Ještě se z těch cen nemůže vzpamatovatJaraX píše:tak co ten filozofuv report?
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kam se letos chystáte?
Re: kam se letos chystáte?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
jako chceš říct že v nemecku není inflace?
to netvrdím... ale když stála před 30ti lety e32 3mio.. tak průměrný plat byl kolik... tak 3000. Dnes dejme tomu 30000.
A když byl před 30ti lety průměrný plat v německu 1500 marek... tak dnes snad je 15 000 euro??? Ani hovno...!
prostě průměrnýmu čechovi trvalo tenkrát vydělat na sedmu 1000 měsíců... dnes 100.
průměrnýmu němcovi to tenkrát trvalo třeba 40.... dnes 30!!
A když byl před 30ti lety průměrný plat v německu 1500 marek... tak dnes snad je 15 000 euro??? Ani hovno...!
prostě průměrnýmu čechovi trvalo tenkrát vydělat na sedmu 1000 měsíců... dnes 100.
průměrnýmu němcovi to tenkrát trvalo třeba 40.... dnes 30!!
Jaraxi měl jsem report asi na dvě stránky v PC ale par lidi mě tu nasralo tak jsem nic nedával ... možná jej sem během týdne hodím ... ještě uvidím. Bylo to lepší než jsem čekal nakonec.
Podle toho, co jsem našel, tak pro západního němce teď vychází nejsilnější sedma dokonce o něco dráž:
1988 E32 750iL stála 119K DM, roční plat lehce pod 40K DM
2019 G12 M760Li cca 180K?, roční plat kolem 50K EUR
Ale těžko porovnávat, netuším, jak se tehdy dala E32 dovybavit (předpokládám, že těch 119K je cena v základní výbavě), stejně tak se mi nechce dohledávat, co všechno jde přidat do G12 a kolik to stojí
1988 E32 750iL stála 119K DM, roční plat lehce pod 40K DM
2019 G12 M760Li cca 180K?, roční plat kolem 50K EUR
Ale těžko porovnávat, netuším, jak se tehdy dala E32 dovybavit (předpokládám, že těch 119K je cena v základní výbavě), stejně tak se mi nechce dohledávat, co všechno jde přidat do G12 a kolik to stojí
ja mam fakturu na 750iL v highlinu co sem mel na 230tis DM z roku 1987.. no na ceskoslovensky koruny cca 3,5mio... takze bud sis koupil celou vesnici baraku i s prilehlym JZD nebo jednu 750iL... tak tu netvrd jak to bylo stejny...
na 730i co sem mel jako prvni mam fakturu nejakych 160tis DM z roku 88.. a to byl hadrak...
Dneska by sis za cenu G11 nekoupil ani pozemek...
na 730i co sem mel jako prvni mam fakturu nejakych 160tis DM z roku 88.. a to byl hadrak...
Dneska by sis za cenu G11 nekoupil ani pozemek...
Snejku ale jak jsem psal. Tok jak to porovnavas, tak to musíš dělat s cena a platama v Německu. Tam stojí ta sedmá furt stejně. Němec na ni vydělává furt stejně dlouhou dobu. Takže náklady na výrobu nejsou 10x menší. Jsou furt stejný! Jen kvalita šla do hajzlu. To že sis tenkrát u nás mohl koupit buď e32 nebo celou vesnici, neznamená, že náklady na výrobu e32 byla celá vesnice!
to sem napsal zase kravinu radsi to smazu 

no kazdopadne jestli tehda dokazali neuveritelne prosperovat jak hovado s autama co sou hyperkvalitni za cenu tech dnesnich, kdy dneska sidej vsechno a naklady jim museli klesnout tisicinasobne a este furt maj malo a sou nenazrany tak je to teda jeste mnohem horsi bahno nez jaky sem si doted predstavoval, a to si myslim ze vic uz se mi politika bmw zhnusit nemohla...
ale furt to neni tak strasny i na nemecky platy, na moji sedmu by nemec delal 72 platu a na 760Li dneska jen 47.. takze tam nejakej malej rozdil je, ale v porovnani s kvalitou je ten rozdil fakt dost malej...
96.896 Kč je průměrný plat v německu v roce 2019.
103.487 Kč Rakouko
Takže 72platů ? To je při zaokrouhlení 7mega ? Co máš snejku za auto ???
103.487 Kč Rakouko

Takže 72platů ? To je při zaokrouhlení 7mega ? Co máš snejku za auto ???

