Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Demontáž sání,výměna DISA klapky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
angellinoo

Demontáž sání,výměna DISA klapky

#1 Příspěvek od angellinoo »

Zdravím Pánové
Vzhledem k tomu,že se mi rozsvítila kontr.check engine azačalo chrastit v motoru,načetl jsem přes INPU KODY 2aac,29e1,2e69..Což mě navedlo k malé DISA klapce.Tudíž musí sání dolů,což není až tak jednoduchá záležitost.Kdyby měl někdo nějaké rady ohledně postupu a na co si dát pozor?Těsnění saní samozřejmě mám,ale někdo mi psal že potřebuju momenťák?A je nutné novou klapku nějak načíst do systému?Předem díky za pomoc (E92 325i N52)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Demontáž sání,výměna DISA klapky

#2 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Pokud jsi ještě nedělal separátor, tak při tomle zásadu si kup separátor, nové hadice kompletně k němu když už budeš mít sání dole ;) Při té příležitosti preventivně udelej tesnění domečku olejovýho filtru + výměníku, aby jsi to sání už nemusel dlouho demontovat :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

a rovnou taky starter, vyndat a nechat udělat uhlíky, vyčistit, na starter si kup šrouby v BMW, jsou hliníkové a musí se měnit.
ale nicméně malou disu jsem rozpadenou ještě neviděl, jsou většinou nefunkční, ale rozpadený ne, to jsou ty velký a ta je z venku a nemusí se sundávat sání.
první si stetoskopem zjisti kde ti chrastí, jeslti to je vůbec v sání.
angellinoo

#4 Příspěvek od angellinoo »

Tak klapky jsou vyměněny,nicméně problém stejný..Po startu se motor bez přidání plynu udusí.Při jízdě je slyšet klepání,vibrace a lehce nestabilní otáčky,na volnoběh bez těchto abnormalit.svití check engine a inpa hlasi 2AAC,29E1,2E69, a navic 2E1D(saní,Palivova smes,klepani,Zapalovani 6 valce)
Nevím kudy kam,kdyby měl někdo.nějaký nápad byl bch vděčný
Odpovědět