Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nástupce e46

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Petr318i

Nástupce e46

#1 Příspěvek od Petr318i »

Zdravím pánové,chtěl bych se pozeptat a podiskutovat a rád si přečtu všechny názory.Jezdím e46 touring 318i fl.

Začínám přemýšlet o výměně,jednak z důvodu stáří a jednak se začínám bát o choulostivou techniku a následných investicí.

Rád bych e90,ale po přečtení desítek recenzí a zkušeností z všemožných zdrojů a i tady na klubu je mi jasné,že výběr motorů je žalostně malý.

Co se týká mojich potřeb,stačil by mě 4válec benzín.

Je mi jasný,že mi hnedka dáte sodu,že do bmw jedině 6vál a víc :-D :-D Ale měl jsem ho doted a fakt mě stačí,na obyčejný ježdění po okreskách a dnešním šíleným provozu víc nepotřebuju ( na vyblbnutí mám jiný auto)

Jenže kámen urazu jsou ty motory.Co jsem pochopil,tak po fl.jsou přímovstřiky a jsou problémový.Před fl.jsou zas uškrcený( 318i má 90kw a můj motor v e46 má 105) a nejedou.

Když bych vzal v potaz naftu tak tu zas jen do r.2007,protože pak nastoupil ten zázrak n47 a to je průser jak známo.

A ted do mě :-D :-D Ne hoši,jak to vidíte vy?

Dík
PetoK

Re: Nástupce e46

#2 Příspěvek od PetoK »

320d 120kW M47
Petr318i

#3 Příspěvek od Petr318i »

Jasně,to jsou asi bezproblémový motory.Blbí je,že ty auta jsou min.12 let starý.. :roll:

Jakej motor po fl. vybrat krom 6válců?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

Žádnej dobrej tam není.
Navíc počítej že 318i E46 díky kratkymu diferaku jede výrazně líp než 320i E90 to je líná mrcha.
Než 320d nebo 318i asi bych radši změnil značku. BMW se kupuje kvůli jízdním vlastnostem
Petr318i

#5 Příspěvek od Petr318i »

Hm, asi už to tak dopadne. Ale bude to se skřípěním zubů, protože i když je e46 stará vrána, tak to svezení je pořád slušný i ve srovnání s novějšíma autama..

Jaraxi máš pravdu, že se bmw kupuje kvůli jízdním vlastnostem. Ale já kupuju i kvůli celkovýmu dojmu z auta, designu, zpracování,kvalitě a pocitu při řízení.

Proto mi nevadí mít o 2 válce mín.A fakt mi štve, že bavorak ty motory takhle zazdil :evil:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

Doba se posunula. Já začínal na naftovem čtyřválci, pak naftová R6, pak benzínová V8, pak asi 10 dalších V8 a pod V8 už bych nešel. Ani do R6. I když je pravda že třeba m43 byl skvělý motor
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pavel 528 »

Jo doba se pusunula k horsimu...V8 od BMW uz jsou vsechny nahovno,posledni dobry je 15let stary,pak uz nic...takze asi tak....
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

Jj nejen v8. Od BMW už žádný spolehlivý motor není. Je čas změnit značku
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pavel 528 »

Bohuzel tak ,holt 645 si necham na porat a po 22letech take opustim BMW :(
Petr318i

#10 Příspěvek od Petr318i »

No právě,mám stejný názor.Když si chce dneska člověk koupit bmw tak musí napřed pročíst všechny recenze na jednotlivý motory,jejich potenciální průsery,vybrat ten nejmín rizikovej,protože bez rizika žádnej není a pak sehnat člověka kterej má pořádnou diagnostiku a pojede s ním auto prohlídnout,aby nenaletěl.

