Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
18" zimní kola na E66 - ANKETA
18" zimní kola na E66 - ANKETA
Ahoj,
Která kola by se vám se vám nejvíce líbila na E66 se zimníma pneu? Kdo nezná zpaměti, fota jsou zde: http://www.bmwstylewheels.com/7/E65+
Hlasujte níže a diskutujte. Každý má jeden hlas.
Za mě: 18" palců beru jako optimální na zimu, je to největší velikost, u které mají všechna čtyři kola stejnou šířku. Líbí se mi konkávní kola, takže v případě zimních je to style 175.
Díky
Která kola by se vám se vám nejvíce líbila na E66 se zimníma pneu? Kdo nezná zpaměti, fota jsou zde: http://www.bmwstylewheels.com/7/E65+
Hlasujte níže a diskutujte. Každý má jeden hlas.
Za mě: 18" palců beru jako optimální na zimu, je to největší velikost, u které mají všechna čtyři kola stejnou šířku. Líbí se mi konkávní kola, takže v případě zimních je to style 175.
Díky
Re: 18" zimní kola na E66 - ANKETA
Na zimu jedině 94
Sakra, ty jsem zapomněl přidat do ankety. 

Ahoj, jake gumy ozujete na zimu?
Mam slupky totalni, tak zvazju Michelin Pilot Alpin PA4 245/50 R18 104V
Ale teda je to punkova cena 4,6 za jednu merunu...:/
... Zas nehucej a snad drzej... Mam bobky, autem jezdi zena tak si rikam v krizovce kAzdej milimetr dobrzdenej.muze znamenat zasadni rozdil vtom co se na aute rozmlati...(jasne ze i ochrana osadky
) )
Pokud mate tip na vami ozkousenou alternativu budu rad.
Dik
Mam slupky totalni, tak zvazju Michelin Pilot Alpin PA4 245/50 R18 104V
Ale teda je to punkova cena 4,6 za jednu merunu...:/

Pokud mate tip na vami ozkousenou alternativu budu rad.
Dik
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Ja uz ve sklepe susim na zimu taky ctyri kusy michelin alpin PA4 tak jsem zvedavy jake to bude. Sice jsem chtel continentaly, ale naskytla se mi koupe 4ks se 7mm vzorku z roku 2018 za adekvatni cenu tak jsem je vzal.
Zastavam naprosto stejny nazor, pokud ubrzdim o metr driv je to uspora v radech desetitisicu. Jezdim uz mnoho let v zime na continentalech a nedam na ty pneu dopustit.
Zastavam naprosto stejny nazor, pokud ubrzdim o metr driv je to uspora v radech desetitisicu. Jezdim uz mnoho let v zime na continentalech a nedam na ty pneu dopustit.
Conti sem chtel taky, ale odrazjue me 72 db hluk. Ty co jsem posilal maj 70...to je 30% rozdil, coz ja chorej na hluky resim...:///
Zde nejake testy : dole je i doporuceni, aspon orientacne to myslim pomuze
https://www.testpneumatik.eu/zimni-pneu ... prehleddva
Zajimave je jak u brzdnych drah jsou vysledky velmi vyrovnane.
Letos jsem byl pracovne na slovensku s kolegy z Continentalu z vyvoje pneumatik, tak vypravel jak kazdej rok nakoupi konkurenci a testuji a porovnavaji a ve finale vse je o prachach...tzn cena pneumatiky je castecne v zavyslosti k jeji vladtnostem...
Letos jsem byl pracovne na slovensku s kolegy z Continentalu z vyvoje pneumatik, tak vypravel jak kazdej rok nakoupi konkurenci a testuji a porovnavaji a ve finale vse je o prachach...tzn cena pneumatiky je castecne v zavyslosti k jeji vladtnostem...
Naposledy upravil(a) keki666 dne úte 08.10.2019 06:26, celkem upraveno 1 x.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
já jezdím Hankook
Dřív jsem jezdil na Goodyear, k autu jsem dostal Michelin. Tak uvidíme. Goodyear byly super.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemas to s tema decibelama trosku pomotane???keki666 píše:Conti sem chtel taky, ale odrazjue me 72 db hluk. Ty co jsem posilal maj 70...to je 30% rozdil, coz ja chorej na hluky resim...:///

Ja jezdim Nokiany, ale zimu jsem tu vloni nezazil.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je super hlaska -)))) Kez by tomu bylo tak i letos u nas.
Nemas to s tema decibelama trosku pomotane???
[/quote]
6db je 100% rozdil,
3db 50%
, 2db 30%.....to jsem odhadnul nebot log10 nejak z hlavy neumim, zapominam...

