d či 760i po 7-10letech to nemá šanci uservisovat pokud jezdí svých 30tis ročně... jelikož cena je vysoká a kvalita je mizerná chápu to správně ? Tak jsi to myslel že je to naleštěná bída ?
Jinak by mě zajímalo v čem je audi lepší A8 vs 7er ? V materiálech interiéru ? Či celkově větší výdrží materiálů ?
Filozof tak asi snejk mal to zrovnanie 7er a A8 ked to pise nie?alebo jak myslis nemame soudobe porovnani...
ano ale zajímalo by mě v čem konkrétně je lepší AUDI.
Veď Snejk v tomto odstavci popísal rozdiely medzi 7er a A8/Audi všeobecne.Snejk píše: a radsi nez g12 bych i tu debilni novou A8 nebo i tu SQ7... tam je videt nejakej pokrok, ze se snazej vyrobit nejaky slusny auto i kdyz jim to tolik nejde, ale je videt ze se na tom proste udelal kus prace... kdyz si tam sednes tak interier nevrze, sedacky sou slusny, prijemne to hraje a hlavne to co umi jejich entertaiment a budiky tak to si muze bmw tak skocit ze skaly... a samozrejme je to audina takze par detailu je fakt jako smutnejch treba ze schranky v tapecich sou jen z plastu jak v oktavce pritom je vsude hromada kuze a alcantary... a no je to proste audi, ale na audi proste vykon...
tiez by som povedal ze to tam bolo vcelku popisane v com je rozdiel...
já jsem myslel i technickou stránku věci....třeba že motory jak jsou na tom od audi vs bmw případně podvozky a jak se to sere celkově ...zda je to stejné nebo jsou natom lépe a vydrží to daleko víc ...
Jinak bych rád slyšel porovnání top audio systémů Bowers Wilkins u BMW zda hraje nějak špatněji či hůř jak u audi.
Podvozek i motory budou podle mě TOP oba dva ... ale nemám zkušenost žádnou snad by mohl FIDO něco k tomu říci zda si zkusil obojí než šel do 760ky a proč se tak rozhodl.
A audi A8 vážně nevrže interiér a BMW 7er ano ?
pak je to smutné...
Jinak bych rád slyšel porovnání top audio systémů Bowers Wilkins u BMW zda hraje nějak špatněji či hůř jak u audi.
Podvozek i motory budou podle mě TOP oba dva ... ale nemám zkušenost žádnou snad by mohl FIDO něco k tomu říci zda si zkusil obojí než šel do 760ky a proč se tak rozhodl.
A audi A8 vážně nevrže interiér a BMW 7er ano ?

pak je to smutné...
Audi jsem vůbec neuvažoval, pro mě je to auto úplně bez emocí. Kvalitu neumím posoudit, ale třeba design se mi moc nelíbí. Taktéž jsem nikdy neuvažoval o SUV, protože pohodlí velké limuzíny prostě nenabídne ...
Nevím, jak ostatním, ale moje G12 rozhodně nevrže, je v ní někdy až nepříjemný ticho
. Od června zatím najeto 17k, aktuálně mi mění řízení, občas v něm při přejezdu příčného prahu trochu cvaklo (při puštěné hudbě to vůbec nebylo slyšet), do volantu žádné rázy, vše fungovalo na 100%, jen to občas vydalo tenhle zvuk, tak jsem to reklamoval a v rámci záruky to teď mění, neumím říct, jestli to někdy v minulosti dostalo nějakou ránu nebo to byl zmetek z výroby.
Nedělám si iluze, že kvalita už není co bývala, ale měl jsem možnost v rámci několika set km porovnat F10 525d a G30 520d a musím říct, že Fko je teda tragedie největší a první BMW, které bych nechtěl ani zadarmo. Nad G30 520d jsem ohrnoval nos, ale jak podvozkově, tak zpracováním interiéru, tak hlukem a samozřejmě hlavně řízením je to někde úplně jinde než to Fko. Co tím chci říct - robustnosti a výdrže aut z devadesátek se už asi nikdy nedočkáme, ale je možné, že nová generace může být o řád lepší než předchozí, jakkoliv nedosáhne na své prapředky (E34 nebo E39).
Nevím, jak ostatním, ale moje G12 rozhodně nevrže, je v ní někdy až nepříjemný ticho

