Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
martyb

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#7901 Příspěvek od martyb »

Tak tobě je to jedno, že pod tím starým krámem budeš ležet a něco opravovat, ale nejlepší auto je to, který nic nechce. Většina si radši koupí za ty peníze novější auto a to většinou ještě funguje než jezdit v 15let starým BMW a sypat do starého auta, i když to BMW za stejný prachy bude pořád jezdit líp. Někdo si kupuje nový káry jako módní doplněk kvůli image a ani neví co v tom má za motor. Když se bavíme o rodinných kárách, tak nikdo nevymyslel lepší rodinný vůz než MPV (většinou 7míst) a není se čemu divit, že těch Touran/Sharan tu jezdí jak slepic.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7902 Příspěvek od JaraX »

no já nevím, ale já opravuju něco fakt vyjímečně, spíš skoro vůbec, za 150tkm jsem měl 4 závady a ani jednou mě to nenechalo viset, to mi tak špatny nepřijde.
myslím že i na té OIII se za 150tkm něco posere.

m4zzy, není pravda že každej musí mít longa, každej club atd. to špatně vyznělo. pokud někomu stačí krátká a nasca = je to štastnej člověk, mě jde o to lidem ukázat že je sedma značně komfortnější jak pětka, že long je značně komfortnější jak krátká sedma, více méně to vlastnění sedma ale "9ka" protože ten rozvor to posouvá o dvě třídy dál. každýmu tady ukazuju nascu, nappu, merino a pokud někomu stačí nasca, tak super. ale základ je vidět ty rozdíly. prostě i trojkaři rád ukážu sedmu a je jen na něm jeslti chce za ty prachy 3ku nebo sedmu, každýho věc. ale myslím že by každej měl vědět jakej je tam rozdíl a jaký ty auta jsou.
já bych si E9x klidně koupi, ale né za dvou sedmiček. a prostě cílem je lidem co jezdí v naftě ukázat, hele, tady je V8 v LPG, jezdí to za mín, má to lepší zvuk i líp to jede. Nechceš? nevadí. aspon znáš rozdíl. vždyt každej jsme jinej a každymu vyhovuje něco jinyho.
to že bych si nascu nebo naftu nekoupil je věc druhá, je to moje osobní preference, jako bych si nekoupil zelený auto. jasně pokud bych nemohl mít club nebo merino a jedina sedma co bych mohl mít je nasca, tak beru nascu.
m4zzy

#7903 Příspěvek od m4zzy »

Já to ani ve zlém nemyslel ;)
Je fajn se v tom povozit a ještě lepší je, že tady je někdo jako ty, kdo ty auta má proježděné a fakt ví, co je lepší atd. Jen pak vlastě dost lidí ais čeká na stejné auto. To auto je na první poznání prostě bomba, když k tomu dostanu komentář a předváděcí jízdu. A to sem pak hned naočkovaný a myslím, že jsem nebyl sám :lol:

Jinak, založil jsem vlákno o elektroautech. Snad to nebude vadit :D
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=84&t=102179
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7904 Příspěvek od JaraX »

já myslím že je prostě blbost říct, serem na všecko, nikomu nebudu nic ukazovat, kupme všeci koncerny protože to má soused a nazdar.
dneska na jednu stranu lidi kupují konzervu a hodinu studují složení a pak vysolí třičtvrtě míče za oktávku aniž by se svezli něčím jinym, srovnali si to atd. byť v nových autech. z japonska dostaneš vždycky lepší stroj za lepší peníze.
bohužel se dost těžko vyjadřují emoce tady na foru, mě je fakt jedno že si někdo koupí nascu, ale je blbost aby si ji koupil člověk co chce maximální pohodlí, stejně tak je blbost když si člověk co je mu furt horko koupí club, to musíte uznat.
martyb

#7905 Příspěvek od martyb »

Někdo si koupí japonce někdo škodovku někdo renaulta podle toho co se mu líbí. Ty by sis taky nekoupil novou káru, která se ti nelíbí. Směješ se lidem v koncertech a přitom seš to samý jako vládci se starou ovcí co se smějou, že ta nová je na hovno a že se to posere po 50tis, ale za pár let se zase posunou o model vejš a furt dokola :lol:

Foto z BIG BMW Classic 2019 pro pobavení :lol:
Obrázek
matiz
Kontaktovat uživatele:

#7906 Příspěvek od matiz »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hele, ja to vidim spis jinak, ono se moc lidi neposunulo k adekvatnim novejsim modelum, ale uteklo jinam. Nevim o nikom kdo by chtel efkovou 750i. Nechce ji nikdo. Budou na tom gecka lepe, myslim si ze ani omylem. To uz mame dve modelove rady ktere proste nejak nechcem. A je celkem jedno u tech nastupcu e65 jestli jsou to kamna nebo benzin, oboji je tak nejak narocne.