6db je 100% rozdil,
3db 50%
, 2db 30%.....to jsem odhadnul nebot log10 nejak z hlavy neumim, zapominam...
-
- Kontaktovat uživatele:
Neni... Nemam silu to vyvracet ale stahni si nejaky generator, vyrvor si nejaky sinus s amplitudou -1dB a druhy identicky ale s urovni -3dB to jsou ty dva decibely rozdilu. Pouhym prehratim na cimkoliv a zjistis ze je rozeznat ktery je ktery bude velmi obtizne. Proste 2dB hluku jsou zcela irelevantni parametr.
Pri mixu hudby resim rozdil 0,5 db jako slysitelny nekdy se zasadnim vlivem na vysledek, ale ten test si udelam:)
Jinak rozdil 69 a 72 db na gumach znat je, priznavam ze jen v primem porovnani.tedy jedu prezout gumy a na ceste zpet snatelne slysim ze jsou hlucnejsi a nebo tissi.
Ano , pro mnoho lidi je 3db nerozeznatelne.me hluk desne sere, a i maly rozdil me nekdy nekonecne depta.
Jinak rozdil 69 a 72 db na gumach znat je, priznavam ze jen v primem porovnani.tedy jedu prezout gumy a na ceste zpet snatelne slysim ze jsou hlucnejsi a nebo tissi.
Ano , pro mnoho lidi je 3db nerozeznatelne.me hluk desne sere, a i maly rozdil me nekdy nekonecne depta.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak to nam ten 0,5db zazrak ukaz. Velmi jsem zvedav na ten zasadni rozdil a tech 0,5db.
Nemusis ani nic vytvaret, staci kdyz das vsechny savle dolu, vytahnes jen jednu na 0dB a pote snizis o 2dB dolu. Rozdil je dle meho soudu zanedbatelny a o tech 0,5db se nebudu dal bavit. Rozdil 1db je pro cloveka obtizne rozpoznatelny . Tecka.
https://mynoise.net/NoiseMachines/white ... erator.php
edit: pokud je to jeste rozdil v nejakem spektru hluku tak je to jeste zanedbatelnejsi. A to ze tam ty dalsi hluky z motoru, okoli, radia jsou je fakt.
Nemusis ani nic vytvaret, staci kdyz das vsechny savle dolu, vytahnes jen jednu na 0dB a pote snizis o 2dB dolu. Rozdil je dle meho soudu zanedbatelny a o tech 0,5db se nebudu dal bavit. Rozdil 1db je pro cloveka obtizne rozpoznatelny . Tecka.
https://mynoise.net/NoiseMachines/white ... erator.php
edit: pokud je to jeste rozdil v nejakem spektru hluku tak je to jeste zanedbatelnejsi. A to ze tam ty dalsi hluky z motoru, okoli, radia jsou je fakt.
Pokud budes chtit.poslu ukazkou dvou mp3 kde na kytarach je v mixu 0,5 db rozdil a uvidis ze ho uslysis.
)))))
0,5db je opravdu malo, 3db ne. dalai diskuze asi nema moc smysl nebot i tak je to vlakno o gumach.
Nehlede na to ze kazd, ma jinak vycvicene a cittlive ucho...to je holy fakt.
Nakonec sem objednal dunlop winter sport s 69db
))))))

0,5db je opravdu malo, 3db ne. dalai diskuze asi nema moc smysl nebot i tak je to vlakno o gumach.

Nakonec sem objednal dunlop winter sport s 69db