Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
nizka teplota po vymene termostatu
nizka teplota po vymene termostatu
Zdravim,
mam E91, 320D, 2007, M47TU2.
Uz zhruba od jara kdy jeste mrzlo jsem si zacal vsimat, ze se auto poradne neohreje na provozni teplotu.
Kdyz bylo venku jeste kolem nuly nebo pod nulou tak jsem mel teplotu i po hodine jizdy cca 55-60C. Ted v lete se dostavam nekam 63-71C.
Celou dobu jsem si myslel, ze mam spatnej termostat a je porad otevrenej.
Konecne jsem se dokopal k tomu ho vcera vymenit a dneska jsem asi po 100km jizde zjistil, ze se vubec nic nezmenilo.
Termostat od EGR jsem nemenil, ale mam za to, ze ten by nemel ovlivnit to jestli se otvira hlavni termostat k motoru ne?
Jeste mam v zaloze vymenu cidla na teplotu chladiva, ale nevim jestli to neni zbytecny protoze termostat je mechanickej a zadny cidlo by ho neovlivnilo.
Mate nekdo nejakej dalsi napad nebo zkusenost s podobnym problemem?
diky
mam E91, 320D, 2007, M47TU2.
Uz zhruba od jara kdy jeste mrzlo jsem si zacal vsimat, ze se auto poradne neohreje na provozni teplotu.
Kdyz bylo venku jeste kolem nuly nebo pod nulou tak jsem mel teplotu i po hodine jizdy cca 55-60C. Ted v lete se dostavam nekam 63-71C.
Celou dobu jsem si myslel, ze mam spatnej termostat a je porad otevrenej.
Konecne jsem se dokopal k tomu ho vcera vymenit a dneska jsem asi po 100km jizde zjistil, ze se vubec nic nezmenilo.
Termostat od EGR jsem nemenil, ale mam za to, ze ten by nemel ovlivnit to jestli se otvira hlavni termostat k motoru ne?
Jeste mam v zaloze vymenu cidla na teplotu chladiva, ale nevim jestli to neni zbytecny protoze termostat je mechanickej a zadny cidlo by ho neovlivnilo.
Mate nekdo nejakej dalsi napad nebo zkusenost s podobnym problemem?
diky
Re: nizka teplota po vymene termostatu
Právě že ten AGR termostat to dělá dost často. Snad pokaždý. 
Mimochodem proč máš vykuchany dpf?

Mimochodem proč máš vykuchany dpf?
Hele houmles musíš žebrat na správné ulici a až budeš mít prachy jdi a kup si originální oba termostaty
.
Pokud to nehřeje je to z 99procent tento problém.
Je to častý a opakující se problém u naftových BMW ....slyším furt kolem sebe jak to borci mění...
Vykuchaný DPF není moc OK. Zato bys mohl mít těžkej flastr v zahraničí brutální flastr...a jsi bez auta.

Pokud to nehřeje je to z 99procent tento problém.
Je to častý a opakující se problém u naftových BMW ....slyším furt kolem sebe jak to borci mění...
Vykuchaný DPF není moc OK. Zato bys mohl mít těžkej flastr v zahraničí brutální flastr...a jsi bez auta.
Ok, tak pak teda vymenim i ten na EGRu.
O DPF jsem nic nepsal, jak jste prisli na to, ze ho mam vykuchany? (mimochodem, nemam)
O DPF jsem nic nepsal, jak jste prisli na to, ze ho mam vykuchany? (mimochodem, nemam)

No když jezdíš půl roku s KO termostatem, tak pravděpodobně neregeneruješ. A pokud nenajedeš jen 50km měsíčně, tak to asi regenerovat chtělo.
Byl to takovej tip.

Byl to takovej tip.
Jo takhle, no to byl jeden z hlavnich duvodu proc jsem ho vymenil krome toho, ze to ma ted vetsi spotrebu.
Tak potvrzuji, ze vymena EGR termostatu pomohla. Uz mam na motoru stabilne krasnych 89.
Diky za tip.
Diky za tip.
ty termostaty u nafty by mohli mít svoji vlastní kapitolu. JE takové desatero co se u nafty prostě furt dokola mění po několika letech ....a čtu to tady stále dokola několikrát ročně...
Některé komponenty jen originál a já se taky u spousty věcí spálil protože jsem dával druhošku a nefungovala a pak jsem nadával jak čert proč to ksakru nejde.

Některé komponenty jen originál a já se taky u spousty věcí spálil protože jsem dával druhošku a nefungovala a pak jsem nadával jak čert proč to ksakru nejde.
Já na EGRu měnil po 3 letech. První koupenej origo ve Stratosu v Hradci, po 3 letech odešel, potom jsem koupil BEHR, a ted drží už aspoň 5 let
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic