Zdravím Pánové
Vzhledem k tomu,že se mi rozsvítila kontr.check engine azačalo chrastit v motoru,načetl jsem přes INPU KODY 2aac,29e1,2e69..Což mě navedlo k malé DISA klapce.Tudíž musí sání dolů,což není až tak jednoduchá záležitost.Kdyby měl někdo nějaké rady ohledně postupu a na co si dát pozor?Těsnění saní samozřejmě mám,ale někdo mi psal že potřebuju momenťák?A je nutné novou klapku nějak načíst do systému?Předem díky za pomoc (E92 325i N52)
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Demontáž sání,výměna DISA klapky
-
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Demontáž sání,výměna DISA klapky
Pokud jsi ještě nedělal separátor, tak při tomle zásadu si kup separátor, nové hadice kompletně k němu když už budeš mít sání dole
Při té příležitosti preventivně udelej tesnění domečku olejovýho filtru + výměníku, aby jsi to sání už nemusel dlouho demontovat 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
a rovnou taky starter, vyndat a nechat udělat uhlíky, vyčistit, na starter si kup šrouby v BMW, jsou hliníkové a musí se měnit.
ale nicméně malou disu jsem rozpadenou ještě neviděl, jsou většinou nefunkční, ale rozpadený ne, to jsou ty velký a ta je z venku a nemusí se sundávat sání.
první si stetoskopem zjisti kde ti chrastí, jeslti to je vůbec v sání.
ale nicméně malou disu jsem rozpadenou ještě neviděl, jsou většinou nefunkční, ale rozpadený ne, to jsou ty velký a ta je z venku a nemusí se sundávat sání.
první si stetoskopem zjisti kde ti chrastí, jeslti to je vůbec v sání.
-
Tak klapky jsou vyměněny,nicméně problém stejný..Po startu se motor bez přidání plynu udusí.Při jízdě je slyšet klepání,vibrace a lehce nestabilní otáčky,na volnoběh bez těchto abnormalit.svití check engine a inpa hlasi 2AAC,29E1,2E69, a navic 2E1D(saní,Palivova smes,klepani,Zapalovani 6 valce)
Nevím kudy kam,kdyby měl někdo.nějaký nápad byl bch vděčný
Nevím kudy kam,kdyby měl někdo.nějaký nápad byl bch vděčný