Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 325i, problém s výkonem po ohřátí motoru
E46 325i, problém s výkonem po ohřátí motoru
Zdravím mám E46 325i, rok 2000, mám problém s výkonem po ohřátí motoru, jakmile je motor uplně studený, nastartuju a auto jede krasně, vše reaguje okamžitě, už od nějakých 2500 otáček celkem taha do sedadla, zvuk motoru je krasně čistý, takové do klasicke BMW bzučení, auto de velmi hladce do otáček. Problém nastane jakmile jedu dejme tomu 10-15 min a zahřeje se na provozní teplotu, ztratí výkon, nijak sem to neměřil ale pocitově tak o polovinu, jak kdybych jel do velmi strmého kopce přitom trasa je pořad stejná - rovina, motor neuvěřitelně zlenivý, vůbec se mu nechce do otáček, až do nějakých 3500 otáček ho tlačím očima, také se o hodně zhorší zvuk, motor místo klasického líbivého bzučení začne píš hodně hluboce dunět je to jako kdybych ho podtáčel, jakmile se to přehoupne přes 4000 zvuk se zase zpraví a auto ožije ale i tak jak už jsem psal výkon není zdaleka takoví jako za studena, čím by to mohlo být? diagnostika nic neukazuje, autum moc nerozumím ale přijde mě to jak kdyby se po zahřatí motor nějak roztáh a byli tam nějaké uniky nebo špatně těsnil, neměl tlak, nevím čím to může být, díky za rady.
-
Re: E46 325i, problém s výkonem po ohřátí motoru
Nechal bych zkontrolovat vanos... Zahřátý olej bude řidší a pokud už je těsnění ve vanos jednotce hodně v háji, pak se to může projevit i takto. Ovšem může to být taky něco úplně jinýho
každopádně toto je jedna z možností.
Jinak kdyby jsi ztratil tlaky ve válcích, poznal bys to i za studena a po zahřátí by se výkon nevzpamatoval při vyšších otáčkách, tím to nebude.

Jinak kdyby jsi ztratil tlaky ve válcích, poznal bys to i za studena a po zahřátí by se výkon nevzpamatoval při vyšších otáčkách, tím to nebude.
-
Re: E46 325i, problém s výkonem po ohřátí motoru
Mě to dělalo něco podobného. Vždy za studena to jelo a po ohřátí to blblo. Mám taky 46 v 2,5i a nakonec jsme to hodili na origo bmw diagnostiku, smazali se chyby a už to nedělalo.. myslím si že to bylo něco jak kdyby to padalo do nouzáku.