Zdravíčko vespolek pánové..
Dnes ráno jsem přišel k autu (stálo tři dny), nastartuju a asi po vteřině dvou to zdechlo.. Chytlo to krásně na brnk.. Takhle několikrát po sobě. Když jsem to držel plynem, reakce na něj byly dost tupý, ale v otáčkách jsem to udržel.. Takže podávacím čerpadlem to nebude..(nádrž plná). Motor jsem tím i docela zahřál. Jakmile sundám nohu z plynu, ihned zdechne..Ani žádný kolísání volnoběhu, prostě rovnou zdechne, jako bych to vypnul klíčkem..
Po telefonu jsem mluvil s Jaraxem, říkal, že by to mohlo být adaptací škrtící klapky.. Je mi jasný, že bez diagnostiky se asi neobejdu, ale to bude možná trošku křeč.. Zaprvý víkend a zadruhý nevím, jestli někoho seženu, kdo by s ní dojel a napíchl to u mě doma..
Setkal se s tím někdy někdo? Napadá vás něco, co bych mohl prubnout sám doma?
Díky, David..
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nastartuje a hned zdechne, E39 535 vanos
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastartuje a hned zdechne, E39 535 vanos
Může to být i tlak paliva (tj. čerpadlo v nádrži), nebo volnoběžný ventil. Škrtící klapka (Drosselklappe) je "samoadaptivní", jen to chce trochu času, cca 2 min a bez diagnostiky se obejdeš. Adaptace spočívá v tom, že mechanismus klapky si potřebuje "osahat" horní a dolní polohu, zbytek si ŘJ motoru dopočítá sama.dsvatos píše:...., co bych mohl prubnout sám doma?
Díky, David..
- zapni zapalování do kontrolek a čekej cca 30 sekund,
- asi 5x opakovaně plynule sešlápni plynový pedál až na doraz a zase plynule uvolni,
- pokud to je automat, nemusíš ten pedál prošlápnout až úplně dolů na "kick-down", jen obvyklý "plný plyn" a zase uvolnit,
- vypni zapalování asi na 30 sekund,potom normálně a bez plynu nastartuj a nech bežet cca 30 sekund,
- hotovo

Naposledy upravil(a) starML dne sob 07.09.2019 00:30, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Prubnu, díky.. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem to vyzkoušel a nic. Na netu jsem našel i nějaký jiný postupy.. Prd platný..
Ale další trošku jiný zjištění.. Po nastartování (furt chytá na brnk) otáčky vylítnou tak na 1000-1200, plynem to dostanu do vyšších (2-3 tis., stále na plyn reaguje hrozně tupě), ale už to v nich plynem prostě neudržím.. Padají dolů, chviličku se to třepe někde na 200 otáčkách a dost.. Konektory okolo motoru jsem kontroloval, rozpojil, zapojil.. Že by tedy to palivo? Slabý čerpadlo?
Holt budu muset sehnat někoho s diagnostikou a přivézt ho k autu..
Ale další trošku jiný zjištění.. Po nastartování (furt chytá na brnk) otáčky vylítnou tak na 1000-1200, plynem to dostanu do vyšších (2-3 tis., stále na plyn reaguje hrozně tupě), ale už to v nich plynem prostě neudržím.. Padají dolů, chviličku se to třepe někde na 200 otáčkách a dost.. Konektory okolo motoru jsem kontroloval, rozpojil, zapojil.. Že by tedy to palivo? Slabý čerpadlo?
Holt budu muset sehnat někoho s diagnostikou a přivézt ho k autu..
Sz
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
-
- Kontaktovat uživatele:
Tákže hotovo..
Zdejší člen Lubec se mi nabídl a dofrčel i s diagnostikou.. Mrtvolná váha vzduchu.. Po jejím odpojení motor normálně běží, po zapojení chcípe.. Tohleto mě teda vůbec nenapadlo, myslel jsem si, že když bude váha mrtvá, motor pofrčí v nějakým nouzáku, ale pojede.. Zase jsem o něco chytřejší
Tímto mu ještě jednou děkuji za ochotu a pomoc
Zdejší člen Lubec se mi nabídl a dofrčel i s diagnostikou.. Mrtvolná váha vzduchu.. Po jejím odpojení motor normálně běží, po zapojení chcípe.. Tohleto mě teda vůbec nenapadlo, myslel jsem si, že když bude váha mrtvá, motor pofrčí v nějakým nouzáku, ale pojede.. Zase jsem o něco chytřejší

Tímto mu ještě jednou děkuji za ochotu a pomoc

Takže M62 tu B35? Myslel jsem, že 3,5 nedělali vanos. M62 tu B40 mi běží bez váhy normálně, teda hůř, ale jo. Zajímavé..