Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nástupce e46
Re: Nástupce e46
Souhlasím M52b28 najede v pohodě milion i víc ....
Naftové 3litry ale taky dají 500-600tis km ...ale servis holt něco stojí a to daleko více jak benzínových 2,5i či 2,8i nebo 3litrů.
M50B25 litinové motory taky najeli miliadru km ... moje 525i šla do světa asi s 700tis km a šlapala jak hodinky...jen kastle hnila. To auto v pěkném stavu bych si klidně zase do garáže dal.
Naftové 3litry ale taky dají 500-600tis km ...ale servis holt něco stojí a to daleko více jak benzínových 2,5i či 2,8i nebo 3litrů.
M50B25 litinové motory taky najeli miliadru km ... moje 525i šla do světa asi s 700tis km a šlapala jak hodinky...jen kastle hnila. To auto v pěkném stavu bych si klidně zase do garáže dal.
první M57 ano, N57 ani zdalekaFilozof píše:Souhlasím M52b28 najede v pohodě milion i víc ....
JaraX píše:já bych to nedělal, je to nafta a stejně ta hlava nebo blok praskne at to uděláš jak chceš
vzhledem k tomu že u TDSa jsou tuším šrouby hlavy dostupny v pohodě tak bych to asi pak přetáhl za tepla.

no jako že bych to udělal
nějakou z cenovýho dna bysme ti mohli nadělit, ale pak s ní budeš muset denně jezdit a pěkně ji servisovatItchythefirst píše:S85 v kastli E64Kdybyste nahodou nevedli, co mi dat k jezisku

souhlas, koupil jsem ho v obalu Z3C s 250k km, nový těsnění ventivíka, domku filtru, separátor a hadice, toť všeJaraX píše:jj M52B28 je jeden z nejlepších motorů od BMW vůbec

taky souhlas, ještě prvni TÜ, aspoň se tim utěšuju, protože ji sám mámJaraX píše:první M57 ano, N57 ani zdalekaFilozof píše:Souhlasím M52b28 najede v pohodě milion i víc ....

a do třeticeJaraX píše:nejlepší motor od BMW je S85

645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Kluci je tady 330i gečko prý se hodně povedlo a zase je tam radost z jízdy ... teď už jde o to jak to auto bude fungovat za 5-7let....
https://youtu.be/DvsbZuM1Eds
https://youtu.be/DvsbZuM1Eds
ty taky věříš všemu co ti kdo navykládá
jaraxi je to ve srovnání s generací předchozí fko což je super skok.
Mínus je motor což je škoda že je tam 2litr s turbem.
Životnost počítám nebude vysoká a pokud je rezerva bude se zase dělat upgrade motoru ... jak je tam turbo hned si o to říká přifouknout 50hp+ (pokud to vydrží ostatní komponenty).
Mínus je motor což je škoda že je tam 2litr s turbem.
Životnost počítám nebude vysoká a pokud je rezerva bude se zase dělat upgrade motoru ... jak je tam turbo hned si o to říká přifouknout 50hp+ (pokud to vydrží ostatní komponenty).

a ty jsi s tím jel že to tak hodnotíš jo?
- Itchythefirst
Tu bych dal do kupy a posetrilzddan01 píše:nějakou z cenovýho dna bysme ti mohli nadělit, ale pak s ní budeš muset denně jezdit a pěkně ji servisovatItchythefirst píše:S85 v kastli E64Kdybyste nahodou nevedli, co mi dat k jezisku
![]()

ale budou zcela nove motory, třeba V2 

Ty už měl Áda
- Itchythefirst
Mohli by oprasit IsettuJaraX píše:ale budou zcela nove motory, třeba V2

Jaraxi neměl ale dle reference BMW fandy a vlastníka BMW e46 považuji že to bude zase krok správným směrem....
Tady jde jen o výdrž toho 2litru s turbem co bude dostávat na prdel a pujde si jej někdo za 5-10let koupit ... to je druhá otázka.
Jinak jo rád bych vyzkoušel uvidím zda bude možnost ... A jinak to jaraxi nesmíš porovnávat s V8 ani 7er ale v rámci třídy ....
Tady jde jen o výdrž toho 2litru s turbem co bude dostávat na prdel a pujde si jej někdo za 5-10let koupit ... to je druhá otázka.
Jinak jo rád bych vyzkoušel uvidím zda bude možnost ... A jinak to jaraxi nesmíš porovnávat s V8 ani 7er ale v rámci třídy ....
Tak si to trefilkawaman píše:Ne, ale šéfůf známý s tím jel jednou do práce

nesrovnávám, srovnávám s 3er.
JARAXI: ok tak až stím pojedeš vem si alespon 330i a dej reference oproti Fku a pak i starších 330i.... proč ne rád si vyslechnu tvuj komentář...
A co tě vede k názoru utahovat horkou hliníkovou hlavu válců, která je v extenzi a na výšku má větší rozměr?JaraX píše:no jako že bych to udělal
A můžu já Tobě dát kontrolní otázku, jako tys tady rozjel kvíz jak se pozná nepálící válec?

A to proč se dělají ventilové vůle u motorů s mechanickým seřizováním? Myslím to vážně, vůbec to hlavně neber za provokaci. Protože dobře vím, že automechanici tohle kolikrát vůbec nechápají.