Dřív měl bavorák většinu dobrejch motorů,sem tam se jim taky něco nepovedlo ale člověk se v tom snadno orientoval a dal si pozor.
Takový kopance co začly dělat před cca.10 lety dřív neexistovaly

Asi skončím u japonce :lol:
TurboShnek

#11 Příspěvek od TurboShnek »

Nech si svou starou e46, je to starý auto tak že sem tam něco odejde a bude to něco stát, ale zdaleka ne tolik jako na e9x, a kromě toho e9x je podle mně jeden z nejhorších modelů 3 série který BMW kdy vyrobili.

e90 320i a e46 320i se nedají srovnat, nedávno jsem v obou jel a e90 320i má hnusný, slabý motor, a celková kvalita auta působí jako škoda rapid když si do toho sedneš z e46. :ja_nic: Nevím jak jsou na tom silnější motory ale nemám zájem je v e9x ani zkoušet a jejich 4 válcový naftový motory jsou katastrofická kapitola sama v sobě. :ja_nic: Docela mně zajímají benzínový F3x, ty jednoho dne projedu protože když jsem byl v BMW muzeu v Mnichově, seděl jsem v nich a působili docela dobře, ale když to bude jako e9x tak od BMW jdu pryč, hodně se mi teď líbí nová Mazda 3.

Jinak si celkem myslím že Evropský automobilový průmysl ma to nejlepší za sebou, teď budou vycházet nový zákony EU který nařídí že tě auto bude sledovat podle GPS, samo zpomalí když překročíš povolenou rychlost, před nastartováním budeš muset fouknout do trubičky jestli jsi něco nepil tak že o nový auta po roku 2022 nemám absolutně žádný zájem ani kdyby mi je nabízeli zadarmo. :ja_nic:

A koncem konců v ČR novější auto k ničemu nepotřebuješ protože jediná silnice která se dá nazvat silnicí u nás v Plzeňským kraji je vlastně dálnice z Německa na Prahu, ostatní cesty jsou rozbitý a můžeš tam jet maximálně 100 pokud tě neblokujou 4 kamiony za sebou. Mně je líto podvozku na mý e46 natož kupovat nějaký nový auto, no a hlavní město Praha je další katastrofická kapitola sama v sobě. :smich:
Petr318i

#12 Příspěvek od Petr318i »

Tak já jsem v e90 jezdil,takže mám srovnání.
Pravda je, že ten interiér už není tak útulnej, palubní deska je fakt zvláštní - to natočení k řidiči zezačatku člověku chybí. Ale dá se zvyknout.
Ale posaz skvělej, všechno na svém místě, příjemný ticho. A pocit ze řízení se mi líbil, to bavorácký DNA tam furt je.. Pravda je, že to byla 330d :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

názor na názor.
já naopak tvrdím že E46 je krok mimo. E36 byla sportovní trojka, s interierem natočeným na řidiče, perfektním podvozkem, E46 už byla těžkopádná, strašně poruchová nudná trojka, měl jsem ji a nikdy mě nechytla, naopak E90 se hodně posunula, komfortnější podvozek, perfektně zpracovaný interier, mnohem lepší jak E46, idrive, Logic, atd. rozhodně je pro mě E90 pokrok proti E46, naopak E36 beru jako jiné, a vlastně pro mě i tu nejlepší trojku.
co je u E9x problém jsou motory, a diferaky, dostala strašně dlouhy převody a to zabilo dynamiku prakticky všech modelů. ale tak jak si E36 i E46 můžeš koupit se čtyřválcem ,tak E9x už fakt ne, nefunguje to. tady pouze 325i, 330i, 335i, M3
Petr318i

#14 Příspěvek od Petr318i »

Je to zajímavý, jak má každej jinej názor a jiný zkušenosti. A je to dobře.
E36 byla fakt správná 3er, zábavná a přímá, prostě sportovní auto zabalený do běžný karoserie.
E46 je už víc auto na každodenní použití a hodně lidem to vyhovuje včetně třeba mě.

Já se budu muset holt prohlídnout v jiným rybníku
Filozof

#15 Příspěvek od Filozof »

pro tebe asi mazda 3 nebo mazda 6 s benzínem. To se blíží nejvíce BMW z ostatních aut a kvalita je na vysoké urovni.

dvoulitr i dvaapulka byli fakt povedené.

Jinak já si nedokážu vubec představit bejt fanda BMW a mít cokoliv slabšího jak 325i e46 nebo e90.