Ja to mam nastavene tak, ze bych uplne, ale uplne klidne vzal i to trilitrovou naftu. Tech motoru je docela dost, netrpi na zadne extremni prusery, v tu chvili by tam letelo obrovske turbo a obrovskym IC, vstriky a vykonu bych mel dostatek, spotrebu paradni a volny kufr. Nezavrhuju ani ten benzin, ale bez plynu to zere proste na muj vkus moooc protoze drtivou vetsinu mam mesto...
martyb

#7907 Příspěvek od martyb »

Až půjde F01,F10,F30 sehnat od 100tis jako E65,E60,E90, tak v tom budou gangsteři jezdit. :lol: Tak to bylo a bude, je to pouze o ceně.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#7908 Příspěvek od matiz »

A to si myslim ze bude ten kamen urazu, ze to bude neudritelne udrzovat v provozuschopnem stavu. Protoze to vydrzi citelne min. A ceny za nove dily jsou porad premiove a kdyz odejde rizeni, tlumice, zadre se cerpadlo je problem sehnat starsi dily i ted. A kdyz jsou, je to ranec penez. A bude hur, protoze to neumira na kastle a stromy, umira to na zivotne dulezite organy drivetrainu. Jinymi slovy, blatniku bude po kokot, motoru uz ne. Navic problemy pri vymene, neni to uz takova prdel ze se prehodi kus za kus, je to spolu dost svazane, jako bonus je to sifrovane jedinecnym klicem pro auto, zadne krasne vyhlidky. Netvrdim ze to nepujde. pujde. Ale neudela to kazda lama jako nyni.
kurevtor

#7909 Příspěvek od kurevtor »

Snejk píše:
kurevtor píše:tNa druhou stranu kdo vozi v sedmicce spolujezdce at jde do pici, vlastne resim zbytecnost :D
letuska neni spolujezdec? 8-)
To je clen posadky prece 8-)
martyb

#7910 Příspěvek od martyb »

Když byla E90 stará asi jako efka, každej na to nadával, že E46 je lepší a dneska každej degeš co měl E46 jezdí v E90 a nadává na F30. :lol: Tenkrát byla většina dílů na E90 pouze origo a běžnej mechanik ty auta neznal,dneska už tam můžes dávat levné díly Strachline a slabý místa jsou známé včetně sníženého termostatu.
kurevtor

#7911 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:kurevtore ,,,, tak narážel jsi na jaraxe ohledně koncernu vs BMW e65 a porovnání výdajů.

Klidně můžeš . Oktávka v kombíku celkem ok výbava 610k. BMW 750i e65 dejme lepší kus 300k.

Tak kdypak se potkají cenově na stejno ? Za 5 či 7let ?

No ale musíme počítat i pojistky že ? Kolik stojí pojištění plus havárka na oktávku novou a dalších 5let ? A kolik na BMW ? Co amortizace ... spotřeba to je taky fakt. Atd....

Je tam 300k rozdíl v pořizovačce ale díky servisům apod se možná potkají s oktávkou za 5let ...možná ne.

A pokud vezmem levnější e65 za 150-200k zase to bude jiné. A jasně pneu a servis je dražší u bmw to je logické.

pokud nebudeš porovnávat cenu aut tak jasně že je oktávka levnější to je logický přeci. Tam to stojí xkrát méně ale za cenu že jezdíš v běžném autě.
boze ty ses trotl, nechapu tve srovnani. "Oktávka v kombíku celkem ok výbava 610k" Aha ty vole, 610, ne vlastne 611. Proc 610 kurva?
Se prober. Nalozenyho superba 10 let staryho koupis za 250. Stejne jako to bawo. Akorat se superbem jezdis a bawo furt neco resis. Pojistky? Na bawo skoro 30, na superba par litru.
Meles sracky jako vzdy.
Jaris330D

#7912 Příspěvek od Jaris330D »

Jenze problem je v servisovani E65. Tady to nikdo nechce opravovat a kazdy o tom vi hovno. Kdyz se mne tam neco nezda, tak nemam za kym jet. Aby si to poslechl nebo se v tom svezl a rekl, je potreba udelat tohle a tohle neres a jezdi. Na reseni je cas. Kdyz napisu Jaraxovi, tak rika 6 mesicu. Kdyz napisu Snejkovi o radu, tak taky poradi, ale jak se zminim, ze bych prijel, aby to videl nebo slysel. Tak nereaguje a dava me najevo at si trhnu. Kdyz budu mit koncern, tak me to tu opravi i mistni garaznik. Krom motoru FSI a TFSI. Tam se uz taky ztracej. Nejlepsi Superb v TDI bez DPF. A takových je vice, ne jenom ja. Na Facebooku to resi hodne lidi a taky jich hodne s autem jezdi na doraz a pak taky pribiva vraku, ktere sotva fungujou.
TANN3R

#7913 Příspěvek od TANN3R »

Tak si ty super škodovky kupte je je klid ne?