Nedělám si iluze, že kvalita už není co bývala, ale měl jsem možnost v rámci několika set km porovnat F10 525d a G30 520d a musím říct, že Fko je teda tragedie největší a první BMW, které bych nechtěl ani zadarmo. Nad G30 520d jsem ohrnoval nos, ale jak podvozkově, tak zpracováním interiéru, tak hlukem a samozřejmě hlavně řízením je to někde úplně jinde než to Fko. Co tím chci říct - robustnosti a výdrže aut z devadesátek se už asi nikdy nedočkáme, ale je možné, že nová generace může být o řád lepší než předchozí, jakkoliv nedosáhne na své prapředky (E34 nebo E39).
-
- Kontaktovat uživatele:
EPS rizeni je moc fajn, znam jednicku kupovanou v cz, nesmotanou, kdyz uz mela najeto uzasnych cca 50k km, prvnich, tak pri vyjizdeni z garaze a zatoceni z toho rizeni vyskocil ten elektromotor a valel se na plastovem krytu motoru. Stat se to pri nejakem ostrejsim pruletu zatackou je asi jasne jak by to mohlo dopadnout.
Zase 17k km na rizeni neni tak zle, proste jeden olej a dvoje rizeni, no -))) Urcite se da nakodovat zkracena vymena oleje a pak to bude rizeni s olejovym servisem a co dav servisy vzduchovy a kabinovy filtr -))))
Dokud je to v zaruce je to OK, horsi az to tu zaruku prodela. Pak uz tak veselo nebude.
Zase 17k km na rizeni neni tak zle, proste jeden olej a dvoje rizeni, no -))) Urcite se da nakodovat zkracena vymena oleje a pak to bude rizeni s olejovym servisem a co dav servisy vzduchovy a kabinovy filtr -))))
Dokud je to v zaruce je to OK, horsi az to tu zaruku prodela. Pak uz tak veselo nebude.
To jsem se spatne vyjadril, auto ma najeto “uz” 28k, ja s tim najel 17k 

-
- Kontaktovat uživatele:
Aha... Tak v tom pripade jen poupravime frazi s olejem i rizeni, no...
Chtel bych, moc bych chtel aby to byla jen legrace, jenze se obavam ze nebude. Ze jakmile se neco najede bude to chtit chcechtaky na udrzbu a tim fakt nemyslim desky a olej. Tak at slouzi a jezdi.

Chtel bych, moc bych chtel aby to byla jen legrace, jenze se obavam ze nebude. Ze jakmile se neco najede bude to chtit chcechtaky na udrzbu a tim fakt nemyslim desky a olej. Tak at slouzi a jezdi.
Fido díky za reakci. Vážím si každého kdo narovinu řekne jak se s autem jezdí co se mu líbí a nelíbí a snaží se být nestranný. Pokud stím najedeš dalších 100-150tis km bude zajimavé pokud nám řekneš co kdy odešlo at má člověk představu alespoň kolik co vydrží ...zda dají kotouče 100tis km aspon a desky 40 apod.
Je škoda že nemám servisku té A8 W12 z 2014roku. Mohlo se trochu něco porovnávat ...v kolika km jaký servis za kolik atd. Jen si pamatuji v 28tis km to mělo nějakej servis výměn olejů a filtrů a stěračů a dolití kapalin za 32K bez dph.
Nevím kde byla reklama asi MB měl před x lety reklamu že 150tis km a 5let je servis zdarma kompletně.
Počítám to bude i olejový servis a kapalin atd.
Je škoda že nemám servisku té A8 W12 z 2014roku. Mohlo se trochu něco porovnávat ...v kolika km jaký servis za kolik atd. Jen si pamatuji v 28tis km to mělo nějakej servis výměn olejů a filtrů a stěračů a dolití kapalin za 32K bez dph.

Nevím kde byla reklama asi MB měl před x lety reklamu že 150tis km a 5let je servis zdarma kompletně.
Filosofe to porovnání by bylo přesně na dvě věci

já vím je to malý vzorek ...chtělo by to 10x BMW 7er a 10x Audi A8 nebo aspon 50ks od každého at má člověk nějakou statistiku ...třeba do 300tis km. 
Ale to by musel někdo ukrást v autorizáku data ...nebo slušně poprosit někoho kdo mu pošle bez SPZ jen excelovskou tabulku s auty kde jsou ročníky, typ auta, nájezd a servis co se dělal.

Ale to by musel někdo ukrást v autorizáku data ...nebo slušně poprosit někoho kdo mu pošle bez SPZ jen excelovskou tabulku s auty kde jsou ročníky, typ auta, nájezd a servis co se dělal.
- scooter_x
To souhlasí, už 4 roky jsem v servisu neplatil ani korunu, mimo uskladnění a přezutí kol. Jde o veškerý plánovaný servis za tu dobu.Filozof píše:Nevím kde byla reklama asi MB měl před x lety reklamu že 150tis km a 5let je servis zdarma kompletně.
Myslím, ze informace, kolik daji kotouče a desky, je to poslední , co te bude zajimat u těchhle aut, Filosofe.
-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:16, celkem upraveno 1 x.
no 550i jsem zkoušel před koupí M5 a obě auta jsou z jiného těsta. 550i je silné ale není tak zábavné jako M5. M5 je blíže motorsportu a 550i blíže měkému sedanu.cheater píše:Tohle taky tvrdím. Nevím jak moc je velkej rozdíl ve váze mezi M5 a 550i ale na okreskách to není žádná hitparáda.pesa píše:O M5 jsem napsal snad spoustu zajímavých postřehů v Mpower sekci. Auto moc rychlý a těžký na okresky. Na silnice první třídy ideal, ale to mě moc nebaví a hodně se měří...a volají na tebe PČR.