Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
To se dělá u aut, co jsou z výroby přeplňovaná a jsou po chipu. Např. když nachipujes 335i, tak tam můžeš dát alpina soft, kterej ja stavěnej na podobnej průběh výkonu.
U e65 to je hovadina, protože bys atmosférickýmu motoru řadil jako foukanýmu. Pak ti bude chybět výkon ve středních otáčkách.
Navíc ten alpina motor točí menší otáčky než atmosféra, takže by si přišel o posledních 1 k otáček, tedy o výkonovou špičku.
edit: Pokud chceš něco dělat se SW převodovky tak asi jedině https://www.xhpflashtool.com/
Ale zkušenost s tím nemam.
U e65 to je hovadina, protože bys atmosférickýmu motoru řadil jako foukanýmu. Pak ti bude chybět výkon ve středních otáčkách.
Navíc ten alpina motor točí menší otáčky než atmosféra, takže by si přišel o posledních 1 k otáček, tedy o výkonovou špičku.
edit: Pokud chceš něco dělat se SW převodovky tak asi jedině https://www.xhpflashtool.com/
Ale zkušenost s tím nemam.
e66 750Li
- soukupadam
Ok díky, takže chlapi v hospodě kecali.
Jaké jsou poslední aktualizace origo softu pro motor a převodovku? Rád bych se podíval jestli to mam aktuální nebo ne.
Díky
Jaké jsou poslední aktualizace origo softu pro motor a převodovku? Rád bych se podíval jestli to mam aktuální nebo ne.
Díky
Jj, dělá se to, ale na F-kách
To si všichni koupili členství a a jebou do sebe v pokecu nebo jsme se na ten offtopic už definitivně vysrali? 

A tak já jeden OT dám.
Vážně je svět tak v piči, že jsou pláže plný zasraných buzen v růžových plavkách,
růžových košilích s límečkem nahoru, s růžovým nafukovacím plameňákem, který si musej večer posedat všude kolem mě v restauracích, tvářit se do telefonu jako šulini a fotit se na nějaký posraný sítě i se žrádlem? Opravdu? A to když bude válka, tak protivníka tihle přiteplenci umlátí duhovýma vlaječkama?
Už chápu proč je BMW tak těžce v piči. Protože tihle "povolání syn" nepotřebují auto co jede a funguje, ale auto co vypadá a hodí se k růžové kosilce.
Kurva já jsem zase nasranej. Budoucnost je v hajzlu.
Vážně je svět tak v piči, že jsou pláže plný zasraných buzen v růžových plavkách,
růžových košilích s límečkem nahoru, s růžovým nafukovacím plameňákem, který si musej večer posedat všude kolem mě v restauracích, tvářit se do telefonu jako šulini a fotit se na nějaký posraný sítě i se žrádlem? Opravdu? A to když bude válka, tak protivníka tihle přiteplenci umlátí duhovýma vlaječkama?
Už chápu proč je BMW tak těžce v piči. Protože tihle "povolání syn" nepotřebují auto co jede a funguje, ale auto co vypadá a hodí se k růžové kosilce.
Horan tak si koupíš ochcávku a zapadneš do davu drsnejch a tvrdejch chlapů. 

- soukupadam
Hmm zrovna koukám po Land Cruiser 100, tak tady je svět snad ještě v pořádku.
Cheater asi budu muset.
Soukupadam tuten landcruisera měl otec před cca 12 lety když jsem s ním dělal v lese na tahání koní. To auto bylo nezničitelný. Opravdu. Což se nedá říct o Multivanu T5 (2,5 4x4) co měl před ní a ještě v záruce to prodal, protože to jen stalo v servise a ani o land roverech (Discovery) co měl po ní. Ty měl tři naráz, aby vždy nějakej jel. Ale když jely, tak všude.
Takže za mě dobrá volba.

Soukupadam tuten landcruisera měl otec před cca 12 lety když jsem s ním dělal v lese na tahání koní. To auto bylo nezničitelný. Opravdu. Což se nedá říct o Multivanu T5 (2,5 4x4) co měl před ní a ještě v záruce to prodal, protože to jen stalo v servise a ani o land roverech (Discovery) co měl po ní. Ty měl tři naráz, aby vždy nějakej jel. Ale když jely, tak všude.
Takže za mě dobrá volba.
Naposledy upravil(a) horan dne čtv 15.08.2019 20:17, celkem upraveno 1 x.
Nad LC jsem kdysi taky uvažoval, ale sehnat drobet zachovalý kus to je skoro nemožný a za ty peníze to moc smysl nedává a hlavně jestli se předchozí majitel/é oto moc nestaraly tak se to může hezky prodražit
Jo kamarade, jak si nedas kazdy den aspon jedno selfie, tak jsi zatracen. Na zacatku prazdnin jsem byl na Slovensku ve Štrbskem plese a z jednoho baru vylezli 2 60tileti individua, kteří meli ruzove kosilky s limeckem nahoru, pupky, jak prasata pred porazkou a ty kosile byly o cislo mensi a nasedli no uplne nove X6tky, ktera mela bilou barvu.horan píše:A tak já jeden OT dám.
Jsem dělal dva roky pro jeden tým co jezdí Porsche super Sports Cup Deutschland. Nemusím snad psát, co tam se schází. 

zítra ty OT hodim do koše...
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
filozof je na dovoleneStepan1 píše:To si všichni koupili členství a a jebou do sebe v pokecu nebo jsme se na ten offtopic už definitivně vysrali?
nejak nejsem priznivcem toho srat se do druhejch lidi, ale sere me to taky horanehoran píše:A tak já jeden OT dám.

tohle me sejmulo a hlavne ten smajlikcheater píše:Horan tak si koupíš ochcávku a zapadneš do davu drsnejch a tvrdejch chlapů.

chlapi v hospode rikalisoukupadam píše:Cau, chlapi v hospode rikali, ze se soft automatu prehrava softwarem od Alpiny? Je to pravda a v cem je to lepsi? Nebo se to dela jinak?

Jaká je obvyklá spotřeba oleje u 750i? Mám najeto 3tis po výměně oleje a jsem na polovině měrky. Membrány sání jsem měnil teprve včera, z auta nic neteče. Jezdím krátké i delší trasy.
Mám sice 745, ale mezi výměnou (15000km) doleji 1lt. (5w40)
Při vypouštění je tam v polovině mezi značkama.
Při vypouštění je tam v polovině mezi značkama.
Na svojí 750 mám motor po přetěsnění a za 15kkm dolejvam tak 0,5L - 5w40
Jezdim spíš kratší trasy.
Jezdim spíš kratší trasy.
e66 750Li