Tu škodovku ti domrdají v servisu úplně stejně, jako sedmu, jen se u toho budou tvářit, že tomu hrozně rozumí.
Jaris330D

#7915 Příspěvek od Jaris330D »

TANN3R píše:Tak si ty super škodovky kupte je je klid ne?

Tu škodovku ti domrdají v servisu úplně stejně, jako sedmu, jen se u toho budou tvářit, že tomu hrozně rozumí.
Spatny auto neni Mercedes W211 v benzinu 320i. To jeden z mala motoru, kde se max poserou rozvody. Za 25 000 kc je vymenis a jezdis.
Filozof

#7916 Příspěvek od Filozof »

Kurevtore hlavně klid praskne ti cévka a budeš tahat nohu ...

Hele nikde jsi nepsal starou škodovku vs staré BMW. Měl jsem zato že srovnáváš novou škodovku. Tak jsem vzal příklad šéfovu oktávku 1,5tsi ve slušné výbavě vs e65.

Kdy se asi potkají ?

Takto jsem srovnával náklady komplet FIAT PANDA 1,2i vs E38 728i ...přepočítal jsem že po 3,5 letech začně být fiat výhodnější cenově. Rozhodně ne pro radost z jízdy a velikost auta atd.

Škodovka je vždy fajn pro lidi co chcou levně servis. Pokud se koupí zánovní kus či garážovaná mrcha co má málo bude chtít málo.

Škodovku nikdy nemůžeš srovnávat s premiovkama jako je MB či JAGUAR nebo BMW apod... to bude vždy jinde.

Podívej se na tohoto zoufalce co si koupil. Přesně opak JARAXE. A v tomto dávám jaraxovi zapravdu. Je toto finanční šílenost navíc to auto nic moc nenabídne když je to holota.

matiz
Kontaktovat uživatele:

#7917 Příspěvek od matiz »

No ale my takove takove auta bez motoru nechcem, nebo chem??? Ja teda ne -)
m4zzy

#7918 Příspěvek od m4zzy »

No jenže MenT na tom vydělá asi víc než do toho zahučí :D :D :D Na Mustangovi teče asi víc než bude na tomhle :) A navíc je to Poršák, tak proč ne
martyb

#7919 Příspěvek od martyb »

Nechte Jaraxe být, musí jezdit pro auta do Španělska nebo na Balkán, aby měl na jetou pračku.
Filozof

#7920 Příspěvek od Filozof »

martyb: Si nepochopil filozofii jaraxe ... on to myslí dobře a já ho chápu. Proč kupovat novou BOSCH za 14-16k když může mít jetou premiovku za 3K podle mě to má furt logiku a smysl...

Hlupák filozof poslouchá často prosbu manželky a vůl jde a koupí pračku za 16K sice fajn tichá BOSCH ale stojí dardu.
Jarax je chytřejší a veme podobnou luxusní akorát za 3K stím že ji někdo pár let používal... Pak vezme 13k co ušetřil a může na dovolenou do chorvatska například ...atak podobně. Postupně zbývající peníze investuje do jiných věcí....motorky či kávovaru JURA apod.

Oba mají pračku lepší značky oba jsou spokojení jen stím rozdílem že já za ni dal 16K ale JARAX 3k ...a tak by se dalo pokračovat s kávovarem a BMW apod. je to jistě výhodné a je to jako příklad.
Další možnost je kupovat levné šmejdy co jsou hlučné ale je to prostě jinej level. Jde to pak aplikovat na auta na cokoliv.

Bohužel u auta typu 7er to chce i údržbu a ta často rozhoduje. Prostě údržba oktávky či fabie je uplně jinde jak u 7er a tak to prostě je každé auto má své plusy a mínusy.
Zase u auta kdo koupí oservisovaný kus za pěkné peníze, tak na tom vydělal protože bude mít chvilku klid a duležité věci fungují a řeší tak drobnosti nějakej čas.
Proto je dobré před koupí vědět co se dělalo posledních x let na autě a co je nové a vědět co bude jistě dalších 5-10let fungovat.
Odpovědět