Naposledy upravil(a) Filozof dne ned 15.09.2019 12:46, celkem upraveno 1 x.
ja pocital prumrnej plat 50 000e jak psal vyse a cenu 760Li slusne vybavene za 5 500 000...
Vycházel jsem z cen odtud: https://www.7-forum.com/modelle/e32/ausstattung.php
Třeba se za ty ceny reálně koupit nedala, a bylo tam vždycky něco z výbavy navíc - https://www.7-forum.com/modelle/e32/son ... attung.php
Nehádám se, nevím, jak to tehdy bylo. Ale je asi pravda, že full 760 teď stojí míň než 72 platů (cca 300K EUR, ekvivalent 230K DM v 87, jak psal Snejk), zkoušel jsem v konfigurátoru naklikat co nejvíc a zastavil jsem se na cca 210K.
Zajímalo by mě, kolik % ceny auta tvoří náklady, které s kvalitou nebo funkcí nesouvisí - nejrůznější regulace, marketing, design, apod. Mám pocit, že tohle procento teď bude větší než tehdy, proto za trochu nižší cenu dostáváme o hodně horší auto.
Třeba se za ty ceny reálně koupit nedala, a bylo tam vždycky něco z výbavy navíc - https://www.7-forum.com/modelle/e32/son ... attung.php
Nehádám se, nevím, jak to tehdy bylo. Ale je asi pravda, že full 760 teď stojí míň než 72 platů (cca 300K EUR, ekvivalent 230K DM v 87, jak psal Snejk), zkoušel jsem v konfigurátoru naklikat co nejvíc a zastavil jsem se na cca 210K.
Zajímalo by mě, kolik % ceny auta tvoří náklady, které s kvalitou nebo funkcí nesouvisí - nejrůznější regulace, marketing, design, apod. Mám pocit, že tohle procento teď bude větší než tehdy, proto za trochu nižší cenu dostáváme o hodně horší auto.
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:05, celkem upraveno 1 x.
Tak co bude s tím výletem?
pojedem, pojedem
No tak hoďme sem ty nápady “kam” nejdřív a pro něco se rozhodnem.
*Moskva
*Istanbul
...další?
*Moskva
*Istanbul
...další?
ok ale udělejte nějakou koláž fotek a nějakej report ... jsem zvědavej a snad i nějakej cíl třeba v Moskvě bejt aspon jeden celej den a pak zpátky.
Nemá smysl jet někam bez cíle... cesta je jedna věc a pak tam něco vidět či navštívit autobazary s BMW apod... a pak zpátky.
https://www.radynacestu.cz/magazin/10-d ... ta-evropy/
v Moskvě je muzeum KGB nebo chrám Vasilije Blaženého to může být pěkný zážitek. Případně rudé náměstí kde se kolektivně vyfotíte a návštěva gurmánské restaurace
Ted myslím není potřeba ani vízum když je to do 14dní nebo kolik přesně.
Jinak cena benzínu v Rusku i Bělorusku je pouhých 15-16kč
To naberte i do kanystrů a plnou nádrž. 
Nemá smysl jet někam bez cíle... cesta je jedna věc a pak tam něco vidět či navštívit autobazary s BMW apod... a pak zpátky.
https://www.radynacestu.cz/magazin/10-d ... ta-evropy/
v Moskvě je muzeum KGB nebo chrám Vasilije Blaženého to může být pěkný zážitek. Případně rudé náměstí kde se kolektivně vyfotíte a návštěva gurmánské restaurace

Ted myslím není potřeba ani vízum když je to do 14dní nebo kolik přesně.
Jinak cena benzínu v Rusku i Bělorusku je pouhých 15-16kč

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:05, celkem upraveno 1 x.