Oboje beru že mají nějaké plusy a mínusy oboje jsou fajn a obojí mají skvělé motory R6 od 2,5i nahoru k 3,0i.

případně existuje požitkářské auto pro fajnšmejkry je to špatně sehnatelné ale řidičky zajimavé auto.

320si e90. sice jen 175koní ale odlehčený motor i auto je lehčí a jede famozně na svuj výkon a váhu opravdu skvěle a sportovně a fakt se zkus s tímto autem povozit budeš unešenej, jak drží na silnici 1350kg.
Nejeden novinář z něj byl naměkko když jej testoval.
Otáčky točí až do 7300ot.

https://www.autoweb.cz/bmw-320si/

já jsem objevil že se dokonce prodává na bazoši jeden kus pěknej.
Nemám s prodejcem žádné známosti nic ale toto auto mě zaujalo když jsem pátral po speciálech od BMW.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od JaraX »

jj 320si bude výborná volba, výkon menší jak šestiválec a hodně drahej poruchovej motor, to přesně potřebuje :D
jinak v E36 a e46 4 válec fungoval (pro nenáročné) v E9x ho zabili diferákem a není to snad ani pro nenáročné
Petr318i

#17 Příspěvek od Petr318i »

Tak to 320si je taková fajnšmekrovina,kterou leštit v garáži a v něděli se jet projet.Na každodenní ježdění je jí škoda a já nehledám lahůdkoví,ale funkční spolehlivý auto na každý den.A to pro mě moje 318i je už 7let a krom vysoký spotřeby oleje to auto nemá problém.

Jo mazdy se mi líbí moc,to souhlasím.Co se týká techniky tak budou určitě vymakaný a spolehlivý,zábavný na řízení.Ale mají karoserie z papíru :D

Aut je čím dál víc,ale když má člověk něco vybrat,tak zjistí že na výběr vlastně není.

Koncern nemusím,francouze nesnáším,italům nevěřím a zbejvá mercedes a to je taky jedna z možností.Cečko z těch let jako e 90 se mi dost líbí a ani nevypadá tak dědkovsky jako některý jiný mercedesy

Ale taky třeba Subaru Legacy,Honda Accord,jako něco se dá vymyslet..
TurboShnek

#18 Příspěvek od TurboShnek »

Petr318i píše:A to pro mě moje 318i je už 7let a krom vysoký spotřeby oleje to auto nemá problém.
Tak použij trochu hustší olej nebo zkus nějakou přísadu, možná bude žrát o něco míň. Olej je levný tak že bych to neviděl jako důvod prodávat auto kterýmu nic jinýho není. :ja_nic:

Neřeš problém kterej není problém nebo si koupíš ten Mercedes z 90 let, nebo Subaru a chytneš se za hlavu. :smich:
Petr318i píše:Jo mazdy se mi líbí moc,to souhlasím.
Vpadají moc pěkně, obzvlášť interiér Mazdy 6, a jejich 2.5 litrový, atmosférický motor vypadá taky hodně dobře. Ale to jsou zatím velmi nový auta, jestli jsou spolehlivý se uvidí až za pár let. Je pravda jak tady někdo řekl že mají karosérii z papíru, pokaždý co vidím starou Mazdu na parkovišti je prožraná jako Mercedes. Uvidíme jestli tomu tak bude i s těma novýma, vsadím se že jo. :lol:
Petr318i

#19 Příspěvek od Petr318i »

Bude to stejný, to že se ty karoserie zlepšujou jsou kecy, není k tomu ze strany výrobce žádnej důvod.
Někde jsem kdysi četl, že japonci mají špatnou ocel, je tam málo uhlíku nebo co

Psal jsem mercedesa z let, ve kterých se vyráběla e90. Ne z 90 let :lol:
TurboShnek

#20 Příspěvek od TurboShnek »

Petr318i píše:Psal jsem mercedesa z let, ve kterých se vyráběla e90. Ne z 90 let :lol:
Tak to je ještě 50x horší... :nervous: To si radši kup nějakou novou plechovku protože tě to za 5 let vyjde na stejně.
Odpovědět