Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Měření emisí u aut s vykuchaným DPF
Re: Měření emisí u aut s vykuchaným DPF
Co je to to "speciální zařízení"
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
strčit prst do výfuku, to je speciální zařízeni
přenosný opacimetr a noťas
A Japonci?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
kelnsi co jsi tím chtěl říci ? že nemáš filtr DPF a stejně jsi prošel emisemi ?
No to není moc co se chlubit...
No to není moc co se chlubit...

Ne, že mě štve, ze my jako jediná republika v Evropě máme takové haló tady ohledně vykuchanych DPFek a pak to člověk musí zbytečně kupovat
Si děláš prdel ne?kelnsi píše:Ne, že mě štve, ze my jako jediná republika v Evropě máme takové haló tady ohledně vykuchanych DPFek a pak to člověk musí zbytečně kupovat

u staré nafty to tolik nevadí tělo si poradí ale novější motory musí mít DPF kvuli rakovinotvorným nanočásticím.... to je ten problém ... jde to do dětí / lidí a i tobě to občas leze do těla ... ani o tom nevíš ...
Zbožnuji ty nastartované smradlavé auta co stojí u silnice / hospody nebo před barákem a čekají na někoho a přitom je všude kolem tolik toxických látek z výfuku ..
No osobně bych dnes byl taky hodně kritický na lidi bez DPF ....at si tedy koupí LPG/ CNG pokud nemají na provoz nafty ... bohužel je to tak.
Zbožnuji ty nastartované smradlavé auta co stojí u silnice / hospody nebo před barákem a čekají na někoho a přitom je všude kolem tolik toxických látek z výfuku ..
No osobně bych dnes byl taky hodně kritický na lidi bez DPF ....at si tedy koupí LPG/ CNG pokud nemají na provoz nafty ... bohužel je to tak.
Naposledy upravil(a) Filozof dne stř 04.09.2019 16:46, celkem upraveno 1 x.
Takhle mít to bylo řečeno dvouma kamosema přičemž jeden z nich má 550ikadli píše:Si děláš prdel ne?kelnsi píše:Ne, že mě štve, ze my jako jediná republika v Evropě máme takové haló tady ohledně vykuchanych DPFek a pak to člověk musí zbytečně kupovatvyjeď s tou tvou paštikou za hranice a zpátky se vrátíš možná i bez občanky.
Filozof píše:u staré nafty to tolik nevadí tělo si poradí ale novější motory musí mít DPF kvuli rakovinotvorným nanočásticím.... to je ten problém ... jde to do dětí / lidí a i tobě to občas leze do těla ... ani o tom nevíš ...
LPG / CNG a vodík je budoucnost ... pokud nám spalováky nezakážou uplně jak se snaží některé země o tom diskutovat ...![]()
V Brně měřili na jedné z rušných ulic škodlivé látky a zjistili že patří mezi nejznečištěnější města v EU...a to je z většiny díky naftovým vozům ... přesně o tom mluvili ...
Jo já to chápu, taky až si udělám brzdy, zhavice, termostat a rozvody tak tam koupi nějaké starší DPF origo
Starší nekupuj jediné nový originál na bazosi 17k... ale jedině nový
Filozofe, nepredával si tu náhodou pred časom nejaký aftermarket DPF, ktorý si obhajoval? Zrazu už len originál? 

To jsem neprodával já ... zkus se nad tím zamyslet dal jsem inzerát ale nebyl můj.Pilifo píše:Filozofe, nepredával si tu náhodou pred časom nejaký aftermarket DPF, ktorý si obhajoval? Zrazu už len originál?
A jasně DPF odborník nejsem co dělal testy všech ...někomu to na 50tis km stačí ... ale originál je prostě to nejlepší.
Tak samozřejmě, že origo je nejlepší, nejkvalitnější, taky bych chtěl nějaký co vydrží aspoň 100 000 km+jenže úplně nový origo 54 000 Kč a to se mi do tohohle auta už dávat opravdu nechce. Zkusím sehnat nový druhovyrobu se zárukou nebo jetý funčkní origo no.
Dej na Snejka a kup tady : https://auto.bazos.cz/inzerat/107924342 ... -origo.php
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
jak píše kawaman. Kup za 17K originál a je to. Ověřené snejkem což je záruka že to bude ok a opravdu originál nejak sice levnej ale proč ne.
Musím prvně udělat termostaty a jednotku zhaveni
link na bazosi uz neni funkcni. Nemáte nekdo kontakt na ty origo DPF????
Tak jsem nasel kontakt ale pán uz ma jenom 4válce a s prodejem konci. Máte nekdo zkusenost s walkerem nebo s bosalem??? V originálu DPF vyjde na 52tkc. Auto má najeto +/- 280tkm a asi ho nedolam mít dalších 200tkm. Tak jestli neorigo DPF neco vydrzi jestli do toho nejit. Ještě k projevům závady s DPF. Cas od casu se rozsviti hlaska o ucpanosti DPF. Napichnu, dam vypalit a teploty se porad motaj kolem 500-550C ale spis tech 500c. Coze je dle meho nazoru a zkusenosti malo. Tak mam podezreni na funkcnost katalyzatoru. Oba termostaty vymenene. Teplota chladici kapaliny stabilne nad 91C. Auto si vezme mezi vymenami oleje(10 000km) 1l oleje.
Díky za radu vsem
Díky za radu vsem