Ahoj,
Co svou e70 máme funguji přední ostřikovače skla dost mizerně. Stěrače stihnou udělat i dva cykly než dorazí nějaká voda na čelní sklo. Zadní ostřik nefunguje vůbec. Světla nějak jo ale taky asi žádná sláva.
Včera jsem tedy googlil a na bimmerforu se dočetl že je to celkem běžný problém a netýká se jen e70 ale i trojek pětek možná i jiných řad. Servisaci bmw to možná dobře znají ale tady na klubu jsem o tom nikdy nečetl, proto to sem píšu.
Problém je ten, že soudruzi uložili čerpadla ostřikovačů do filtru. Tedy mezi vodou a vstupem čerpadla je jakési sitko.
Neoriginalni voda do ostrikovacu má však tendenci se v tom sítku usazovat a vytvoří tam takový jakysi....nevím jak to nazvat...sliz/snopel. A ten to sitko krásně ucpe a pak ostrikovace funguji slabě nebo vůbec.
V mem případě byl problém přesně tento.
Takže část podběhu pryč, uvolnit blatnikonaraznik u dveří spolujezdce aby bylo trochu více místa. Čerpadla ven. Celkem jsou u mě tři. Sitka zůstaly v nádržce takže je vydloubnout. Vyčistit. Pak proplachnout nádržku a vše zase složit.
Někteří na bimmerforu psali že to není nutné tak kuchat. Stačí jakysi prostředek kterým se ten usazený sliz rozpustí najít dovnitř nechat hodku působit a pak nejlépe všechno odsát odsávačkou....odsávačku nemám ani žádný prostředek u kterého bych si byl jistý že tam něčemu neublíží.
Třeba tu někdo má zkušenost a poradí čím to jde rozpustit a vyplachnout ven. Já jelikož zkušenost nemám, raději jsem zvolil zdlouhavou metodu. Ostřikovače teď jedou skvěle.
Oficiální stanovisko bmw prý je používat jejich vodu do ostřikovačů která usazeniny netvoří.
Pokud už tady někde tyto informace jsou tak se omlouvám.
Třeba to někomu pomůže.
Roman
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Mizerný výkon ostřikovačů e70
Re: Mizerný výkon ostřikovačů e70
mne se osvedcilo kdyz byla skoro prazdna,nalit teplou vodu s kyselinou citrovou a parkrat prostriknout.chodej jak novy