Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nástupce e46
Re: Nástupce e46
V případě koupě E90 vzít předfejs a N52B25 / B30 nebo pofejs esteticky hezčí ale s motorem N53B25 / B30 ? manuál nebo automat ?
n53b30 nebrat, pouze N52.
v 3er je automat manual dle každého, v 5er, Xer atd dle mě jedině automat, v trojce funguje obojí na jedničku. pro mě na diaily automat, na víkend manual
v 3er je automat manual dle každého, v 5er, Xer atd dle mě jedině automat, v trojce funguje obojí na jedničku. pro mě na diaily automat, na víkend manual
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Obecně se říká, že trojka v automatu je stejně divná jako sedma v manuálu
Ale v přípdě e90 se s tím automatem dá žít i v případě lehce sportovní jízdy , případně XHP flash z toho udělá trochu schopnější převodovku.

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Já bych poradil, ještě roček,... dva počkat a koupit rovnou F10. To svezení, řízení, materiály, tlumení je úplně někde jinde
no to je rada... koupit f10 ... myslel jsi doufam f30, to by jeste slo... ale hromadu hoven v podobe f10 to snad ani nepriteli ne...
- mam e46 4 válec jako přibližovadlo, chtěl bych něco novějšího, nenáročného, stačí mi i 4 válec, nechci živit 6 válec
- kup si F10
to je vtip roku
- kup si F10

Ještě rok, dva počkáš a pak pak rovnou po krk do sraček
Zas ale nevíme, co autor Jamallovi udělal, že mu tak přeje. Třeba je fakt zlej a zaslouží F10

Zas ale nevíme, co autor Jamallovi udělal, že mu tak přeje. Třeba je fakt zlej a zaslouží F10

Koukám, že se tu na fóru vyskytují různý názory 
A možná i sem tam nějaký troll
V tohle odkazu je pěkný povídání o f30, pokud je to jen z poloviny pravda, tak pro mě bmw fakt skončilo
https://www.garaz.cz/clanek/test-ojetin ... lanky-home

A možná i sem tam nějaký troll

V tohle odkazu je pěkný povídání o f30, pokud je to jen z poloviny pravda, tak pro mě bmw fakt skončilo

https://www.garaz.cz/clanek/test-ojetin ... lanky-home
a to si pust todle
https://www.youtube.com/watch?v=Ny39CHjEs7A
a vem si že F10 je ještě 3x horší jak F30
https://www.youtube.com/watch?v=Ny39CHjEs7A
a vem si že F10 je ještě 3x horší jak F30
Si kup tu Mazdu 3 nebo jetou 6ku případně něco podobného a budeš spokojenej. Kolega vedle v kanclu má v rodině několik. je to taková Mazda rodina a nedají na ty auta dopustit co se týče kvality. Pak tu máme ve firmě dalších pár majitelů mazdy a nikdo si nestěžuje na servis ani rez nic takového.
Ted kupoval novou a seděl jsem v tom a nevypadá to špatně a vubec bych stím problém neměl jezdit v takovém autě.
Nevýhoda je že jsou dražší a drží si cenu dost vysoko i jako ojetina. Jsou tam krásné atmosferické motory a z běžných aut to považuji za kvalitnější vozy i co se kvality týče a ježdění to samé. Daleko lepší jak koncern.
Pokud hledáš něco kvalitního holt asi koukat po jiné značce například ta Mazda.
BMW mám nejraději ale stále kolem sebe slyším jak se ty auta sypou a co to chce peněz at už je to e39 nebo novější generace.
Tak to vidím já. Ono je to spíše o tom vyzkoušet si ruzné auta co jsou poctivé a zjistit co nejvíce sedí tobě. Každý máme jiné požadavky od auta. Ale pokud ti jde hlavně o kvalitu tak Mazda ji nabízí. A servisní náklady budou opravdu jinde jako u třeba toho BMW...
A nějakou 3-4letou s 60tis km najeto by vůbec nebyla špatná volba na dalších 3-5let...
https://autobible.euro.cz/test-ojetiny- ... motorovou/
Ted kupoval novou a seděl jsem v tom a nevypadá to špatně a vubec bych stím problém neměl jezdit v takovém autě.
Nevýhoda je že jsou dražší a drží si cenu dost vysoko i jako ojetina. Jsou tam krásné atmosferické motory a z běžných aut to považuji za kvalitnější vozy i co se kvality týče a ježdění to samé. Daleko lepší jak koncern.
Pokud hledáš něco kvalitního holt asi koukat po jiné značce například ta Mazda.
BMW mám nejraději ale stále kolem sebe slyším jak se ty auta sypou a co to chce peněz at už je to e39 nebo novější generace.
Tak to vidím já. Ono je to spíše o tom vyzkoušet si ruzné auta co jsou poctivé a zjistit co nejvíce sedí tobě. Každý máme jiné požadavky od auta. Ale pokud ti jde hlavně o kvalitu tak Mazda ji nabízí. A servisní náklady budou opravdu jinde jako u třeba toho BMW...
A nějakou 3-4letou s 60tis km najeto by vůbec nebyla špatná volba na dalších 3-5let...
https://autobible.euro.cz/test-ojetiny- ... motorovou/
To video už jsem kdysi viděl, trochu mi to přišlo jestli není p.Vaculik trochu zaujatej. Ale zřejmě není a ty auta fakt nestojí za nic.
Filosofe máš pravdu, že je třeba se svést aby sis udělal svůj názor. Podle recenzí od ostatních to nikdy nezjistíš. Každej má jiný nároky na auto
Filosofe máš pravdu, že je třeba se svést aby sis udělal svůj názor. Podle recenzí od ostatních to nikdy nezjistíš. Každej má jiný nároky na auto
s Vaculíkem se znám dobře a zkoušel jsem si ho i pár hádankama a on ví fakt všechno, je sice asi trochu zaujatej na škodovku, ale sám mám i sedmu 
je to borec, co ví moc.
jedna z mých oblíbených hádanek, jak pozná BMW atmosferický motor třeba N62, N52, M54, M52 apod, že mu špatně pálí válec?
schválně kdo to první uhádne

je to borec, co ví moc.
jedna z mých oblíbených hádanek, jak pozná BMW atmosferický motor třeba N62, N52, M54, M52 apod, že mu špatně pálí válec?
schválně kdo to první uhádne
Teploměrem kterým posvítíš na výfukový svod.
A máš jasno hned.
A máš jasno hned.
Mě se líbil ten jeho test "Nejlepšího auta na světě",
toho SUV Lexusu. Tam bylo vidět, že o tom autě ví úplně všechno.
Tipnul bych, že to pozná lambda podle jiných hodnot spalin..?
toho SUV Lexusu. Tam bylo vidět, že o tom autě ví úplně všechno.
Tipnul bych, že to pozná lambda podle jiných hodnot spalin..?
Čidlo klepáni?
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
já myslel jak to pozná jednotka motoru, ta nesvítí na výfuk.
není to ani lambda, ani čidlo klepání
není to ani lambda, ani čidlo klepání

Dle protékajicího proudu civkou, který řj měří.
takle měří zápaly S85 a tuším i S65, ale výše vypsané motory ne 

Dle mého názoru se to ale netyká motorů m52 !
M52 neodpojuje válec při poruše
M54 už válec odpoji třeba když odejde civka
M52 neodpojuje válec při poruše
M54 už válec odpoji třeba když odejde civka
Bmw e39 528i touring
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt